Aparatul de filtrare a apei AQUARION

Aparatul de filtrare a apei AQUARION

Dintotdeauna omul a cautat izvorul tineretii, o apa cu efecte benefice asupra sanatatii, incercand sa gaseasca elixirul care sa-l mentina mereu tanar. Chiar si in secolul nostru apa este primul “medicament” pe care il folosim.

Mai multe detalii


5 950,00 lei cu TVA

2 other products in the same category:

Aquarion

 

 Dintotdeauna omul a cautat izvorul tineretii, o apa cu efecte benefice asupra sanatatii, incercand sa gaseasca elixirul care sa-l mentina mereu tanar. Chiar si in secolul nostru apa este primul “medicament” pe care il folosim. De fiecare data cand ne simtim obositi, sau acuzam vreo durere ne tratam mai intai cu apa, un dus rece sau o compresa ne poate revigora. De asemenea in caz de lesin, tratamentul cel dintai folosit, la indemana oricui este tot apa, fie inghitita sau sub forma de frectii. Se poate spune, deci, ca apa este “medicamentul universal” aflat in arsenalele terapeutice ale tuturor popoarelor.
Apa alcalina esenta vietii Importanta deosebita a apei este bine cunoscuta, ea este esenta primordiala a vietii. Aproape toate organismele vii de pe glob functioneaza datorita apei. Corpul uman este alcatuit in cea mai mare parte din apa. In perioada copilariei organismul uman contine 75-80% apa, pe masura ce crestem procentul scade ajungand pana la 60-65 la suta pentru barbati si 50-60 procente pentru femei, acestea avand o proportie mai mare de tesut adipos. Creierul nostru contine 85% apa, iar oasele intre 10-15%. Hidrogenul si oxigenul care formeaza apa au o importanta majora pentru formarea si intretinerea vietii si pentru buna functionare a tuturor sistemelor organismului uman. Este atat de pretioasa pentru organism incat acesta a a dezvoltat un sistem de alarma special numai pentru semnalarea lipsei apei si prevenirea dezhidratarii. Omul poate supravietui o luna intreaga fara alimente insa fara apa se stinge in 6-7 zile.

 Apa indeplineste o serie de functii :

pic Are rol de lubrifiant in digestie si in aproape toate celelalte procese fiziologice. Saliva contine apa, care faciliteaza mestecarea si ingerarea alimentelor, apa din lichidele digestive ajuta la miscarea bolului prin sistemul gastro-intestinal. De asemenea apa are functii in lubrifierea articulatiilor si globilor oculari, ajutandu-i sa se miste lin.
pic Este un participant activ in hidroliza, un proces chimic esential in organism. Astfel se separa grupurile de hidrogen si hidroxil, care fiecare la randul lor reactioneaza cu alte substante. Zaharul, de exemplu, in urma hidrolizei este transformat in forma de fructoza si glucoza, care pot fi utilizate de catre celulele corpului. In plus, apa serveste ca un reactant in reactiile intracelulare si joaca un rol important in mentinerea echilibrului electrolitic al organismului.
pic Enzimele, hormonii si coenzimele sunt toate dizolvate in fluide corporale ce contin apa. De asemeanea actioneaza asupra compusilor rezultati in urma proceselor metabolice (aminoacizi, carbohidrati, vitamine si minerale), care sunt dizolvate in acelasi mod.

pic Dizolva si indeparteaza substantele produse in timpul metabolismului, prin uree, transpiratie, respiratie.
pic De asemenea apa are functie de transport in organism, la si de la celule a metabolitilor.

 Apa trebuie consumata si atunci cand nu resimtim senzatia de sete. Aceasta senzatie apare numai cand organismul resimte o deficienta de lichide. Capacitatea corpului nostru de stocare a apei este redusa, de aceea trebuiesc consumate lichide in continuu. Pentru ca oganismul nostru sa functioneze in parametrii optimi trebuiesc consumati 2.5 litrii de apa in fiecare zi. Pe timp de vara, cand depunem efort fizic sau cand facem sport aportul de apa trebuie marit pana la 3-4 litri pe zi, acesta evaporandu-se rapid prin transpiratie.
 Asadar este crucial consumul unei cantitati adecvate de apa si a unei ape de calitate. Aquarion indeplineste aceaste criterii.

