Rhodiolin - un psihic puternic, energie, vitalitate

Rhodiolin - un psihic puternic, energie, vitalitate

Rhodiolin de la Calivita, are in componenta sa zinc impreuna cu extract de Rhodiola rosea, o planta originara din Siberia cu recunoscute efecte binefacatoare, recomandata in special pentru efectele nocive generate de o stare de stres accentuata.

Mai multe detalii


122,10 lei cu TVA

30 other products in the same category:

 Rhodiolin (120 capsule)

 Ce este stresul

 Stresul este un fapt al naturii. Elemente din exterior cat si din interior afecteaza individul. Omul reactioneaza la stres in moduri care il afecteaza pe el insusi dar si mediul inconjurator. Organismul individului din zilele noastre se adapteaza mult mai greu schiStress-rhodiolinmbarilor si noilor tipuri de stres (poluare fonica, a mediului, alimentatie nesanatoasa, aer contaminat, stresul fizic, psihic si economic). Nivelul de stres foarte mare care ne afecteaza in fiecare zi a existentei noastre moderne, in viteza, isi pune amprenta in mod negativ asupra functionarii organismului nostru, astfel aparand afectiunile.

 In general, stresul este relationat atat de factorii interni cat si de cei externi. Factorii externi includ mediul fizic, cum ar fi locul de munca, relationarea cu cei din jur, mediul familial, si toate celelalte situatii, provocari, dificultati si asteptari cu care ne confruntam zilnic. Factorii interni determina raspunsul organismului si capabilitatea acestuia de a face fata stimulilor de stres externi.

 Unele studii efectuate au descoperit ca o serie de probleme de sanatate sunt legate de stres. Un nivel ridicat de stres poate mari riscul sau inrautati unele afectiuni cum ar fi obezitatea, afectiuni cardio-vasculare, Alzheimer, diabet, depresie, afectiuni gastro-intestinale, astm, afectiuni ale aparatului genital.

 Conform doctorului Selye Janos modul in care organismul raspunde la actiunea nociva a agentilor de stres (denumit de el "sindrom al adaptarii generale") poate fi clasificat in trei etape:

Sisteme si functii afectate de stres in organism Faza de alarma – creste activitatea sistemului nervos simpatic si apar modificari in functionarea glandei pituitare, splinei, glandelor limfatice, glandelor suprarenale, avand drept consecinta cresterea secretiei corticosteroizilor si a catecolaminelor. Faza de alarma este semnalata de organism printr-o stare catabolica.
Faza de rezistenta sau de adaptare - daca factorul stresor continua, organismul
raspunde prin cresterea rezistentei la factorii nocivi. Daca aceasta faza nu este urmata de rezistenta, respectiv adaptare, echilibrul organismului este perturbat si apar asa numitele boli de adaptare. Daca procesele anabolice inving procesele catabolice, organismul va opune o rezistenta din ce in ce mai mare fata de factorii stresanti.
Faza de epuizare in cazul in care factorul stresor continua, rezistenta dobandita
in faza a doua se pierde. Organismul nu mai este capabil sa se opuna factorilor de stres si se imbolnaveste. Tinand cont de faptul ca 80% din totalul imbolnaviri lor se datoreaza efectelor stresului, s-ar parea ca majoritatea oamenilor traiesc intr-o stare de epuizare. Majoritatea problemelor socio-medicale din zilele noastre (tumorile benigne, bolile cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul zaharat si starile depresive) sunt consecinte ale stresului.

 

 Un organism sanatos si un psihic puternic ne ajuta sa putem face fata oricarei provocari.

 Rhodiolin de la  Calivita, continand extracte de Rhodiola rosea si zinc, este tratamentul natural cu care putem combate efectele nocive ale stresului.

 Ce este Rhodiola rosea

 Una dintre cele mai apreciate plante medicinale disponibile in zilele noastre, Rhodiola rosea, isi are originile atat in zona Siberiei cat si si zonele muntoase din nord-vestul Chinei, muntii Tian Shan. Planta adaptogena, studiata indelung, Rhodiola rosea ne protejaza sanatatea si buna functionare a organismului. Proprietatile sale de combatere a stresului si a starii de oboseala, fac ca aceasta sa fie una dintre cele mai populare plante medicinale din Siberia.  Aportul de energie, rezistenta si vitalitate recomanda aceasta planta ca un ajutor de neegalat al sportivilor. Se infatisaza ca o planta mica, verde, cu inflorescenta aurie, ale carei proprietati active se gasesc in radacina. Extracte de radacina de Rhodiola au fost folosite timp de zeci de ani de catre sportivii din Europa de Est pentru imbunatatirea performantelor. Radacinile de Rhodiola rosea au o utilizare indelungata pentru cresterea potentei sexuale, si pentru eliminarea disfunctiilor sexuale atat la femei cat si la barbati.

