Cholestone (90 tablete)

Cholestone (90 tablete)

Colesterolul este un tip de grasime de care organismul nostru are nevoie, intr-o anumita masura, dar un nivel crescut al acestuia constituie un factor de risc la adresa sanatatii. Ca urmare a depunerii colesterolului, aproape pe neobservate apare ateroscleroza, hipertensiunea arteriala si creste riscul producerii infarctului miocardic.

Mai multe detalii


74,03 lei cu TVA

7 other products in the same category:

Cholestone (90 tablete)

 

 Colesterolul este un tip de grasime de care organismul nostru are nevoie, intr-o anumita masura, dar un nivel crescut al acestuia constituie un factor de risc la adresa sanatatii. Ca urmare a depunerii colesterolului, aproape pe neobservate apare ateroscleroza, hipertensiunea arteriala si creste riscul producerii infarctului miocardic. Prin reducerea colesterolemiei cu doar 1-2 la suta, riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare scade cu cel putin 10 la suta.

Si dumneavoastra obisnuiti sa va faceti promisiuni? Pentru ca cei mai multi dintre noi asa facem. in general, pariem atunci cand incepem un nou an, sau poate chiar mai des, atunci cand ne dam seama ca anumite obiceiuri pe care le avem ne ingreuneaza zilele, ne deterioreaza starea generala sau chiar atenteaza la sanatatea noastra. in astfel de situatii decidem ca de maine vom face mai multe pentru noi insine. Zilnic ne confruntam cu numeroase pericole, dintre care cateva comporta un risc deosebit pentru sanatatea noastra. Din cauza alimentatiei necorespunzatoare si a predispozitiei genetice, 85% din populatie prezinta hipercolesterolemie. Depunerile lente si neobservate de colesterol pe peretii vaselor sanguine duc la ateroscleroza, hipertensiune arteriala si cresc riscul infarctului miocardic. Din aceste considerente, hipercolesterolemia reprezinta primul pas spre aparitia bolilor cardiovasculare. Cercetarile in domeniul bolilor cardiovasculare inca nu au reusit sa elucideze care este leziunea biochimica initiala ce declanseaza procesul aterosclerotic. S-a demonstrat ca, in acest proces, fondul genetic si alimentatia sunt cei mai importanti factori de risc. Astfel, alimentatia bogata in lipide si scazuta in fibre, carenta de substante antioxidante si un aport excesiv de fier sunt considerate drept riscurile cele mai mari pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare. In lumina cercetarilor de ultima ora, leziunea initiala porneste, cel mai adesea, de la oxidarea colesterolului LDL, ce poate fi atenuata de antioxidanti si alte substante. Acizii grasi liberi rezultati in urma digestiei sunt absorbiti si transportati in fluxul sanguin intr-un invelis proteic (lipoproteine). Principalele lipoproteine sunt: VLDL, LDL si HDL. VLDL si LDL sunt responsabile de transportul trigliceridelor si al colesterolului din ficat la celulele organismului, iar HDL de reintoarcerea grasimilor in ficat, in timp ce cresterea nivelului sanguin de HOL are actiune protectoare impotriva afectiunilor cardiovasculare, cresterea nivelului sanguin de VLDL si LOL constituie factori de risc pentru aparitia aterosclerozei. Cel din urma este una dintre cauzele principale ale infarctului. Acizii grasi nesaturati din colesterolul LDL pot fi usor lezati de radicalii liberi si de oxidanti, ceea ce favorizeaza aparitia aterosclerozei. De aceea, prevenirea presupune, in primul rand, impiedicarea acestor procese.

Cum am putea impiedica dezvoltarea afectiunilor cauzate de hipercolesterolemie?

Pe langa o alimentatie rationala, trebuie sa consumam si suplimente alimentare concepute in vederea reducerii efectelor nocive ale hiperlipidemiei, scazand astfel riscul aterogen. Deci, consumarea unor astfel de produse se recomanda in urmatoarele situatii:
• hipercolesterolemie
• obezitate
• hipertensiune sau daca in familie au existat cazuri de infarct miocardic
Cercetarile actuale releva existenta a doi factori importanti cu rol preventiv in ateroscleroza: asigurarea necesarului de acizi grasi nesaturati (in special de acid a-linoleic) si de antioxidanti. 