 Modul de functionare al aparatului Aquarion :

 Dispozitivul de purificare si ionizare a apei cuprinde in prima etapa trecerea apei printr-un filtru mecanic, filtru ce retine impuritatile mai mari. Urmatoarea etapa de procesare a apei uilizeaza un microfiltru intern (0.01 microni), care elimina virusurile si bacteriile. Turmalina din componenta sa, imbogateste apa cu ioni, datorita caracteristicilor unice ale acestui mineral. Urmand etapelor de filtrare, apa este ionizata intr-un vas de titaniu-paltina, intre 2 electrozi. Electrozii sunt separati de vas printr-o membrana speciala. In functie de nevoile utilizatorului, de cat de acida sau cat de alcalina trebuie sa fie apa, aparatul va fi reglat cu usurinta.

 Aparatul AquarionCaracteristica unica a aparatului Aquarion este aceea ca poate descompune apa normala, de la robinet, in apa acida sau apa alcalina. Cercetarile asupra descompunerii apei au inceput in Japonia si in Uniunea Sovietica in anii '60. Aplicand aceste studii pe plante si animale, au fost notate efecte poztive, cercetatorii continuand experimentele si la oameni. Rezultatele acestor exerimente au intrecut toate asteptarile. Aquarion, filtreaza apa de robinet de cateva ori, elimina clorul continut de acesta si o separa electric in vasul de titaniu-platina. Descompunsa electric, apa capata pH alcalin sau acid in functie de setarile alese de utilizator. Desi pH-ul corpului omenesc fluctueaza in functie de stilul de alimentatie, nivelul de stres, nivelul de hormoni si programul de somn, in general acesta este usor alcalin avand o valoare normala de 7,35. Asadar, consumul de apa ionizata nu produce efecte negative asupra organismului, dimpotriva, sustine buna functionare a acestuia. Apa acida separata de catre aparatul Aquarion insa, nu poate fi recomandata decat pentru uz extern sau la curatarea si dezinfectarea anumitor suprafete fara folosirea vreunor substante chimice.

 Aquarion produce o apa ionizata sterilizata, filtrata, bogata in oxigen, lipsita de metale grele pe care organismul o utilizeaza in procesele metabolice mult mai usor decat apa obisnuita. Moleculele de H2O adera una la cealalata, formand ciorchini de molecule. Pe cand apa obisnuita formeaza chiorchini continad 12 - 18 molecule, apa ionizata insumeaza structuri de 6 molecule, hexagonale. Aceasta structura redusa patrunde mai usor in celulele organismului, oferind o hidratare de pana la 6 ori mai buna si facilitand procesele metabolice in care este utilizata apa.


Efectele apei alcaline ionizate :

  Foarte multe din alimentele consumate maresc aciditatea organismului. Zaharul si cerealele rafinate, mancarea semipreparata, alimentele aditivate, cafeaua, alcoolul precum si bauturile acidulate fac ca organismul sa creeze un mediu acid (scade nivelul pH-ului), lucru care se rasfrange negativ in intreg organismul. Pentru o perioada acest lucru nu va creea probleme vizibile, insa de-a lungul timpului acest fapt poate conduce la probleme grave de sanatate. Pentru echilibrarea pH-ului organismul utilizeaza resursele altor organe si sisteme conducand la un dezechilibru in buna functionare a acestuia.Apa alcalina ionizata alcalinizeaza organismul intr-un mod excelent, ajutand la mentinerea echilibrului acido-bazic.

