Noni - sanatate din farmacia naturii

Noni - sanatate din farmacia naturii

In masura in care sunteti adeptul unor solutii naturale, profitati de ajutorul oferit de natura! Exista locuri pe glob unde efectele nefaste ale civilizatiei inca nu s-au facut simtite. Un astfel de loc este Polinezia, unde si acum bastinasii recurg, intr-o mare masura, la mijloace naturiste de vindecare, la "farmacia naturii".

Mai multe detalii


127,60 lei cu TVA

30 other products in the same category:

tratamentulnaturistNoni (400 mg) 90 capsule


 

 Va imbolnaviti des? Sunteti predispus la depresie? Sunteti alergic? Va dor articulatiile? Suferiti sistematic de migrene?

In masura in care sunteti adeptul unor solutii naturale, profitati de ajutorul oferit de natura! Exista locuri pe glob unde efectele nefaste ale civilizatiei inca nu s-au facut simtite. Un astfel de loc este Polinezia, unde si acum bastinasii recurg, intr-o mare masura, la mijloace naturiste de vindecare, la "farmacia naturii". Dintre remediile naturale nu poate lipsi fructul plantei Morinda citrifolia, care a suscitat si interesul stiintei medicale din Occident.

Morinda citrifolia

Acest arbore vesnic verde este originar din Polinezia, Malaezia, Australia si Asia de Sud. Inaltimea sa poate varia de la cea a unui arbust marunt pana la 10 m. Insa nu prin aceasta diversitate a atras atentia lumii, ci prin compozitia incredibil de bogata in substante biologic-active unice a fructelor sale. Aceste substante nu se regasesc in nici o alta leguma sau fruct de pe glob. Contine 18 aminoacizi, pe care, in cea mai mare masura, organismul nu ii poate sintetiza, dar care sunt indispensabili. Natriul, potasiul, fierul, manganul si magneziul din acest fruct completeaza necesarul zilnic de minerale al organismului. In afara acestora, contine si alte substante active deosebite, care accelereaza fluxul intercelular de nutrienti, contribuind astfel la regenerarea celulelor. O componenta importanta este proxeronina, care are rol in producerea xeronineiXeronina asigura functionarea normala a celulelor, prin reglarea permeabilitatii membranare a acestora. Scopoletina accelereaza sinteza serotoninei si a melatoninei, avand astfel o actiune benefica asupra sistemului nervos. Substanta activa numita damnacantal intervine benefic in procesul de diviziune celulara si impiedica proliferarea celulelor.


Conform literaturii de specialitate, Morinda citrifolia are urmatoarele efecte benefice:

noni tratamente naturale Normalizeaza functiile celulelor.
noni tratamente naturale Imbunatateste asimilarea nutrientilor.
noni tratamente naturale Activeaza mecanismul antiinflamator.
noni tratamente naturale Are efect antialergic.
noni tratamente naturale Fortifica sistemul imunitar.
noni tratamente naturale Amelioreaza fluctuatiile starilor psihice.
noni tratamente naturale Regleaza ciclul veghe-somn.

noni tratamente naturale Reduce reactiile puternice la stres (in consecinta, actioneaza ca un antihipertensiv).
noni tratamente naturale Reduce posibilitatea formarii cheagurilor de sange si, prin aceasta, riscul infarctului miocardic sau al accidentelor vasculare cerebrale.
noni tratamente naturale Supravegheaza diviziunea celulara, impiedica proliferarea celulelor.


Stim cu totii cat de important este pentru organism consumul de fructe si legume proaspete. Continutul de vitamineminerale si fibre, al acestora constituie baza sanatatii noastre. 
Insa Noni (Morinda citrifolia), datorita substantelor sale nutritive si a multiplelor efecte benefice, intrece cu mult actiunea pozitiva a majoritatii fructelor. Acest fruct tropical este cunoscut si utilizat de catre bastinasi de cateva secole, dar a devenit celebru in lumea larga doar in ultimele doua decenii. Produsele preparate din fructul Noni sunt, in momentul de fata, cele mai consumate suplimente alimentare din lume. S-a demonstrat ca fructul Noni contine peste 150 de substante biologic-active. Multiplele efecte benefice ale fructului Noni se datoreaza substantelor componente: aminoacizi, enzime, vitamine, substante minerale, xeronina, proxeronina, scopoletina, damnacantal etc.


Care sunt principalele efecte benefice ale lui Noni?

"Regele fructelor" contine aminoacizi, care contribuie la dezvoltarea musculaturii si previne atrofierea acesteia. Efectul asupra musculaturii se manifesta mai ales dupa o activitate fizica sistematica. Pe langa acestea, in Noni se afla si substante active deosebite, care accelereaza schimbul de nutrienti din celule, avand astfel o actiune regenerativa. Scopoletina intervine in activitatea epifizei, creste nivelul de serotonina si melatonina al organismului, participand la mentinerea echilibrului psihic si avand un efect adaptogen. Are actiune pozitiva asupra starii somn-veghe, regland somnul. Noni stimuleaza formarea oxidului de azot in organism, care, impreuna cu efectul miorelaxant al scopoletinei, determina dilatatia arterelor, reducand astfel hipertensiunea arteriala declansata de stres. Oxidul de azot imbunatateste si circulatia sanguina la nivelul tesuturilor; are actiune antitrombotica, prevenind astfel infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale. Este un antioxidant, adica prin legarea radicalilor liberi asigura protectie impotriva oxidarii LDL - colesterolului, prevenind astfel bolile cardiovasculare.

