Super Co Q10 Plus - sanatatea incepe de la celula

Super Co Q10 Plus - sanatatea incepe de la celula

Coenzima Q10 (cunoscuta sub numele de ubichinona) este o substanta asemanatoare vitaminei E, dar cu proprietati antioxidante mai puternice. Actionand pe post de catalizator in accelerarea si reglarea reactiilor biochimice, coenzima Q10 este esentiala pentru functionarea normala a acestor procese in organism.

Mai multe detalii


176,00 lei cu TVA

9 other products in the same category:

Super Co Q 10 Plus (90 capsule)

 

 Aceste capsule contin ubichinona (20 mg) si alti antioxidanti esentiali pentru procesele energetice ale celulelor. Se recomanda persoanelor de peste 35 de ani.

 Coenzima Q10 (cunoscuta sub numele de ubichinona) este o substanta asemanatoare vitaminei E, dar cu proprietati antioxidante mai puternice. Actionand pe post de catalizator in accelerarea si reglarea reactiilor biochimice, coenzima Q10 este esentiala pentru functionarea normala a acestor procese in organism. Deficienta coenzimei Q10 in organism poate conduce la dezechilibru energetic si la diferite disfunctii. O reducere cu doar 25% a nivelelor de coenzima Q10 poate declansa aparitia unei serii intregi de boli. Coenzima Q10 este sintetizata de organism, dar producerea acesteia scade dupa varsta de 30 de ani. De aceea suplimentarea cu coenzima Q10 este importanta pentru persoanele peste 30 de ani.

 Coenzima Q10 este o substanta asemanatoare vitaminelor. Structura sa este aproape identica cu cea a vitaminei E, insa efectul antioxidant este mult mai puternic. Poate fi considerata un catalizator care accelereaza sau redirijeaza a procese biochimice. Din punct de vedere biologic, CoQ10 are rol reglator in procesul de generare a energiei ce se desfasoara la nivelul mitocondriilor (minuscule centrale celulare), unde se sintetizeaza moleculele de acid adenozintrifosforic (ATP), combustibilul cu cea mai mare incarcatura de energie produs de organismul uman.

