Evening Primrose Oil - lupta impotriva colesterolului cu ajutorul plantelor

Evening Primrose Oil - lupta impotriva colesterolului cu ajutorul plantelor

Ca urmare a alimentatiei necorespunzatoare si a predispozitiei genetice, sanatatea a 85% din populatie este expusa riscurilor ce decurg din hipercolesterolemie. Acesta este primul pas spre afectiunile cardiovasculare. Sa incepem lupta impotriva hipercolesterolemiei cu ajutorul plantelor!  .

Mai multe detalii


70,41 lei cu TVA

30 other products in the same category:

 Evening Primrose Oil 500 mg (100 capsule gelatinoase)

 

 Ca urmare a alimentatiei necorespunzatoare si a predispozitiei genetice, sanatatea a 85% din populatie este expusa riscurilor ce decurg din hipercolesterolemie. Acesta este primul pas spre afectiunile cardiovasculare. Pentru prevenirea lor, cercetarile actuale evidentiaza necesitatea asimilarii acizilor grasi polinesaturati. Sa incepem lupta impotriva hipercolesterolemiei cu ajutorul plantelor!

 Primula este o planta raspandita atat in America de Sud, cat si in Canada. Uleiul de primula contine doi acizi grasi nesaturati importanti: acidul linoleic si acidul linolenic, ale caror efecte benefice sunt binecunoscute. Acestia regleaza greutatea corporala, scad tensiunea arteriala si previn formarea cheagurilor sanguine, reducand riscul imbolnavirilor cardiovasculare si cerebrale. Uleiul de primula poate avea si alte efecte benefice asupra organismului: amelioreaza simptomele neplacute care preced menstruatia, intr-o anumita masura protejeaza ficatul de efectele nocive ale consumului de alcool, imbunatateste functionarea sistemului imunitar, incetineste procesele de imbatranire.

 Uleiul extras din primula de seara contine doi acizi grasi nesaturati: acidul alfa-linoleic si acidul gama-linolenic. Primula este un acid gras esential ceea ce inseamna ca nu poate fi sintetizat in organism. Al doilea, acidul gama-linolenic este produs in organism din materiile prime oferite de alimente. Sunt cunoscute numeroasele efectele benefice ale acizilor grasi esentiali (numiti deseori vitamina F. Printre altele, acestia ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare, cerebrale, a hipertensiunii arteriale si obezitatii. Organismul sintetizeaza, din acidul linoleic, acidul gamalinolenic, care, la randul sau, constituie materia prima pentru sinteza prostaglandinelor. Prostaglandinele scad tensiunea arteriala, reduc riscul formarii cheagurilor sanguine, stimuleazasistemul de aparare (imunitar) al organismului si regleaza functiile cerebrale. Datorita calitatilor enumerate mai sus, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca 3% din caloriile ce ajung in organism prin alimentatie sa fie fumizate de acizii grasi esentiali, iar in cazul copiilor si al femeilor care alapteaza acest procent sa fie de 5%. 

 Uleiul de primula contine aproximativ 72% acid linoleic si 9% acid gama-linolenic si, din aceasta cauza, poate fi considerat cea mai importanta sursa naturala de vitamina E. Are proprietati antioxidante pentru ca anihileaza radicalii liberi daunatori organismului si impiedica formarea lor. Din pacate, stilul modem de viata si alimentatia necorespunzatoare nu asigura organismului un aport  suficient de acizi grasi nesaturati. Alimentatia noastra este bogata in acizi grasi saturati si colesterol, in uleiuri vegetale prelucrate (din care lipsesc acizii grasi nesaturati) si in alcool. Cercetatorul Hill Balch, de la Universitatea din Glasgow, a realizat un experiment pe 52 de bolnavi cu artrita reumatoida. Dintre acestia, 17 au primit ulei de primula, alti 17 o combinatie de ulei de primula si untura de peste, iar ultimilor 18 le-a fost administrat placebo (o substanta inactiva, neutra). Participantii la experiment au primit in fiecare dimineata si seara cate 6 capsule. La 83% dintre pacientii primei grupe durerile s-au ameliorat intr-o asemenea masura incat tratamentul cu calmante a fost substantial redus sau chiar intrerupt. Acelasi rezultat s-a obtinut la 94% dintre pacientii celei de a doua grupe, in timp ce doar 34% din componentii celui de al treilea lot (placebo) au renuntat la calmante. Efectele pozitive au aparut la 2-4 luni de la debutul tratamentului.

 Uleiul de primula s-a dovedit eficace in combaterea durerilor si simptomelor neplacute asociate ciclului menstrual (sindromul premenstrual, SPM). In Marea Britanie s-a efectuat un studiu pe 70 de femei care nu au reusit sa inlature durerile premenstruale cu nici o alta metoda. Prin administrarea zilnica de 6 capsule de ulei de primula, in trei reprize, 67% dintre ele au scapat total de simptomele neplacute, 22% au inregistrat ameliorari considerabile, in timp ce doar la 11% nu s-a remarcat nici un efect. Acest ulei de primula poate fi eficient in cazul alcoolicilor care doresc sa renunte la bautura. Se cunoaste faptul ca alcoolul impiedica transformarea acidului linoleic in acid gama-linolenic, ceea ce duce la scaderea nivelului de prostaglandina din organismul alcoolicilor, generand depresii psihice. Depresia stimuleaza alcoolismulUleiul de primula, deoarece amelioreaza depresia, scade si dorinta de a consuma alcool. De asemenea, uleiul de primula protejeaza ficatul si rinichii (organe expuse in mod special actiunii alcoolului). Alte efecte benefice: scade posibilitatea dezvoltarii neuropatiei diabetice, regleaza hiperactivitatea rezultata in urmadereglarii glandei tiroide si incetineste procesele de imbatranire. Deseori, uleiul de primula este recomandat si persoanelor care sufera de eczeme, deoarece aceasta boala de piele se poate datora si lipsei acidului gama-linolenic din organism.

 Datorita acestor efecte benefice, uleiul de primula poate fi considerat unul din suplimentele alimentare cu efecte multilaterale, care trebuie sa se gaseasca in fiecare casa.

Atentie!

 Acizii grasi nesaturati sunt deosebit de sensibili la radicalii liberi, sub actiunea acestora devenind si ei nocivi. De aceea, celor ce consuma cantitati mari de ulei de primula li se recomanda si consumul de antioxidanti.

Secretul tineretii.

Recomandari:

Mod de administrare:

Adulti (18-50 ani) - preventiv
Alaptare
Alcoolism
Aparat urinar
Astm bronsic
Avort (prevenire)
Dependenta de droguri (tratament)
Dermatite si dermatoze
Exoftalmie
Epilepsie
Fertilitate
Eczeme
Fibrom uterin
Glande suprarenale
Gravide (ultimele 2 luni de sarcina)
Guta
Hipertiroidie
Hipotensiune
Hipotiroidie
Hormoni (reglare)
Insuficienta renala
Inteligenta (ridicare coeficient)
Litiaza renala
Menstruatii neregulate
Nicturie copii
Polineuropatii
Psoriazis
Reumatism
Riduri
Schizofrenie
Scleroza multipla
Secretie lactica (stimulare)
Spondilita anchilopoietica
Steatoza hepatica
Sterilitate (tratament)
Zona Zoster

1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1

 Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.

O capsula contine:
- Acid cis-linoleic 365 mg
- Acid gamma-linoleic 45 mg