Damnacantalul este o alta substanta activa din Noni. Are rol in diferentierea celulara si tisulara, prevenind inmultirea haotica a celulelor. Deoarece intervine in formarea celule lor T si B, precum si a macrofagelor si celulelor limfocitare, contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, organismul fiind capabil sa reziste imbolnaviri lor. Prin continutul in damnacantal, Noni are actiune Garlic Caps si chiar incetineste dezvoltarea hunorilor existente. In cazul in care exista deja tumori, scade nivelul de xeronina, proxeronina si proxerogenaza din organism. Insa acestea se regasesc in cantitati importante in Noni. Are actiune adaptogena, motiv pentru care restabileste activitatea celulelor disfunctionale. Consumul sistematic al produsului Noni asigura protectie impotriva formarii tumorilor canceroase.

Xeronina si proxeronina au si actiune antidepresiva. Aceste doua substante accelereaza formarea endorfinei, care induce o stare de buna dispozitie. De asemenea, aceste substante scad pragul de perceptie a senzatiei de durere, cauzata de artrite si artroze. Nu produce dependenta. Xeronina declanseaza mecanismele antiinflamatorii din organism. are actiune antialergica si creste capacitatea de rezistenta a organismului fata de bacterii si irusuri. Din aceasta cauza. 

-Noni este recomandat si persoanelor care sufera de repetate infectii ale cailor respiratorii superioare.

-Ajuta si la formarea sucurilor digestive reducand astfel majoritatea simptomelor cauzate de tulburarile digestive.

-Poate fi un adjuvant eficient in combaterea unor dependente, ca, de exemplu tabagismul, alcoolismul, consumul de droguri.

-Estompeaza simptomele sevrajului.

-Nu este un produs miraculos, ci darul minunat al naturii, al carui consum sistematic ne ajuta sa ne pastram sanatatea.

 

Recomandari:

Mod de administrare:

Abcese (dentare)
Alergie
Amigdalita
Anemie
Anorexie (lipsa poftei de mancare)
Antipiretic (scaderea febrei)
Antiseptic intestinal (antiparazitar)
Antispetic (scaderea febrei)
Antitumoral
Apetit (crestere) - anorexie
Ariboflavinoze (lez. ale mucoasei)
Astenie
Astm bronsic
Ateroscleroza
Bioritm (armonizare)
Boala Crohn
Bronsita
Copii 1-14 ani dezv. armon. (prev.)
Cancer de colon
Cancer de ficat
Cancer de piele
Cancer de vezica
Cancer la plamani
Cancer la prostata
Cancer mamar
Convalescenta
Dependenta de droguri (tratament)
Depresie
Diabet (reglare glicemie)
Diaree (enterita, enterocolita)
Dureri de gat
Eczeme
Faringita
Febra
Fibrom uterin
Fumat
Furunculoza
Giardia (lambrii)
Gingii sanatoase
Glande suprarenale
Guta
Hemoroizi
Hepatita
Herpes
Hipertiroidie
Hipotensiune
Hormoni (reglare)
Imunitate scazuta
Infectii (prevenire)
Insuficienta cardiaca
Insuficienta renala (rinichi polich.)
Inteligenta (rid. Coef. copii retard.)
Imbatranre tesuturi (intarziere)
Leucemie
Leucopenie (scadere nr. leucocite)
Menstruatii neregulate
Mialgii (dureri musculare)
Micoze ale pielii
Mononucleoza (febra glandulara)
Oreion
Paradontoza
Persoane in varsta (preventiv)
Plagi (vindecare)
Pojar, rujeola
Psoriazis
Reumatism
Rinita alergica
Senilitate (prevenire)
SIDA (tratament adjuvant)
Sifilis
Spasmofilie
Stres
Tuberculoza (TBC)
Tumori
Ulcer varicos
Zona zoster
Varsat de vant
Vaginita (candida, tricomonas vag)..
-Vitiligo
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
2-2-2
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
(2-2-2) 6 luni, apoi (1-1-1) 
2-2-2
2-2-2 
2-2-2
2-2-2
(3-3-3) 7 zile; (2-2-2) 7 zile; apoi (1-1-1)
(3-3-3) 7 zile; (2-2-2) 7 zile; apoi (1-1-1)
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
2-2-2
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
2-2-2
1-1-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1 
1-0-1
1-0-1
1-0-1
2-2-2 
2-2-2 
1-0-1
1-0-1
1-0-1
2-2-2 
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1
1-0-1

 Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.