- Uleiul de seminte de in este sursa naturala cea mai bogata de acizi grasi omega-3. Uleiul de seminte de in contine ambii acizi grasi omega-3 necesari, atat acidul a-linolenic, cat si acidul linoleic. Acizii grasi esentiali intervin in procesele metabolice; in acelasi timp, au si efecte preventive in ceea ce priveste bolile cardiovasculare. Acizii grasi omega-3 reduc nivelul colesterolului sanguin, intr-o masura mai mica, si cauzeaza o scadere semnificativa a nivelului trigliceridelor, impiedicand formarea VLDL in celulele hepatice (ale ficatului). Oxidarea acizilor grasi si a colesterolului poate fi prevenita cu ajutorul antioxidantilor, care functioneaza pe post de depuratori chimici. Se leaga de radicalii liberi inainte ca acestia sa produca o leziune la nivel celular. Cei mai importanti antioxidanti pentru organismul uman sunt vitamina C (acidul ascorbic) si vitamina E.Vitamina C este un antioxidant hidrosolubil, iar vitamina E, liposolubil, si astfel se depoziteaza in organism. in cazul stresului oxidativ. Vitamina C este prima care actioneaza impotriva oxidarii LDL, protejand, in acelasi timp, si rezerva de vitamina E, prin diminuarea cantitatii de vitamina E oxidata. Se constata deci ca antioxidantii actioneaza mai eficient impreuna si de aceea este indicata utilizarea unor suplimente alimentare care contin mai multi antioxidanti.
Usturoiul contine mai multe substante active care reduc nivelul sanguin al colesterolului LDL si cresc nivelul colesterolului HDL. Astfel, scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
Lecitina accelereaza eliminarea colesterolului din sange, avand un important rol in metabolismul lipidic.
Cromul intervine in reglarea nivelului grasimilor din sange. Participa la transportul si arderea (prin interventia unei enzime) lipidelor (cu eliberare de energie). Scade colesterolemia totala si creste HDL colesterolemia.
Pectina de mar intervine in metabolismul lipidic. Reduce nivelul sanguin al lipidelor (colesterolemia si trigliceridemia), prin cresterea cantitatii de materii fecale si prin reducerea sintezei de colesterol si de trigliceride la nivel hepatic. Pectina, alaturi de alte fibre, amelioreaza activitatea colonului si asigura mentinerea florei bacteriene la un nivel satisfacator. Un aport crescut de fibre solubile in apa scade nivelul colesterolului sanguin. Consumate inainte de mese, cu apa, fibrele hidrosolubile leaga moleculele de apa in stomac si formeaza un amestec gelatinos care creeaza senzatia de satietate. In acelasi timp,scade si caloriile din alimentele absorbite de organism.

Deoarece hipercolesterolemia este factorul de risc pentru declansarea a numeroase boli, este deosebit de important sa ne mentinem nivelul de colesterol in limite normale. Pentru aceasta trebuie sa consumam acizi grasi nesaturati in cantitatile necesare (in primul rand acid alfa-linolenic), precum si antioxidantii corespunzatori.

Cu inima usoara.

Recomandari:

Mod de administrare:

Recomandari Accident vascular (preventiv)
Adult (18-50 ani) - preventiv
Afectiuni cardiovasculare
Aparat cardiovascular
Ateroscleroza
Boala Alzheimer
Calculi biliari
Circulatie sanguina (imbunatatire)
Colesterol (scadere)
Hipertensiune arteriala
Litiaza biliara
Steatoza hepatica
Persoane in varsta - preventiv

1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1

 Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.

O tableta contine:

 

Ulei de seminte de in
Pectina de mar
Usturoi
Vitamina C 
Vitamina E
Crom
Lecitina  

200 mg
200 mg
100 mg
60 mg
10 mg
50 mcg
100 mg