 In moleculele de apa alcalina, sarcina negativa este dominanta, o molecula de oxigen (O) si una de hidrogen (H) rezultand OH-, putand asadar lega radicalii liberi fara sarcina electrica din organism. Radicalii liberi sunt molecule labile cu un numar impar de electroni, al caror electron liber tinde sa se lege de alt electron. Radicalii liberi atrag electroni din celulele tesuturilor inconjuratoare si, din aceasta cauza, structura peretilor celulari se distruge. Deci apa alcalinizata are un puternic efect antioxidant si astfel, protejeaza celulele impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi.
  Apa ionizata consumata creeaza un mediu special incarcat de ioni negativi, similar cu apa de mare sau de ploaie, care se stie ca au efecte benefice asupra organismului uman. Astfel, sistemul natural de aparare al organismului se activeaza, se fortifica si, prin urmare, nu ne mai imbolnavim asa de usor si energia corpului atinge un nivel maxim.

Caracteristicile apei acide ionizate :

Aparatul Aquarion produce pe langa apa alcalina si apa acida ionizata. Aceasta are utilizare exclusiv externa cu efecte benefice asupra pielii. Este recomandata utilizarea apei acide in tratamentul micozelor de pe picioare si de pe unghii (se sta cu picioarele in apa acida cca 30 de minute in fiecare zi). In medicina japoneza apa acida este folosita in tratamentul arsurilor constatandu-se ca aceasta are capacitatea de a grabi vindecarea lor. De asemenea aceasta apa poate fi utilizata in cazul nasului infundat din cauza gripei sau racelii, eliberand caile respiratorii si are rezultate benefice in reducerea iritarii mucoasei nazale cauzata de alergii la polen. Este excelenta si pentru igiena vaginului.

Ce este pH-ul

PH-ul (potential de Hidrogen) reprezinta o scala cu valori intre 1 si 14 care masoara cat de acida sau alcalina este o substanta. Valoarea 1 a acestei scale insemna ca substanta este foarte acida, valoarea 7 reprezinta nivelul neutru, iar nivelul 14 al scalei reprezinta o substanta foarte alcalina.

 De ce este pH-ul important in organism

 Intregul metabolism al omului se invarte in jurul echilibrului acido-bazic al lichidelor din organism si mai ales al limfei si al sangelui. Nivelul normal al pH-ului din sange este de 7,35. Daca acest nivel scade chiar si pana la 7,2 metabolismul organismului nu mai functioneaza corect fiind afectate toate organele si sistemele corpului.
  Un organism sanatos incepe cu echilibrul dintre mediul alcalin si acid al corpului.   Nivelul pH-ului (unitatea de masura a aciditatii si alcalinitatii) fluidelor din organismul nostru afecteaza fiecare dintre celulele noastre. In organism pot aparea dezechilibre acidice de orice tip care pot conduce la probleme de sanatate. In acelasi mod rigid in care corpul uman isi regleaza temperatura, acesta va incerca sa regleze nivelul pH-ului, mai ales a celui din sange. De fapt organismul merge atat de departe ca sa mentina nivelul pH-ului sanguin incat afecteaza negativ functionarea celorlalte organe.
  In opinia unor specialisti precum Robert Young, cunoscut cercetator in domeniul biologiei moleculare, multe dintre afectiunile civilizatiei moderne au o cauza comuna: dezechilibrul pH-ului din organismul nostru si in special al pH-ului din sange pentru ca el hraneste toate celulele corpului.
  Daca pH-ul sangelui scade (creste aciditatea) mai mult decat trebuie, organismul incearca sa echilibreze acest lucru consumand din rezervele de minerale si oligoelemente (calciu, sodiu, potasiu, magneziu) inmagazinate in oase si in organe

 Daca organismul nu reuseste sa neutralizeze aciditatea, se reduce rezerva alcalinica din sange si se instaleaza acidoza metabolica.
O aciditate ridicata poate avea urmatoarele cauze:
- Acizii rezultati dupa digerarea unor alimente. Consumul a prea multor alimente care contin acidifianti cum ar fi zaharul si cereale rafinate, cafea, alcool, carnea si produsele lactate, alimentele cu E-uri, fast food, sucurile acidulate, etc. In urma proceselor metabolice acestea elimina in organism acizi. Acesti acizi pot depasi capacitatea organismului de a-i neutraliza si astfel pH-ul scade.
- Crearea de acizi in organism. Agentii patogeni care patrund in corp creeaza toxine care acidifiaza. Pe masura ce aciditatea organismului creste, se creeaza teren propice dezvoltarii bacteriilor, si a altor agenti patogeni, care elimina la randul lor toxine, daunatoare corpului si care adesea maresc si ele nivelul de aciditate.
- Eliminarea reziduurilor acide, defectuoasa. Nu toti acizii sunt la fel; unii sunt mai puternici altii mai slabi. Acizii slabi cum ar fi acidul citric este mai usor de neutraliat decat acidul uric. Organismul uman foloseste mai multe metode de eliminare a aciditatii, incluzand respiratia, apelarea la rezervele de minerale, si prin grasime.

