Power Mins - mineralele indispensabile sanatatii

Power Mins - mineralele indispensabile sanatatii

Mineralele  si oligoelementele sunt indispensabile pentru mentinerea sanatatii. Deoarece organismul nostru nu este capabil sa le produca singur, iar alimentele pe care le consumam nu le contin in cantitatea si calitatea necesara, trebuie sa le completam folosind suplimente alimentare. Absenta acestor elemente, duce la perturbari in functionarea organismului, respectiv la aparitia bolilor.

Mai multe detalii


55,22 lei cu TVA

30 other products in the same category:

Power Mins

Complex de minerale (100 tablete)

 

 Minerale si oligoelementele sunt indispensabile pentru mentinerea sanatatii.

 Deoarece organismul nostru nu este capabil sa le produca singur, iar alimentele pe care le consumam nu le contin in cantitatea si calitatea necesara, trebuie sa le completam folosind suplimente alimentare.

 Aceste elemente au o importanta vitala, absenta lor ducand la perturbari in functionarea organismului, respectiv la aparitia bolilor.


Calciul este responsabil de sanatatea oaselor si a danturii.

Magneziul prezent in organism este o conditie de baza pentru functionarea eficienta a sistemului nervos si muscular.

Cuprul este indispensabil pentru inglobarea fierului in hemoglobina.

In absenta cromului, apar perturbari ale metabolismului glucidic.

Iodul este necesar pentru functionarea corespunzatoare a glandei tiroide, 

 Manganul este indispensabil pentru activitatea enzimelor digestive.

Molibdenul ajuta la metabolismul glucidelor si lipidelor si este o componenta importanta a enzimei care asigura utilizarea fierului.

Potasiul regleaza echilibrul hidro-electrolitic al organismului, normalizeaza ritmul cardiac si ajuta la eliminarea metabolitilor inutili.

Seleniul reprezinta un antioxidant important, care incetineste imbatranirea tesuturilor.

Zincul este indispensabil pentru buna functionare a sistemului imunitar.

Fierul este o substanta minerala vitala, necesara pentru sinteza hemului , din globulele rosii (hematii) si a unor enzime.

 Fierul ajunge in organism prin consumul unor alimente, dar, din aceasta cantitate, doar 2-10% se absoarbe si intra intr-adevar in fluxul sanguin. De aceea, este necesar sa consumam anumite suplimente alimentare.

 Cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inima, ficat, muschi si alte tesuturi depinde in primul rand de cantitatea de hem, deci indirect de fier.

 Fierul ajuta la dezvoltarea generala, creste rezistenta organismului la boli amelioreaza semnele de oboseala. Suplimentarea cu fier previne anemia prin carenta de fier si reda epidermei aspectul natural sanatos. In zilele noastre. aproape toata lumea e constienta de importanta pe care o au vitaminele in alimentatie.

 

 Foarte putini oameni stiu, insa, ca in lipsa sarurilor minerale, vitaminele nu isi pot exercita efectul benefic. Daca substantele minerale lipsesc, vitaminele nu mai pot fi asimilate.

 Importanta substantelor minerale este subliniata si de faptul ca, cu toate ca organismul este capabil sa sintetizeze anumite vitamine, nu poate sintetiza minerale, acestea trebuind asigurate prin aport alimentar.

 Daca, dintr-un motiv sau altul, substantele minerale lipsesc din alimentatie, pot aparea dereglari serioase in organism. In astfel de situatii, precum si in cazul solicitarilor fizice deosebite (de exemplu antrenamente epuizante sau competitii sportive), se impune un adaos de substante minerale sub forma de suplimente alimentare.

 Organismul are nevoie de cantitati mai mari din anumite substante minerale. Printre acestea se numara calciul, magneziul, fosforul, potasiul, precum si clorurile.

 Din altele, organismul utilizeaza zilnic doar cateva mili sau micrograme. Denumirea stiintifica a acestora este de oligoelemente si sunt la fel de importante pentru mentinerea sanatatii ca si celelalte. Acest lucru se explica prin fenomenul de sinergism, adica participarea lor concomitenta la mai multe reactii chimice si potentarea reciproca a efectelor.

 Deci, lipsa sau insuficienta chiar si a unui singur oligoelement impiedica desfasurarea in conditii normale a actiunii celorlalte oligoelemente. Organismul guvernamental Food and Drug Administration din SUA a stabilit,  cum cateva zeci de ani, necesarul zilnic recomandat pentru un numar de 6 elemente, si anume: calciul, iodul, fierul, magneziul, fosforul si zincul.

