Meal Time Digestive Enzymes – pentru o digestie perfecta

Meal Time Digestive Enzymes – pentru o digestie perfecta

Constituentii alimentelor - proteine, glucide, lipide - sunt descompusi prin digestie. Se poate constata ca, o data cu inaintarea in varsta, capacitatea de digestie a organismului scade. Cauzele pot fi diverse: scaderea capacitatii de masticare, functionalitatea redusa a glandelor producatoare de enzime din tractul digestiv.

Mai multe detalii


30,69 lei cu TVA

5 other products in the same category:

Meal Time Digestive Enzymes (100 tablete)

supliment alimentar pentru digestie

 

 Constituentii alimentelor - proteine, glucide, lipide - sunt descompusi prin digestie.

 Se poate constata ca, o data cu inaintarea in varsta, capacitatea de digestie a organismului scade. Cauzele pot fi diverse: scaderea capacitatii de masticare, functionalitatea redusa a glandelor producatoare de enzime din tractul digestiv. 

 Tulburarile de digestie sunt semnalate prin balonari frecvente, flatulenta, urmate uneori de diaree sau constipatie.

 Absorbtia deficitara duce implicit la scaderea ponderala, slabiciune, stare generala de disconfort si slabirea sistemului imunitar. Tulburarile de digestie pot aparea nu numai la varste inaintate, ci si din alte motive, in orice etapa a vietii.

 Deoarece digestia este reglata de enzime, un rol important in prevenirea sau ameliorarea unor tulburari digestive il are consumul de suplimente alimentare cu enzime.
 Papaina este cea mai importanta enzima aflata in frunzele si fructele plantei tropicale Papaya. Aceasta enzima este asemanatoare cu pepsina produsa de organismul uman si intervine in descompunerea alimentelor.

 Principalul efect consta in predigestia carnii (adica pregateste carnea inca inainte de a ajunge in stomac si de a incepe digerarea ei).

 Majoritatea enzimelor de origine vegetala functioneaza identic atat in mediul acid, cat si in cel alcalin, actiunea lor extinzandu-se asupra intregului tract digestiv. Datorita acestei enzime este facilitata nu numai digestia alimentelor de origine animala, ci si vegetala.

 In lipsa enzimelor, digestia alimentelor consumate nu s-ar putea realiza si organismul nu ar putea utiliza nutrientii. Cu ajutorul enzimelor, din alimente se elibereaza vitamine, aminoacizi si substante minerale care sunt necesare functionarii normale a organismului. Sursele naturale de enzime  sunt zarzavaturile crude, ouale, carnea si pestele proaspat.

 Deoarece fiecare enzima contribuie la prelucrarea unei substante nutritive, diversele enzime nu se pot substitui intre ele. In cazul in care apare o carenta enzimatica de orice tip, ea produce nu numai dereglari ale procesului digestiv (balonari, gaze intestinale, dereglarea scaunelor etc.), ci, mai devreme sau mai tarziu, declansarea unor boli, enzimele sunt corelate intotdeauna cu digestia.

 De asemenea, se poate observa ca, odata cu inaintarea in varsta, problemele digestive sunt din ce in ce mai frecvente, Aceasta nu este o noutate, deoarece imbatranirea este insotita – pe langa multe alte simptome - si de o diminuare a functiilor digestive. Motivele pot fi  diverse, de exemplu scaderea capacitatii de masticatie, epuizarea sau inflamarea glandelor producatoare de enzime.

 Tulburarile digestive sunt insotite de simptome neplacute si pot duce chiar la afectiuni severe. In faza de debut, tulburarile digestive se manifesta prin balonari frecvente, adica acumularea de gaze intestinale. Aceasta poate fi urmata de diaree sau constipatie. Ulterior, ca rezultat al tulburarilor digestive si absorbtiei deficitare apar scaderea  ponderala, slabiciunea, starea generala de disconfort, precum si slabirea sistemului imunitar.

 Desigur, tulburarile digestive nu apar doar la varste inaintate. Ele pot surveni in orice perioada a vietii, fiind influentate de factori constitutionali.

Prospect Digestive Enzymes de la Calivita

 Digestive Enzymes este un supliment alimentar care contine o gama larga de enzime naturale. In primul rand, spectrul larg de actiune se datoreaza amestecului de enzime format din pancreatina, pepsina, Papaina, proteaza si bromelaina care, impreuna, des compun proteinele (din carne) in aminoacizi. Descompunerea carbohidratilor este realizata de enzima diastaza (numita si amilaza).

 Betaina HCI din compozitia Digestive Enzyme este o substanta chimica naturala ce se poate gasi in stomac si participa la digestia grasimilor si proteinelor. Este necesara pentru absorbtia adecvata a proteinelor, calciului, vitaminei Bl si fierului.

 Turmericul este o planta din familia ginger care in ultimii ani a suscitat interesul cercetatorilor. Este utilizat ca un colorant alimentar. Principala substanta activa din compozitie este curcumina. Numeroase studii asupra turcuminei au demonstrat proprietatile pozitive ale acesteia asupra organismului. Actioneaza benefic in afectiuni le digestive si stimuleaza secretia biliara.

 Fenelul (feniculul) este o planta aromatizata folosita inca din antichitate ca remediu pentru problemele digestive. Primele utilizari pot fi atribuite parintelui medicinii, Hipocrate. Fenelul contine uleiuri esentiale care cresc pofta de mancare si stimuleaza secretia enzimelor digestive, imbunatatind digestia si absorbtia. Principala substanta activa din semintele de fenicul, terpenoidul numit anetol, inhiba spasmele tractului digestiv.

 Este benefic in indigestii, constipatie, dureri abdominale si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Are, de asemenea, proprietati  diuretice, antimicrobiene si analgezice. 

 Bromelaina este denumirea pentru un grup de enzime puternice care descompun proteinele si se gaseste in ananas. Bromelaina a fost descoperita in anul 1957 si de atunci a fost intens studiata. Imbunatateste actiunea unor enzime digestive cum ar fi tripsina sau pepsina. 

 Digestive Enzymes este un produs benefic nu numai in tulburarile digestive, dar protejeaza in general sanatatea. In absenta enzimelor, numite si biocatalizatori, scade rezistenta sistemului imunitar. Ne imbolnavim mai usor, ne vindecam mai greu si sunt accelerate procesele de imbatranire. 


Recomandari

Mod de administrare:

Adult (18-50 ani) - preventiv
Aerofagii
Aparat digestiv
Balonare
Colita
Colon iritabil
Constipatie
Diabet (reglare glicemie)
Diaree, enterita, enterocolita
Digestie buna
Digestie buna copii
Dischinezie biliara
Parazitoza intestinala
Mahmureala (prevenire)

0-1-0
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1/2-1/2-1/2
1-1-1
1-1-1 (15 zile /30)
2 tablete inainte si dupa chef

Legenda: 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.