Alopecia, calvitia, caderea parului, tratamente naturiste

Alopecia, calvitia, caderea parului, tratamente naturiste

Alopecia, calvitia sau chelia sunt termenii generali medicali pentru caderea parului.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

30 other products in the same category:

Alopecia, calvitia sau chelia

 Alopecia, calvitia sau chelia sunt termenii generali medicali pentru caderea parului.
 

Tipuri de caderea calvitie

 Exista mai multe tipuri de pierdere a parului, cu simptome si cauze diferite. Unele dintre cele mai comune tipuri de pierdere a parului sunt descrise mai jos.

Alopecia la barbati si alopecia la femei

 Alopecia la barbati este cel mai comun tip de pierdere a parului. Alopecia poate afecta la fel de bine atat barbatii cat si femeile si este un fapt deosebit de dificil de acceptat atat de catre barbati cat si de catre femei.


 Chelirea la barbati urmeaza un model de retragere a liniei parului, urmata de subtierea parului pe coroana si tample. La femei de obicei se manifesta prin subtierea parului in special doar in partea de sus a capului.

 Atat la barbati cat si la femei, chelirea mai este denumita alopecie androgenica sau  calvitie androgenetica. Cheliala barbati de obicei este o afectiune care se mosteneste insa nu este clar daca situatia este aceeasi si la femei.

Alopecia areata

 Alopecia areata este reprezentata prin petece de chelie care apar si dispar. Aceasta poate aparea la orice varsta, dar afecteaza mai ales adolescentii si adultii tineri. Sase din 10 de persoane afectate dezvolta primul petec de chelie inainte de a implini varsta de 20 de ani.

 Alopecia areata este considerat a fi cauzata de o problema cu sistemul imunitar (apararea naturala a corpului impotriva infectiilor si a bolilor). Se crede de asemenea ca genele unor oameni ii face mai sensibile

 

la alopecia areata, avand in vedere faptul ca 1 din 5 persoane cu aceasta suferinta au un istoric familial de calvitie.
In multe cazuri, parul creste la loc dupa aproximativ un an.

Alopecie cicatriceala

 Alopecia cicatriceala reprezinta caderea parului, care apare ca urmare a complicatiilor produse de o alta afectiune. In acest tip de alopecie, foliculul de par (acea mica gaura din tegument din care care creste firul de par) este complet distrus. Acest lucru inseamna parul nu va creste la loc.
 Bolile care pot provoca alopecia cicatriceala  pot include lichenul plan (o eruptie insotita de mancarime care afecteaza multe zone ale corpului) si lupus discoid (o forma usoara de lupus care afecteaza pielea, cauzand semne solzoase si pierderea parului).

Pierderea parului Anagen effluvium

 Effluvium anagen reprezinta pierderea parului la scara care poate afecta scalpul, fata si corpul. Una dintre cele mai intalnite cauze ale acestui tip de pierdere a parului este tratamentul chimioterapeutic impotriva cancerului.

 Reducerea pierderii parului in timpul unui tratament chimioterapeutic poate fi ajutata prin purtarea unei casti speciale care pastreaza scalpul rece. Cu toate acestea, metoda de racire scalpului nu este intotdeauna eficienta si nu este disponibila oriunde.
In cele mai multe cazuri, pierderea parului Effluvium anagen este temporara. Parul ar trebui sa inceapa sa creasca din nou la cateva luni dupa terminarea tratamentului chimioterapeutic.

Chelirea Telogen effluvium

 Telogen effluvium este un tip intalnit de alopecie care se manifesta mai degraba prin rarirea parului pe scara larga decat formarea de petice de chelie. Parul se rareste la nivelul scalpului de obicei ca o reactie la un nivekl mare de stre sau la medicamente. Situatia, in cazul acestui tip de cadere a parului tinde sa se imbunatateasca de la sine fara tratament, dupa cateva luni.

Problemele emotionale cauzate de caderea parului

 Caderea parului poate fi o experienta dificila si dureroasa din punct de vedere emotional. Parul capului poate reprezenta o parte definitorie a identitatii dumneavoastra. Acesta reflecta imaginea pe care o au cei din jur despre dumneavoastra si modul in care doriti a fi perceput de catre ceilalati.
Desi nu reprezinta un pericol pentru sanatate, pierderea parului poate fi perceputa ca si pierderea unei parti din identitatea proprie. Acest lucru poate afecta increderea in sine si, uneori, poate duce la depresie.

Tratamentul alopeciei, calvitiei

 Tipurile comune de calvitie cum ar fi alopecia la barbati, nu au nevoie de tratament, deoarece sunt o parte naturala a procesului de imbatranire si nu prezinta pericole pentru sanatate. Cu toate acestea, orice tip de pierdere a parului poate fi dureros din punct de vedere psihic, asa ca ar trebui sa vedeti medicul dumneavoastra daca sunteti ingrijorat cu privire la acest fapt

 Medicul de familie ar trebui sa fie in masura sa diagnosticheze tipul de cadere a parului prin examinarea scalpului si poate recomanda tratamente posibile pentru dumneavoastra. Este recomandt a vizita medicul dumneavoastra de familie inainte de a incerca un consultant dermatolog privat (specialist in afectiunile de piele).

 Alopecia areata este de obicei tratata cu injectii cu steroizi, cu toate ca uneori este posibil sa se utilizeze steroizi sub forma de crema, gel sau unguent.
Exista, de asemenea, unele optiuni chirurgicale pentru caderea parului, inclusiv un transplant de par si implanturi artificiale de par.

 Tratamente naturiste pentru prevenirea aparitiei alopeciei, calvitiei, recomandate Calivita

 

Pentru barbati

- Vital Man (60 tablete) - tonic pentru barbati

Administrare: 1-1-0 dupa masa, 2 luni continuu.

- Pro State Power - complex de vitamine, minerale si plante pentru prostata

Administrare: 1-0-1 dupa masa, 2 luni continuu.

- Stress Management B - complex vitaminic B pentru o viata mai putin stresata SAU Beauty Formula - ingrijire pentru par, unghii si intreaga piele

Administrare: 1-1-1 dupa masa timp de 3 luni continuu.

- Acidophilus with Psyllium (100 capsule) - probiotice pentru flora intestinala

Administrare: 0-1-1 in timpul mesei timp de 3 luni continuu.


Pentru femei

- Vital Woman (60 tablete) - tonic pentru femei

Administrare: 1-1-0 dupa masa, 2 luni continuu.

- Evening Primrose Oil 500 mg - ulei de primula

 Administrare: 1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu.

- Pro Selenium (60 tablete) – aportul necesar de seleniu

Administrare: 0-1-1 dupa masa, 2 luni continuu.

- Acidophilus with Psyllium (100 capsule) - probiotice pentru flora intestinala

Administrare: 0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu.

- Beauty Formula - ingrijire pentru par, unghii si intreaga piele

Administrare: 1-1-1 dupa masa, timp de 3 luni continuu.