  Aciditatea si afectiunile pe care le poate favoriza:

pic Obezitatea

  Organismul, incercand sa protejeze organele interne, produce mai multe celule de grasime pentru a tine la departare acizii. Prin urmare se instaleaza obezitatea care poate conduce la aparitia diabetului si a afectiunilor cardiovasculare.


pic Osteoporoza
  In lupta pentru anihilarea acizilor, corpul foloseste mineralele stocate in oase, mai ales calciul, acest lucru conducand la demineralizarea sistemului osos si aparitia osteoporozei. Se poate crede ca un consum ridicat de produse lactate va completa lipsa de calciu, insa consumul excesiv al acestora creaza din nou un mediu acid in organism iar ciclul se reia. Apa alcalina filtrata prin Aquarion ajuta organismul sa mentina echilibrul pH-ului.
pic Creeaza un mediu propice dezvoltarii microbilor
  Ciupercile, bacteriile si virusurile se inmultesc mult mai repede intr-un mediu acid. Cu precadere, infectiile cu candida albicans, gasesc teren favorabil intr-o atmosfera acida. Unii medici asociaza fenomenul pe seama alimentatiei moderne, acidifianta. Multiplicandu-se aceasta ciuperca lipseste organismul de lipidele si proteinele necesare pentru producerea energiei. Traind si hranindu-se in organismul nostru aceasta elibereaza reziduuri toxice in sange sporind efectele negative ale aciditatii. Aceast microorganism poate sa se raspandeasca in aproape toate organele, cum ar fi plamanii, ficatul, inima...

pic Cea mai raspandita manifestare a unui pH negativ este oboseala
  Cele mai des intalnite simptome ale unei aciditati ridicate in organism, resimtite sunt oboseala si capacitatea diminuata de concentrare. Aceste semne de slabiciune apar datorita efectelor scaderii pH-ului, pentru echilibrarea caruia organismul foloseste rezervele de minerale, lipsind astfel corpul de energie, precum si consencinte a inmultirii in numar mare a agentilor patogeni care se hranesc cu glucoza din organism pentru a se dezvolta.

pic Un mediu acid poate influenta sexul bebelusilor
  Conform unei teorii, un pH scazut in organism poate influenta sexul nou-nascutilor. Un mediu acid al vaginului si al colului uterin poate distruge cromozomul Y (cromozomul masculin) care este mult mai sensibil decat cromozomul X (cel feminin), putand creste procentul ca fatul sa aiba sex feminin. Nivelul pH-ului vaginului ar trebuie sa aibe un nivel de 4,5 lucru care se poate verifica prin testarea secretiilor.

 Cum mentinem un nivel echilibrat al pH-ului in organism 

 Majoritatea alimentelor pe care le ingeram au potentialul de a creste aciditatea oragnismului. Zaharul, cerealele rafinate, cafeaua, alcoolul, carnea si produsele lactate in exces, alimentele cu E-uri, fast food, sucurile acidulate, toate acestea alimente scad nivelul pH-ului, marind nivelul de aciditate in organism. Spre exemplu o cutie de bautura carbogazoasa, marca cunoscuta, are un pH de 2.525. Apa alcalinizata insa poate ajuta sa mentinem echilibrul normal al pH-ului organismului la 7,35.
 Organismul uman poseda mecanisme de reglare a pH-ului, care incearca sa reduca aciditatea produsa de diferiti factori negativi.

