Melatonin 3.0 (60 tablete) – antioxidant impotriva imbatranirii

Melatonin 3.0 (60 tablete) – antioxidant impotriva imbatranirii

Melatonina distruge si radicalii liberi raspunzatori de unele afectiuni degenerative (cancer, Alzheimer, Parkinson). O alta proprietate importanta a melatoninei este aceea de a revitaliza intregul sistem endocrin.Trebuie sa ne temem de batranete?

Mai multe detalii


57,64 lei cu TVA

9 other products in the same category:

Melatonin 3.0 (60 capsule)

 

 Organismul uman, pe masura ce inainteaza in varsta, sufera o serie de modificari legate de declinul functiilor fiziologice, ceea ce determina o scadere a capacitatii de raspuns la stres si o crestere a incidentei bolilor. Se diminueaza capacitatea fizica, functiile pulmonare, cardiace, renale, sexuale, endocrrine, auditive, vizuale.

 Batranetea este o etapa inevitabila a existentei noastre, dar o putem face mai suportabila, facila si sa ramanem cat mai putin dependenti de cei din anturajul nostru.

 Melatonina este o substanta chimica naturala produsa la nivelul creierului de catre glanda pineala si se sintetizeaza din aminoacidul triptofan. Sinteza acesteia este stimulata de intuneric si redusa de lumina. De asemenea, producerea de melatonina se diminueaza odata cu inaintarea in varsta, inca inainte de perioada de adolescenta. 

 Imbatranirea poate fi definita ca un cumul de modificari/alterari survenite de-a lungul timpului la nivelul organelor, tesuturilor si celulelor. Deoarece este un proces inevitabil, iar durata medie de viata a crescut constant, in zilele noastre exista o preocupare tot mai intensa pentru ceea ce se numeste “successful aging” (imbatranirereusita), adica intarzierea dezvoltarii unor maladii specifice varstei si desfasurarea unei existente intr-o stare fizica si intelectuala cat mai buna. Desi imbatranirea este un proces universal, ea difera de la individ la individ, in functie de numerosi factori: ereditari, stil de viata, mediul inconjurator, nivelul socio-economic etc.
 Profesorul Richard Wurtmann de la Institutul din Massachuset a descoperit
ceasul biologic al imbatranirii. El a demonstrat lumii stiintifice ca batranetea se datoreaza atacurilor permanente ale radicalii liberi asupra celulelor sanatoase, atunci cand glanda pineala nu mai elibereaza melatonina in cantitate suficienta. Secretia acestei substante anti-imbatranirenaturale debuteaza la trei luni de la nastere, apoi ea scade inca din adolescenta, diminuandu-se foarte mult mai ales dupa varsta de 40 de ani. 
 Cercetarile efectuate au demonstrat ca
melatonina are numeroase efecte benefice in timp asupra organismului. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti descoperiti vreodata, cu o eficacitate mai mare in combaterea radicalilor liberi decat vitamina C, vitamina E sau beta-carotenul. Melatonina este, probabil, singurul antioxidant capabil sa patrunda in fiecare din celulele organismului, reducand astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in organism prin alimentele nesanatoase sau datorate stresului.
 Melatoninaodata oxidata, nu mai poate fi redusa la starea anterioara, astfel incat in urma reactiei cu radicalii liberi are capacitatea de a forma produsi finali stabili. Deci, putem spune ca face parte din categoria antioxidantilor „terminali” sau „de sacrificiu”, in prezent studiindu-se utilizarea sa in starile patologice asociate cu stresul oxidativ, in special cele care insotesc procesul de imbatranire: boala Parkinson, Alzheimer, ateroscleroza etc. Una din cele mai importante proprietati ale melatoninei consta in revitalizarea intregului sistem endocrin, asa cum a demonstrat in experimentele sale cercetatorul elvetian Walter Pierpaoli.

 Scaderea secretiei de melatonina poate semnaliza sistemului endocrin producerea unor cantitati mai mici de hormoni sexuali, ceea ce conduce la scaderea interesului pentru actul sexual si, in timp, la atrofierea organelor sexuale. Unul dintre domeniile noi cele mai interesante ale cercetarilor efectuate asupra melatoninei consta in studiul efectelor acesteia asupra sistemului imunitar. Rezultatele evidentiaza ca melatonina creste capacitatea de aparare a organismului, aceasta actionand cu ajutorul antigenelor si a celulelor citotoxice naturale – celule care ajuta la combaterea afecþiunilor.

 Experimentele efectuate pe animale au demonstrat ca melatonina reconstituie functiile imunitare. De asemenea, melatonina regleaza ceasul biologic al organismului, utilitatea sa manifestandu-se, in primul rand, la persoanele care sufera din cauza decalajului de fus orar, precum si la cei care sufera de tulburari de somn sau insomnie. Ca urmare a perturbarii ritmului biologic al organismului, se pune problema odihnei la oamenii de afaceri si la sportivii care calatoresc de pe un continent pe altul. La acestia, se va constata o scadere a randamentului fizic si intelectual. In asemenea cazuri, un supliment alimentar cu continut de melatonina poate fi util.  

 Expertul in somn dr. Chris Idzikowski considera ca melatonina reprezinta o modalitate a creierului de a transmite organismului informatii referitoare la faptul ca noaptea este cea mai indicata pentru eliminarea toxinelor acumulate in organism. Un nivel scazut de melatonina in organism este asociat cu numeroase alte afectiuni: anorexie, cancer de san, de prostata, deficit de atentie, epilepsie, afectiuni cardiace, etc.

 In toate aceste afectiuni, studiile efecuate au demonstrat un nivel scazut de melatonina. Utilizarea sistematica a melatoninei produsa de compania Calivita poate fi de un real folos prin efectele sale benefice asupra organismului, adica pentru un „successful aging”, reglarea ritmului somn-veghe.

Ceasul biologic.

Mod de administrare Melatonin : 1-2 tablete melatonina sau conform recomandarilor.

Continut Melatonin: 3 mg melatonina