Digest Ease (100 tablete) - pentru o digestie usoara

Digest Ease (100 tablete) - pentru o digestie usoara

Aveti o digestie buna? Daca nu, atunci puteti rezolva usor problemele dumneavoastra cu ajutorul unor enzime de origine vegetala, care ajuta la digestia alimentelor. Incercati si veti vedea: se vor ameliora nu numai problemele digestive, dar si starea dumneavoastra generala.

Mai multe detalii


77,55 lei cu TVA

5 other products in the same category:

Digest Ease (100 tablete)

supliment alimentar pentru o digestie usoara


 Constituentii alimentelorproteine, glucide, lipide - sunt descompusi prin digestie. Se poate constata ca, o data cu inaintarea in varsta, capacitatea de digestie a organismului scade. Cauzele pot fi diverse: scaderea capacitatii de masticare, functionalitatea redusa a glandelor producatoare de enzime din tractul digestiv. 

 Tulburarile de digestie sunt semnalate prin balonari frecvente, flatulenta, urmate uneori de diaree sau constipatie. Absorbtia deficitara duce implicit la scaderea ponderala, slabiciune, stare generala de disconfort si slabirea sistemului imunitar. Tulburarile de digestie pot aparea nu numai la varste inaintate, ci si din alte motive, in orice etapa a vietii.

 Deoarece digestia este reglata de enzime, un rol important in prevenirea sau ameliorarea unor tulburari digestive il are consumul de suplimente alimentare cu enzime.

 Papaina este cea mai importanta enzima aflata in frunzele si fructele plantei tropicale Papaya. Aceasta enzima este asemanatoare cu pepsina produsa de organismul uman si intervine in descompunerea alimentelor.

Principalul efect consta in predigestia carnii (adica pregateste carnea inca inainte de a ajunge in stomac si de a incepe digerarea ei). Majoritatea enzimelor de origine vegetala functioneaza identic atat in mediul acid, cat si in cel alcalin, actiunea lor extinzandu-se asupra intregului tract digestiv. Datorita acestei enzime este facilitata nu numaidigestia alimentelor de origine animala, ci si vegetala.

 In lipsa enzimelor, digestia alimentelor consumate nu s-ar putea realiza si organismul nu ar putea utiliza nutrientii. Cu ajutorul enzimelor, din alimente se elibereaza vitamine, aminoacizi si substante minerale care sunt necesare functionarii normale a organismului. Sursele naturale de enzime  sunt zarzavaturile crude, ouale, carnea si pestele proaspat.

 Deoarece fiecare enzima contribuie la prelucrarea unei substante nutritive, diversele enzime nu se pot substitui intre ele. In cazul in care apare o carenta enzimatica de orice tip, ea produce nu numai dereglari ale procesului digestiv (balonari, gaze intestinale, dereglarea scaunelor etc), cat si, mai devreme sau mai tarziu, declansarea unor boli.

 Enzimele sunt corelate intotdeauna cu digestia. De asemenea, se poate observa ca, odata cu inaintarea in varsta, problemele digestive sunt din ce in ce mai frecvente. Aceasta nu este o noutate, deoarece imbatranirea este insotita – pe langa multe alte simptome - si de o diminuare a functiilor digestive. Motivele pot fi  diverse, de exemplu scaderea capacitatii de masticatie, epuizarea sau inflamarea glandelor producatoare de enzime.

 Tulburarile digestive sunt insotite de simptome neplacute si pot duce chiar la afectiuni severe. In faza de debut, tulburarile digestive se manifesta prin balonari frecvente, adica acumularea de gaze intestinale. Aceasta poate fi urmata de diaree sau constipatie. Ulterior, ca rezultat al tulburarilor digestive si absorbtiei deficitare apar scaderea  ponderala, slabiciunea, starea generala de disconfort, precum si slabirea sistemului imunitar.

 Desigur, tulburarile digestive nu apar doar la varste inaintate. Ele pot surveni in orice perioada a vietii, fiind influentate de factori constitutionali.

 Ajunse in tractul gastrointestinal, proteinele sunt descompuse, sub actiunea enzimelor, in aminoacizi. Acestia sunt absorbiti si formeaza din nou proteine. Pepsina este esentiala pentru digestie, deoarece descompune proteinele alimentare in unitati mai mici, numite polipeptide. 

 Pepsina pregateste urmatoarea faza activa a procesului de digestie: descompunerea pana la aminoacizi. 

 Digestia - fiind o parte integranta a metabolismului - joaca un dublu rol. Pe de o parte, prin descompunerea substantelor complexe care  ajung in organism din alimente, genereaza molecule simple, care pot fi absorbite si sunt necesare pentru dezvoltare si producere de energie.

