Shark Aid - cartilaj de rechin

Shark Aid - cartilaj de rechin

Cercetatorii vietuitoarelor lumii marine au denumit rechinul "masina vie perfecta".
Aceasta vietuitoare exista pe Pamant, cu o morfologie nemodificata, de 400 de milioane de ani. Inota prin oceane cu mult inainte de aparitia dinozaurilor si nici azi nu ar fi amenintat cu disparitia, daca nu ar exista omul, care se teme de el...

Mai multe detalii


127,93 lei cu TVA

30 other products in the same category:

Shark Aid (90 capsule)

 

 Cercetatorii vietuitoarelor lumii marine au denumit rechinul "masina vie perfecta".
  Aceasta vietuitoare exista pe Pamant, cu o morfologie nemodificata, de 400 de milioane de ani. Inota prin oceane cu mult inainte de aparitia dinozaurilor si nici azi nu ar fi amenintat cu disparitia, daca nu ar exista omul, care se teme de el...

 Rechinul nu doarme niciodata, este in permanenta activ (si niciodata nu face cancer)! Aceasta ultima constatare a atras atentia cercetatorilor doar in ultimii ani. Intr-un studiu publicat in 1983, doi oameni de stiinta de la renumitul institut de cercetare Massachusetts Institute of Technology (MIT) au demonstrat ca in cartilajul de rechin se afla substante care inhiba dezvoltarea retelei sanguine ce asigura nutritia tumorilor, impiedicand astfel proliferarea lor.

 Independent de cercetatorii de la MIT, la Harvard University Medical School s-a descoperit ca, daca se reuseste limitarea angiogenezei (inhibarea dezvoltarii retelei sanguine care inconjoara tesuturile canceroase), se poate impiedica cresterea tumorii si extinderea ei la tesuturile sanatoase (metastaza). Cunoscutul cercetator american al vietii marine, dr. 1. William Lane, se straduieste de peste un deceniu sa ii convinga pe oamenii de stiinta, pe cercetatori si medici sa utilizeze cartilajul de rechin si sa testeze efectele sale terapeutice. In anul 1993, acesta a publicat o carte intitulata "Rechinii nu se imbolnavesc de cancer", in care a adunat laolalta toate cunostintele existente in prezent pe aceasta tema (in America, volumul a devenit best-seller).

In ce consta secretul rechinilor?

Acestia se numara printre vietuitoarele cu cea mai simpla constitutie, nefiind atinsi de evolutie.

Au supravietuit 400 de milioane de anifiindca organismul lor este adaptat pentru a supravietui.

Constitutia lor, organele de simt inmultirea, capacitatea de protectie impotriva bolilor sunt perfecte. In plus, dusmanii lor sunt doar ceilalti rechini si omul. 

Organismul rechinilor nu are nici macar un os, ci doar cartilaje. Acesta reprezinta 6-8 la suta din greutatea corporala.

Sistemul imunitar al rechinilor este deosebit de putemic si eficient. Ranile lor se vindeca repede si aproape niciodata nu se infecteaza.

Caracteristica sistemului imunitar al rechinilor consta in permanenta producere de anticorpi si eliberarea lor in fluxul sanguin, in timp ce sistemul imunitar al omului este mai mult "lenes" si se activeaza doar cand trebuie sa lupte impotriva unei infectii.

Care poate fi cauza faptului ca, in timp ce 99 la suta dintre pesti se pot imbolnavi de cancer, organismul rechinilor rezista la aceasta boala?

Biochimistul Cari Luer din Sarasota, Florida, a descoperit in Cartilajul de rechin 6-7 tipuri de proteine care inhiba dezvoltarea retelei vasculare, adica actioneaza ca substante antiangiogenetice. Experimentele efectuate pe animale de catre cercetatorii americani si belgieni au dovedit cu certitudine ca extractul de cartilaj de rechin nu este toxic, indiferent de doza utilizata.

