Joint Protex - suport al articulatiilor, acid hialuronic

Joint Protex - suport al articulatiilor, acid hialuronic

Aproximativ 15% din populatia lumii sufera de afectiuni ale articulatiilorBolile articulare sunt considerate una din cele mai frecvente afectiuni ale civilizatiei moderne, care isi racoleaza victimele, in special, din segmentul populational cu un standard de viata ridicat, scazand astfel, in mod semnificativ, calitatea vietii si, nu rareori, lasand bolnavul cu sechele degenerative.

Mai multe detalii


127,93 lei cu TVA

30 other products in the same category:

Joint Protex (90 tablete)

 

 Un suport pentru articulatiile dumneavoastra!
 Aproximativ 15% din populatia lumii sufera de afectiuni ale articulatiilorBolile articulare sunt considerate una din cele mai frecvente afectiuni ale civilizatiei moderne, care isi racoleaza victimele, in special, din segmentul populational cu un standard de viata ridicat, scazand astfel, in mod semnificativ, calitatea vietii si, nu rareori, lasand bolnavul cu sechele degenerative.

Articulatia este formatiunea anatomica constituita dintr-un sistem de structuri care leaga intre ele doua sau mai multe oase. Se cunosc articulatii fixe, denumite sinartroze si articulatii mobile, denumite diartroze sau sinoviale.

Din punct de vedere structural, articulatiile sinoviale sunt alcatuite din: 
» capsula articulara, fixata pe marginea suprafetelor articulare; 
» stratul extern, format din benzi fibroase care dau rezistenta capsulei; 
» membrana sinoviala, care captuseste interiorul articulatiei si secreta lichidul sinovial – reprezentat de un filtrat sanguin plus acidul hialuronic; 
» suprafetele articulare (cartilaj), fetele osoase ce vin in contact.

Capsula articulara reprezinta o structura fibroasa formata din fibre colagene care, fiind lipsite de elasticitate, asigura stabilitatea articulatiei. Tesutul conjunctiv periarticular se gaseste in jurul articulatiilor, este bogat in vase si formatiuni nervoase si reprezinta sediul a numeroase procese patologice (edeme, congestii, inflamatii).

Integritatea morfofunctionala a cartilajelui articular este asigurata prin intermediul lichidului sinovial, iar in regiunile periferice de vasele din sinoviala. Cartilajul fiind un tesut avascular, capacitatea de regenerare a acestuia este practic nula. Suferinta articulatiilor si a tesuturilor periarticulare este cunoscuta sub denumirea de boli reumatice. Procesul patologic care conduce la boala cunoaste in principal doua cai: inflamatia activa si degenerescenta articulara. Manifestarea clinica dominanta in bolile reumatice este durerea. Inflamatia reumatismala debuteaza in membrana sinoviala prin alterari ale substantei fundamentale conjunctive si ale vaselor mici capilare. Procesul inflamator este declansat, de obicei, de un factor necunoscut (virus, micoplasme, procese autoimune etc).

In bolile reumatice degenerative organul afectat primar este cartilajul. Odata cu inaintarea in varsta, incepand de la 30 de ani, ca o manifestare a proceselor de imbatranire, apar modificari calitative la nivelul cartilajelor. Ca rezultat, scade rezistenta cartilajelor, acestea se decoloreaza, se fisureaza, din cartilaj se elimina mici fragmente in cavitatea sinoviala, apare inflamatia secundara a membranei sinoviale. Combinatia dintre degenerescenta cartilaginoasa si inflamarea sinoviala i-a determinat pe autorii americani sa numeasca acest grup de afectiuni–osteoartrite.

Pentru pastrarea sanatatii articulatiilor si, in special, a tesuturilor conjunctive, un ajutor eficient ofera produsul Joint Protex fabricat de CaliVita International, care contine toate substantele care nu se regasesc intr-o cantitate optima in alimentatia noastra. Ingredientele naturale din acest supliment alimentar protejeaza cartilajele si tesuturile conjunctive, reduc durerile la nivelul articulatiilor si inflamatia muschilor, astfel incat sa optimizeze functiile articulatiilor si circulatia sanguina, imbunatatind mobilitatea si flexibilitatea acestora.

 

Recomandari:

Mod de administrare:

Antiinflamator 
Analgezic
Diuretic
Imbunatatire pofta mancare
Ameliorare probleme renale (inflamatii, nisip, piatra)
Facilitare functii plamani (imbunatatire respiratie)
Anti-tusiv
Antiseptic
Afectiuni reumatismale
Afectiuni ale articulatiilor
Guta
Celulita
Gonartroze (dureri genunchi)
Ameteli
Tulburari de auz
Tulburari de echilibru
Intinderi musculare
Dureri de crestere

2-1-1 
2-1-1
1-1-1
1-1-0
1-1-1
1-1-1
1-1-1
2-1-1
2-1-1
2-1-1
2-2-2
1-1-1
2-1-1
2-1-1
1-1-1
1-1-1
2-1-1
1-1-1

 Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.

Continutul unei tablete:

Unitati:

Glucozamina HCI 
Condroitin sulfat 
Metil-sulfonilmetan (MSM) 
Glucozaminoglican 
Complex de acid hialuronic
Cetil-miristoleat (CMT)
Acid boswelic extras din planta  Boswellia Serrata 
Filipendula Ulmaria 
Extract din Turmeric (curcumina) 
Zinc (gluconat)
Mangan (gluconat)

250 mg
200 mg
150 mg
150 mg
50 mg
50 mg
50 mg
40 mg
10 mg
5 mg
1 mg


• Glucozamina - substanta a carei prezenta in organism, in concentratii constante, asigura regenerarea cartilajelor si amelioreaza durerile pe o perioada indelungata.
• Condroitin-sulfatul – constituentul de baza al structurii cartilajelor, fiind necesara pentru imbunatatirea proprietatilor mecanice si elastice ale acestora.
• Acidul hialuronic (AH) - cea mai importanta componenta a tesuturilor conjunctive. Are un rol esential in procesul metabolic al celulelor si, asigura lubrifierea suprafetelor cartilajelor articulare.
• Metil-sulfonilmetan (MSM) - substanta cu rol deosebit de important in sinteza proteinelor din tesuturile conjunctive. In absenta acestuia, unii aminoacizi nu se
pot integra in. moleculele proteice complexe ale tesuturilor conjunctive
si, din acest motiv, structura tesuturilor conjunctive rezultate nu este  corespunzatoare.
• Cetil-miristoleat - protejeaza cartilajele de efectele uzurii si participa la regenerarea lor.


Extracte de plante:
»Boswellia serrata - are puternice proprietati antiinflamatoare,mucolitice si antiseptice. 
»Curcuma (Turmeric) - este antiinflamatoare si isi exercita aceasta proprietate in diferite afectiuni - fara a avea efecte secundare!
»Filipendula ulmaria (cretusca) - este analgezic, antiinflamator si diuretic. Se recomanda in caz de dureri reumatice, inflamatii ale articulatiilor


Minerale:
»Zincul - absenta sau carenta acestuia poate cauza dureri articulare,
in special in adolescenta, predispune la depresie, inapetenta.
»Manganul - absenta sau carenta acestuia cauzeaza dureri ale genunchi lor, crampe, ameteli, tulburari de auz, de echilibru, intinderi musculare, iar in adolescenta, asa-numitele "dureri de crestere".