 Pe de alta parte, in cadrul sistemului de aparare, distruge agentii patogeni (cu ajutorul acidului gastric) si impiedica absorbtia moleculelor specifice regnului vegetal sau animal care au stat la baza alimentelor ingerate si care ar putea declansa anumite reactii imune.

 Digestia inseamna descompunerea alimentelor ingerate si a componentelor lor nutritive (proteine, carbohidrati, grasimi).

 Acest proces incepe in cavitatea bucala. Aici – in urma unei masticatii adecvate - alimentul este amestecat cu saliva, ceea ce face posibila inghitirea bolului alimentar, inceperea digestiei amidonului (cu ajutorul amilazei salivare, cunoscuta si sub denumirea de ptialina), care are si un efect moderat dezinfectant.

 Continutul proteic al bolului alimentar, care ajunge in stomac, este "tratat" cu acid gastric (cu continut de acid clorhidric) si enzima pepsina (o proteaza acida, care se activeaza la pH acid). Unii cercetatori considera aceasta faza inutila, deoarece enzimele proteolitice complexe (grupul tripsinic, diferite peptidaze si proteaze alcaline, active la pH alcalin) care se gasesc in intestinul subtire sunt capabile - in principiu - sa efectueze toate aceste faze.

In intestinul subtire continua digestia proteinelor, carbohidratilor (sub actiunea enzimelor amilaza, maltaza, lactaza, zaharaza), lipidelor (sub actiunea lipazelor), precum si absorbtia substantelor digerate. O parte dintre enzimele participante la digestie sunt secretate de pancreassi o alta de mucoasa intestinala. 

 Tulburarile digestive deja aparute pot fi remediate cel mai usor prin administrarea de enzime digestive. In acest scop, sunt utilizate cel mai frecvent enzimele extrase de la animale. Unii pacienti considera aceste enzime dezgustatoare, iar la altii apar efecte secundare nedorite.

 Exista, totusi, o solutie: un preparat enzimatic de origine vegetala, care faciliteaza digestia unei mari varietati de alimente - chiar a unor alimente pe care organismul uman nu este capabil sa le digere, desi ar fi necesar. Printre acestea se numara si celuloza, care intra in compozitia peretelui celulelor vegetale si care poate cauza flatulenta, in general cand hrana nu este bine mestecata.

 Papaina este cea mai importanta enzima digestiva din Papaya si, fiind asemanatoare cu pepsina umana, deseori este numita pepsina vegetala. Cu secole in urma, locuitorii din Caraibe au observat ca, acoperind carnea cu frunze late de Papaya, aceasta devenea rapid moale.

 Astazi substanta de baza pentru majoritatea condimentelor alimentare pentru fragezirea carnii este extractul de papaya, deoarece Papaya are ca principal efect predigestia carnii (ea inmoaie carnea inainte de digestie care, in general incepe in stomac,). 

 Papaya a fost cu mult timp in urma utilizata in medicina populara drept calmant gastric si pentru eliminarea parazitilor.
Papaya ar putea avea efecte favorabile in cazul administrarii in doze mari de aspirina pentru dureri articulare. Poate fi de asemenea utila pentru cei cu afectiuni inflamatorii tratate cu steroizi (preparate hormonale). 

 Complexul enzimatic din preparatele moderne este produs de ciuperca numita Aspergillus oryzae si actioneaza atata in mediu acid cat si alcalin (ph=3.8-80). In termeni tehnici: poseda activitate proteazica, amilazica, lactazica, pectinazica si nucleazica, de-a lungul intregului tract digestiv.

 Faciliteaza atat digestia nutrientilor de origine animala cat si a celor de origine vegetala. De fapt orice fel de tulburari digestive pot fi remediate sau prevenite prin administrarea acestui produs.

Prospect Digest Ease de la Calivita

Atentie!

 Consumul de Papaya si ananas crud nu este recomandat persoanelor care sufera de ulcer.

Observatii:

- Reduce absorbtia lipidelor.
- La tratamentul adjuvant al obezitatii se recomanda in paralel cu exercitii fizice.
- Se consuma in timpul meselor sau dupa mese.
- Nu se recomanda bolnavilor de ulcer.


Recomandari

Mod de administrare:

Adult (18-50 ani) - preventiv
Aerofagii
Aparat digestiv
Balonare
Colita
Colon iritabil
Constipatie 
Diabet (reglare glicemie)
Diaree, enterita, enterocolita
digestie buna
digestie buna copii
Dischinezie biliara
Giardia
Indigestie
Parazitoza intestinala
Mahmureala (prevenire)

0-1-0
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1/2-1/2-1/2
1-1-1
1-1-1 (c. putin 1 flac.)
1-1-0 in t. mesei
1-1-1 (c. putin 1 flac.)
2 tablete inainte si dupa chef

Legenda: 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.