De ce este Rhodiola rosea atat de renumita

 Rhodiola rosea are urmatoarele efecte benefice, demonstrate stiintific:

Este adaptogena (creste capacitatea de adaptare) si creste imunitatea organismului
Are efect cardio-protector
Are efect anti-stres si antidepresiv
Imbunatateste activitatea sistemului imunitar (efect antitumoral)
Regleaza ritmul si asigura o buna muschiului inimii.
Imbunatateste functiile mentale si cognitive
Imbunatateste irigarea creierului si a muschilor
Imbunatateste capacitatea de rezistenta a sportivi lor si favorizeaza procesele anabolice.
Imbunatateste functiile sexuale.
Are actiune antidiabetica
Este hepatoprotectoare 
Ofera o puternica protectie antioxidanta la nivel celular
Asigura protectie impotriva afectiunilor specifice varstei inaintate

 

 Unul din cele mai mari progrese in intelegerea si cunoasterea mai Tratament stres cu extract de Rhodiola rosealarga a plantei Rhodiola rosea a avut loc odata cu publicarea de catre Jurnalul Consiliului Botanic American, HerbalGram, a unui articol in anul 2002: Overview on Rhodiola rosea. Acest remarcabil articol alcatuit in urma cercetarii a mai bine de o suta de studii, ale savantilor rusi, asupra Rhodiolei rosea si a efectelor benefice ale acesteia asupra sanatatii ne dezvaluie un puternic si versatil vindecator natural. Coautori ai articolului au fost savantul rus care a cercetat aceasta planta, psihiatrul newyorchez Richard Brown si Patricia Gerbarg. Articolul evidentiaza efectele benefice ale acestei plante utilizata in tratamentele afectiunilor sistemelor nervos, endocrin, cardio-vascular si reproducator precum si potentialul anticancerigen. Articolul descria de asemenea cazuri de imbunatatire a sanatatii mentale si emotionale, in urma utilizarii de Rhodiola rosea, la pacienti care nu au aratat rezultate pozitive folosind alte metode de tratament, acestea incluzant medicamente si psihoterapie.

 Rhodiola rosea este una dintre putinele plante adaptogene, care prezinta rezistenta marita la o gama larga de influente negative, fie ele fizice, biologice sau chimice. Ca agent adaptogen, aceasta planta, poate reduce efectele nocive ale stresului asupra organismului, prevenind astfel imbolnavirile. Utilizarea extractului de Rhodiola rosea permite un alt fel de abordare a situatiilor stresante cotidiene, se declansaza mai rar faza de alarmare si etapa de rezistenta la stres se prelungeste.
Rhodiolea rosea se poate recomanda preventiv si nu are efecte secundare. Din aceasta cauza se poate utiliza ca adjuvant in tratamentul specific al diferitele boli.   Mai mult despre Rhodiolea rosea...

 Zincul

 Zincul se regaseste in cantitati foarte mici in organism, cca 2,5 grame. Prezinta rol important in cresterea capacitatii de aparare a organismului si in foarte multe alte procese chimice, un factor important in sinteza proteinelor.

 Acest mineral este esential in tot organismul. Are functii in structurarea albuminei pentru celulelor sistemului imunitar, ale muschilor, ale celulelor noi, la vindecarea ranilor si pentru neuro-transmitatorii din creier.

 In ceea ce priveste sistemul nervos, zincul poate fi utilizat ca tratament pentru insomnii, stari de depresie, eliminarea hiperactivitatii si a irascibilitatii. Este un factor important pentru dezvoltarea intelectuala, poate elimina oboseala cronica si extenuarea mentala.

 

Recomandari:

Mod de administrare:

Activitate fizica (stimulator)
Adult (18-50 ani) - preventiv
Antioxidant
Aritmie cardiaca
Depresie
Diabet (reglare glicemie)
Infarct miocardic (prevenire)
Insomnii
Menopauza
Nervozitate
Psoriazis
Ritm cardiac (lipsa Ca, Mg, K, B2)
Stres
Ulcer gastroduodenal

1-1-1
1-0-0
1-0-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-0-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-0-1

Legenda: 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.

Continut:

- Rhodiola rosea concentrat 5:1 .......... 100 mg
- Zinc .................... .......... .................... 5 mg
- Calorii  .................... .......... ............... <1,QkJ
- Proteine .................... .......... ............. <1,0mg
- Glucide .................... .......... ............... <1,0mg
- Lipide  .................... .......... ...............   0,0 mg
Alte ingrediente  .................... .......... ............... gelatina.