 Alaturi de acestea, pentru buna functionare a mecanismelor de reglare din organism, mai sunt necesare inca cel putin 12 elemente cunoscute. Acestea sunt: clorul, cromul, cobaltul, cuprul, fluorul, manganul, molibdenul, potasiul, seleniul, sodiul, sulful si vanadiul, care poarta denumirea de elemente  active.

 Incepand cu anul 1989, in SUA si seleniul este considerat element vital pentru organismul uman,  stabilindu-se necesarul zilnic recomandat si pentru acest element. Literatura de specialitate cuprinde mii de pagini referitoare la efectele diferitelor minerale sau oligoelemente.


 In cele ce urmeaza, din lipsa de spatiu, va trebui sa rezumam doar in cateva fraze importanta fiecaruia dintre ele.

 Calciul si fosforul sunt minerale implicate in mentinerea sanatatii oaselor si a danturii. In acelasi timp, calciul si magneziul au un rol foarte important in functionarea aparatului  cardiovascular. 

 Calciul contribuie la absorbtia fierului si are rol in transmiterea excitatiilor nervoase. 

 Magneziul este indispensabil activitatii sistemului nervos si musculaturii si are un rol  important in procesul metabolic prin care glucoza se transforma in energie.

 In lipsa cromului, metabolismul glucidic nu este eficient. 

 Cobaltul, asemanator fierului, este indispensabil in procesul de formare a globulelor rosii.

 Fara cupru, fierul nu poate fi inglobat in hemoglobina. 

 Iodul este absolut necesar pentru functionarea glandei tiroide si a proceselor metabolice. 

 Manganul sustine activitatea corespunzatoare a unor enzime gastrice si, de asemenea, joaca un rol important in eliminarea toxinelor. 

 Molibdenul isi are un aport important la metabolismul glucidic si lipidic si in acelasi timp este un  component important al enzimei care asigura utilizarea fierului. 

 Potasiul, in  combinatie cu sodiul, regleaza echilibrul hidro-electrolitic al organismului, normalizeaza ritmul cardiac si contribuie la eliminarea metabolitilor inutili.

 Seleniul, ca si vitamina E, este un antioxidant important, asadar incetineste imbatranirea  tesuturilor si are rol in prevenirea formarii tumorilor maligne.

 Zincul controleaza si dirijeaza procesele metabolice din organism, activitatea enzimelor, mentine integritatea celulelor si este indispensabil pentru sinteza proteinelor si functionarea optima a sistemului imunitar. 

Prospect Power Mins de la Calivita

» Calciu (din carapace de scoica si citrat) ............. 250 mg,

» Magneziu (oxid si aspartat) .............................. 150 mg,

» Potasiu (citrat si aspartat) ............................... 24,75,

» Zinc (chelatat cu aminoacizi) ............................7,5 mg,

» Mangan (chelatat cu aminoacizi) ........................4mg,

» Cupru (chelatat cu aminoacizi) ........................... 0,5 mg,

» Molibden (chelatat cu aminoacizi) ....................... mcg,

» Iod (din alge marine) ........................................50 mcg,

» Crom (picolinat) ............................................... 50 mcg,

» Seleniu (seleniu-mentiotina si selenat de sodiu) ..... 20 mcg.

 

Recomandari:

Mod de administrare:

Acnee
Activitate fizica (stimulare)
Adolescent (14-18 ani) - preventiv
Afectiuni cardiace (acord cardilog)
Alcoolism
Anemie feripriva
Anticonceptionale (comb. ef. neg.)
Aritmie cardiaca
Astenie
Carcei
Cardiopatie ischemica
Crestere (stimulator)
Decalaj fus orar
Deficit Ca si Mg (asimilare, fixare)
Depresie
Dinti sanatosi
Enduranta (rezistenta la efort)
Febra musculara (prevenire)
Menopauza
Nervozitate
Osteoporoza
Persoana in varsta - preventiv
Picioare reci
Rahitism
Rau de mare, avion, masina (prev)
Ritm cardiac (lipsa Ca, Mg, K, B2)
Schizofrenie
Scrasnit din dinti
Spasmofilie
Varice
Varsat de vant

0-0-1
1-0-1
0-0-1
1-0-1
0-0-1
0-0-1
1-0-1
0-0-1
0-0-1
0-0-1
1-0-1
0-0-1
1 caps dupa 5 ore de zbor
1-0-1
0-0-1
0-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
0-0-1
0-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
0-0-1
0-0-1
0-0-1
0-0-1

 Legenda: 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.