 Animalele bolnave de cancer pe care s-a experimentat acest extract au trait mai mult sau chiar s-au insanatosit iar cele care nu au primit acest preparat au decedat. Spre sfarsitul secolului XX, cercetarile asupra angiogenezeiau luat amploare. Dr. Patricia D' Amore, intr-un articol publicat in 1988, a relevat rolul hotarator al retelei vasculare in dezvoltarea tumori lor metastazice. Prin urmare, se poate lupta impotriva metastazei cu anumite substante naturale capabile sa impiedice dezvoltarea retelei vasculare (vascularizare). Teoria sa a fost confirmata un an mai tarziu, de catre un grup de medici din Boston. 

 Interdependenta dintre angiogeneza si metastaza a fost confirmata si de dr. Joel Weidner, intr-un studiu publicat in 1991, in revista The New England Journal ofMedicine. Dr. Prudden, unul dintre pionierii cercetarilor in acest domeniu, a  descoperit ca anumite glucide ce intra in compozitia cartilajului de rechin, asa-numitele mucopolizaharide, au, pe langa rolul imunomodulant, si un efect antiintlamator.

 Dr. Serge Orloff, specialist reumatolog de la Institutul Jules Bordet din Bruxelles, a administrat cartilaj de rechin - dupa ce s-a asigurat ca extractul nu este nociv – bolnavilor cronici cu artrita, tentativa soldandu-se cu rezultate deosebit de favorabile. De altfel, acest tratament este utilizat de mai multi ani si in traumatismele articulare ale sportivi lor si in special ale culturistilor.

 In anul 1991, de Craciun, doctorul Lane a reusit, in SUA sa obtina brevetarea extractului de rechin produs si comercializat de el. Astfel s-au pus bazele comercializarii cartilajului de rechin produs in conditii corespunzatoare, de inalta puritate si cu un continut ridicat de substante active. In cartea sa, dr. Lane mentioneaza rezultate spectaculoase obtinute prin administrarea cartilajului de rechin la bolnavii de cancer din Costa Rica si Mexic.

 In mai 1992, la o clinica din Tihuana, s-a administrat unui numar de opt femei - diagnosticate cu cancer de san - Cartilaj de rechin in doza de 30-60 mg zilnic, timp de 6-8 saptamani. Dupa aceasta perioada s-a constatatreducerea semnificativa a volumului tumorii. Constatarea clinica a fost confirmata si prin tomografie computerizata (TC).

 Concluzia fireasca a acestor realitati este ca extractul de cartilaj de rechin se poate utiliza pentru a preveni cancerul si, in unele cazuri, ca adjuvant al tratamentului specific. Este eficient si in bolile reumatice (artrita si osteoartrita reumatica),psoriazis si alte afectiuni dermatologice, precum si in retinopatia diabetica, putand fi utilizat si ca antiinflamator.

Atentie!

Consumul cartilajului de rechin nu poate substitui tratamentul chirurgical, citostatic si radioterapia, in cazul bolii canceroase. Utilizarea sa este recomandata doar la 4-5 saptamani dupa tratamentul specific. Administrarea produsului se va face numai sub supraveghere medicala!

Se interzice categoric administrarea acestor preparate gravidelor, celor cu fracturi osoase, infarct miocardic sau persoanelor care au suferit recent interventii chirurgicale. Utilizarea lor se recomanda doar la 5-6 saptamani dupa nastere, accident sau interventii chirurgicale.

Recomandari:

Mod de administrare:

Afectiuni articulare degenerative
Antiinflamator
Antitumoral
Artroza
Cancer de colon
Cancer la plaman
Cancer mamar
Coxartroza
Fibron uterin
Leucemie
Mononucleoza
Osteoporoza
Persoana in varsta - preventiv
Poliartrita reumatoida
Psoriazis
Reumatism
Spondilita anchilopoietica
Spondiloza
Tumori

1-1-1
(2-2-2) o luna, apoi (1-1-1)
(3-3-3) 3 luni, apoi (2-2-2)
(3-3-3) o luna apoi (2-2-2)
(3-3-3) 3 luni apoi (2-2-2)
(3-3-3) 6 luni, apoi (2-2-2)
(3-3-3) 6 luni, apoi (2-2-2)
2-2-2
(3-3-3) 3 luni apoi (2-2-2)
2-2-2
2-2-2
1-1-1
1-0-1
1-1-1
1-1-1
1-1-1 ->
1-1-1
1-1-1
3-3-3

Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.

Continutul unui comprimat:

Cartilaj uscat de rechin (puritate 100%) 750 mg