 Sursele naturale cele mai bogate in Q10 sunt: somonul, macroul, sardelele, inima si ficatul de bovine. Este cunoscut faptul ca, in cazul diferitelor afectiuni alemiocardului (cardiomiopatii), rata de supravietuire peste cinci ani este foarte mica. In absenta unui transplant de inima, care este deosebit de costisitor (in SUA, costul operatiei se ridica la suma de 150.000 dolari). Astazi, exista o solutie: consumul sistematic de CoQ10. In SUA, acest produs se afla pe rafturile magazinelor alimentare, efectele sale benefice fiind cunoscute in intreaga lume. Numeroase cercetari internationale au dovedit eficacitatea si siguranta utilizarii acestui supliment alimentar. Spre sfarsitul anilor '80, dr. Peter Langsjoen (Temple, Texas) a studiat 60 pacienti grav bolnavi de inima si a ajuns la concluzia ca tratamentul cu CoQ10 a adus ameliorari considerabile, avand un efect benefic asupra tuturor formelor de cardiomiopatie. Conform studiilor comunicate de dr. Langsjoen, majoritatea formelor de cardiomiopatie au reactionat favorabil la consumul de Q10. Mai tarziu, cercetatorii italieni au constatat o ameliorare in proportie de pacienti bolnavi de inima, carora li s-a administrat Q10. In anul 1990, in cadrul unui simpozion desfasurat la Roma, avand ca tema Coenzima Q10, dr. W.V. Judy a prezentat rezultatele cercetarilor sale in acest domeniu. Timp de mai multi ani, el a administrat zilnic 100 mg de Q10 unor pacienti care suferisera un infarct miocardic. Lotul cercetat era alcatuit din 180 de pacienti de categoria IV - stadiu al bolii deosebit de grav. Ulterior, bolnavii au fost impartiti in doua subgrupe de cate 90 de persoane. Pacientii din prima grupa au primit in continuare numai medicamente traditionale, iar cei din grupa a doua au primit, pe langa acestea, si 100 mg de Q10. Pe parcursul anilor, s-a constatat ca numarul deceselor a fost considerabil mai ridicat in grupa celor care nu au primit Q10. Pana la sfarsitul celui de-al saselea an, toti pacientii tratati cu medicamente traditionale au decedat. In schimb, 36% dintre cei care au primit Q10 au supravietuit, la acesti bolnavi constatandu-se semne certe de ameliorare la numai 12 luni dupa inceperea tratamentului. La majoritatea pacientilor a crescut capacitatea  functionala a inimii si s-a redus considerabil predispozitia pentru infarct. Si in Europa, hipertensiunea arteriala afecteaza un numar mare de persoane. Oferta de antihipertensive este deosebit de mare, dar, pe langa efecte
benefice, acestea au si efecte secundare: impiedica functionarea enzimelor stimulate de Coenzima Q10 si, astfel, perturba alimentarea corespunzatoare a celulelor cu energie. De aceea, in cazul consumului de beta-blocante, medicii recomanda, pentru compensarea deficientei de Q10, consumul unor suplimente alimentare. Astfel, ne putem proteja si de alte efecte secundare ale beta-blocantelor, cum ar fi reducerea capacitatii de contractie a miocardului, oboseala, starea generala proasta. In Japonia, CoQ10 este utilizata atat in tratamentul bolilor cardiovasculare, cat si pentru fortificarea sistemului imunitar. Unele studii ale cercetatorilor japonezi au ajuns la concluzia ca ubichinona are o actiune pozitiva asupra stomacului si duodenului. CoQ 10 a dovedit proprietati benefice si in afectiunile aparatului respirator, in astmul bronsic si diverse alergii, precum si in afectiuni le psihiatrice, cu precadere in schizofrenie si boala Alzheimer. Sau obtinut rezultate incurajatoare si in incetinirea procesului de imbatranire, combaterea obezitatii si a infectiilor provocate de Candida albicans, in tratamentul sclerozei multiple, al diabetului si al unor afectiuni dentareQ 10 are un rol determinat in functionarea eficienta a sistemului imunitar si in impiedicarea proceselor de imbatranire. Cercetarile efectuate ia New England Institute au dovedit eficienta CoQ 10 in , reducerea efectelor secundare ale chimioterapicelor
Nu se cunosc efecte secundare ale coenzimei Q 10.

Atentie!

Produsul trebuie ferit de sursele de lumina si caldura! La temperaturi de peste 35 °C, CoQ10 pura isi pierde  partial calitatile.
Efectul consumului de CoQ10  incepe sa se manifeste lent, doar dupa o perioada de cateva saptamani. Exceptie fac cazurile in care deficitul de CoQ10 este sever. Atunci efectul terapeutic poate sa apara inca din primele zile de administrare. In aceste cazuri, se recomanda administrarea  permanenta a unei doze de intretinere de 10-30 mg/zi pentru a preveni instalarea simptomatologiei induse de carenta acestei coenzime.

Femeile gravide si mamele care alapteaza trebuie sa consulte medicul curant inainte de a incepe consumul de CoQ10.

Catalizator celular.

Recomandari

Mod de administrare:

Adult (18-50 ani) - preventiv
Afectiuni cardiace
Antioxidant
Aparat cardiovascular
Aritmie cardiaca
Arteriopatie obliterana
Ateroscleroza
Boala Alzheimer
Cancer de colon
Cardiopatie ischemica
Circulatie sanguin[ (imbunatatire)
Degeraturi
Epilepsie
Gingii sanatoase
Hipertensiune arteriala
Infarct miocardic (prevenire)
Insuficienta cardiaca
Imbatranire tesuturi (intarziere)
Leucemie
Lupus eritematus
Mialgii (dureri musculare)
Oxigenare organism
Parodontoza
Parkinson
Persoana in varsta - preventiv
Plagi (vindecare)
Pre si postoperator
Riduri (diminuare)
Schizofrenie
Scleroza multipla
Senilitate (preventiv)
Sida (tratament adjuvant)
Ulcer varicos
Vase sange (fragilitate)
Zona Zoster

1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-1
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
3-3-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
2-2-2
1-1-0
1-1-0
1-1-0

Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.