Lutein Plus – pentru ochi sanatosi!

Lutein Plus – pentru ochi sanatosi!

Unul din organele cele mai expuse primejdiilor este ochiul. Ochiul este expus constant pericolelor inerente din mediul inconjurator, respectiv actiunii distructive a radicalilor liberi si, din acest motiv, necesita o protectie deosebita.

Mai multe detalii


133,76 lei cu TVA

9 other products in the same category:

Lutein Plus (60 capsule)

 

 Unul din organele cele mai expuse primejdiilor este ochiul. Ochiul este expus constant pericolelor inerente din mediul inconjurator, respectiv actiunii distructive a radicalilor liberi si, din acest motiv, necesita o protectie deosebita.

 

 Protejaza ochii de efectele radiatiilor UV si lumina puternica;

 Neutralizeaza radicalii liberi la nivelul ochiului;

 Ajuta la functionarea optima a retinei;

 Se recomanda in afectiunile oftalmologice;

 Regleaza nivelul colagenului la nivelul ocular;

 Se recomanda celor care folosesc excesiv ochii.

 Fructele si legumele proaspete contin numerosi nutrienti. Acestia pot juca un rol important in prevenirea a nenumarate boli. Printre acestea se numara neoplaziile si alte boli tumoraleboli cardiovasculare, si anumite afectiuni ale ochilor.

 Ochii nostrii sunt expusi in permanenta efectelor mediului inconjurator (radiatii ultraviolete, praf, gaze de esapament etc.). Radicalii liberi care se dezvolta in urma acestor expuneri si ca produse secundarea ale metabolismului celular, pot afecta in mare masura ochiul. Impotriva acestora se utilizeza cu succes produsele antioxidante. Carotenoidele din fructe si legume sunt antioxidanti eficienti. Marea familie a carotenoidelor cuprinde printre altele, beta-carotenul, luteina, licopina, alfa-carotenul si zea-xantina. Plantele bogate in beta-caroten (spanacul, rubarba, dovleacul etc.) contin si luteina intr-o cantitate de 2-4 ori mai mare decat cea debeta-caroten.

Ce este luteina

 Acest carotenoid este un antioxidant foarte important pentru organism. Cercetatorii americani in domeniul cancerului au demonstrat ca luteina este agentul care impiedica cel mai eficient peroxidarea lipidelor – proces intalnit atat la nivel seric cat si la nivelul ochilor. Luteina, fiind un distrugator versatil al radicalilor liberi, joaca un rol crucial in protectia antioxidanta. S-a demonstrat ca dupa ce patrunde in organism si este absorbita, luteina se acumuleaza in doua zone oculare: in pata galbena (macula) si la nivelul cristalinului. In zona maculara a retinei, drept urmarea a formarii radicalilor liberi, pot aparea modificari arteriale care cauzeaza degenerarea acesteia. Rezultatele cercetarilor privind degenerarea maculara la varstinici au dovedit ca luteina joaca un rol foarte important in protectia maculara. Studiile efectuate la universitatea Harvard au aratat ca administrarea a 6 mg de luteina pe zi reduce incidenta legiunilor maculare cu 43%. 

 Ce nu stiati despre ochi

 » Un ochi adult are circa 12 milioane de fotoreceptori.
» Ochiul poate recunoaste 10 milioane de nuante ale culorilor.
» Ochiul controleaza 85% din totalul de cunostinte pe care le acumulezi in timpul vietii.
» Clipitul ne ajuta sa ne mentinem globii oculari curati si umezi.
» Ochii nu produc lacrimi pana la varsta de sase-opt saptamani, dupa care lipsa lacrimilor semnaleaza o problema.
» Pata galbena (macula) este responsabila de acuitatea vizuala!

 Cristalinul este partea aparatului vizual cel mai frecvent afectata de boli. In compozitia sa proteinele au o pondere de 98%. Radicalii liberi afecteaza proteinele cristalinului, determinand precipitarea acestora si pregatind terenul pentru aparitia cataractei, boala responsabila de aproximativ 50% din cazurile de orbire ale varstnicilor. Aparitia cataractei este influentata de numerosi factori. Un rol important in evolutia sa il joaca lumina solara intensaradiatiile ultra-violete si chiar fumatul, anumite boli cronice, cum ar fi diabetul, cresc, de asemenea, riscul de dezvoltare a cataractei. Din fericire, exista o modalitate de a preveni aceasta afectiune: consumul de substante cu efect antioxidant. Protectia antioxidanta combinata poate reduce riscul dezvoltarii cataractei pana la o treime. Si cele mai recente rezultate evidentiaza efectele remarcabile  ale luteinei.

 Pe parcursul unui studiu cu o durata de opt ani, au fost examinate 50.000 de femei. Rezultatele au demonstrat ca spanacul, bogat in luteina, este cu mult  mai eficient decat alte carotenoide. (In alimentatia persoanelor care au luat parte la experiment au fost inclusi morcovi, cartofi dulci si fructe uscate deshidratate – continutul acestora in luteina fiind nesemnificativ.) Luteina este un supliment alimentar modern, care ar putea contribui intr-un mod decisiv la mentinerea sanatatii oculare. Importanta sa este evidenta: vazul este o functie necesara la orice varsta si pentru orice activitate. Efectul antioxidant excelent al luteinei se manifesta, desigur, nu doar asupra ochiului, ci si asupra altor organe si procese metabolice. Prin urmare, ea poate fi utilizata cu bune rezultate de oricine pentru excelentele sale efecte antioxidante (de exemplu, in prevenirea afectiunilor cardiovasculare si tumorale). Consumul luteinei se recomanda tuturor persoanelor. La hipertensivi si/sau diabetici poate intarzia aparitia unor complicatii tardive, de exemplu a afectiunilor oculare.

Cui ii este recomandat lutein Plus

» celor care petrec mult timp in fata monitorului;
» celor care se uita mult la televizor;
» celor care conduc mult;
» celor care folosesc aparate de aer conditionat;
» celor care lucreaza in incaperi slab luminate sau iluminate artificial;
» celor care urmeaza o cura stricta de slabire;
» persoanelor sanatoase, fiindca este un antioxidant excelent;
» celor care manifesta disfunctii de acuitatea vizuala si sensibilitate a ochiului.

Tratament naturist pentru ochi.

Recomandari

Mod de administrare:

Afectiuni oftalmologice
Arterioscleroza maculara (la ochi)
Cataracta
Vedere (tulburari)

1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0

Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.

 O capsula Lutein Plus contine:

- Luteina 6 mg;
- Zeaxantina 0,5 mg;
- Extract de afine 25 mg;
- Vitamina A 0,2 mg;
- Vitamina C 50 mg.