 O dieta rationala poate ajuta corpul nostru sa combata nivelul crescut al aciditatii, fara a afecta buna functionare a celorlalte sisteme. Incluzand in modul nostru de hranire alimente alcalinizante, apa alcalinizata, precum si eliminand sau reducand cantitatea de produse cu potential acidifiant mare, putem reusi sa mentinem nivelul pH-ului la parametrii normali. S-a constatat ca reglarea unui mediu acid este posibila prin adoptarea unei alimentatii care sa contina produse alcalinizante si acidifiante in proportii de 80% la 20%. Dupa ce pH-ul a atins un nivel normal se poate scadea proportia de alimente alcalinizante/acidifiante la 70% cu 30%.

 Care sunt alimentele alcalinizante si acidifiante

  Aproape toate legumele si fructele au efect alcalinizant, dar cu preponderenta verdeturile si legumele verzi au acest potential. Cele mai potrivite pentru reglarea pH-ului sunt insa acelea care au continut bogat de apa, hidratarea fiind un factor important in eliminarea aciditatii.
  Consumul de fructe dulci, este mai putin recomandat, continand multe zaharuri, insa in cantitati moderate acestea contribuie la suplimentarea de vitamine si minerale necesare organismului.

 Alcoolul genereaza acizi

 Consumul de bauturi cu alcool, al celor carbogazoase de tip cola (contin cantitati considerabile de zahar) si al cafelei perturba echilibrul aciditatii corpului. Aceste trebuiesc consumate in cantitati reduse pentru a putea mentine un pH echilibrat.
 Fumatul este de asemenea un dusman declarat al echilibrului aciditatii, substantele din tigara generand acizi puternici. In unele cazuri fumatul este de ajuns pentru a scadea pH-ul corpului, chiar in conditiile unei diete alcaline.

Lista alimentelor alcaline si acide

Foarte alcaline

Medii

Alcaline

Neutre sau aproape neutre

Acide

Medii

Foarte acide

- apa alcalinizata

- legume verzi

- salata verde

- usturoi

- telina

- ghimbir

- varza

- fasole

- rosii

- ridichi rosii

- avocado

- sare de mare

 

- migdale crude

- nuci braziliene

- seminte crude de floarea soarelui

- ierburi aromatice

- hrean

- praz

- spanac

- rapita

- morcovi

- lamai

 

 

- mere

- pere

- piersici

- caise

- banane

- struguri

- uleiuri presate la rece

- seminte de susan crude

- seminte de chimen

- miere

- branza nepasteurizata

- apa

- masline

- branza pasteurizata

- frisca naturala

- somon

 

- carne

- preparate din carne

- paine alba

- oua

- paste

- creveti

- orez alb

- alune

 

- orice tip de alcool

- sucuri de tip cola

- cafea

- ciocolata

- lapte pasteurizat

- inghetata

- bomboane

- indulcitori artificiali

- uleiuri hidrogenate

- alimente prajite si procesate

- margarina

- jeleuri

  Atentie!
 Consumul de apa acida ionizata este interzis. In timpul procesului de ionizare a apei, ionii de clor, nitratii, nitritii, etc. - se depun pe electrodul pozitiv ramanand in solutia acida. Acesti ioni negativi sunt daunatori organismului daca sunt inghititi. Apa acida este excelenta in gospodarie, utilizata pentru dezinfectarea suprafetelor, in locul altor substante chimice.

 Aparatul AQUARION este un filtru de inalta performanta care produce o apa ionizata, sterila, bogata in oxigen, fara metale grele si substante otravitoare. Apa alcalina ionizata are proprietati antioxidante, cotracarand radicalii liberi, care conduc la distrugerea celulara si la imbatranire. Alt efect benefic al apei alcaline ionizate este acela de detoxifiere a organismului si de curatare a organelor si sistemelor acestuia, in special a colonului.

 Consumul de apa alcalina ionizata combate cu eficienta acidifierea organismului, si astfel afectiunile pe care aceasta le genereaza. Apa ionizata, ca antioxidant are avantajul de a fi in forma lichida, cu o structura chimica hexagonala, facilitand o absorbtie mai rapida in organism si datorita acestui lucru un metabolism mai bun, si un sistem imunitar puternic.