Resveratrol Plus - cel mai puternic antioxidant

Resveratrol Plus - cel mai puternic antioxidant

Resveratrolul este o substanta prezenta in anumite plante si face parte din mecanismul de aparare al acestora. Reprezinta o parte insemnata a dietei mediteraneene, deoarece, in general, se gaseste in vinul de care se bucura atatia localnici ai acestei regiuni. Exista cateva surse de resveratrol, cum ar fi strugurii rosii, afinele, rodiile.

Mai multe detalii


140,81 lei cu TVA

30 other products in the same category:

RESVERATROL PLUS (60 capsule)

 

 Resveratrolul este o substanta prezenta in anumite plante si face parte din mecanismul de aparare al acestora.

Reprezinta o parte insemnata a dietei mediteraneene, deoarece, in general, se gaseste in vinul de care se bucura atatia localnici ai acestei regiuni. Exista cateva surse de resveratrol, cum ar fi strugurii rosii, afinele, rodiile.

La inceputul anilor 1990, s-a observat ca exista o legatura intre aparitia bolilor cardiovasculare si un nivel ridicat de lipide sanguine si colesterol. Sa constatat ca acesta relatie de cauzalitate exista in toate tarile dezvoltate, cu exceptia Frantei. In ciuda faptului ca nivelele de lipide sanguine si colesterol ale francezilor au fost la fel de ridicate, ca alimentatia   francezilor  contine   cantitati similare de acizi grasi saturati si ca modul de viata al acestora este asemanator cu al celorlalti, incidenta bolilor cardiovasculare in Franta s-a dovedit a fi mult mai mica decat in celelalte tari care au participat la studiu. Cercetatorii au numit acest fenomen paradoxul francez.

In scurt timp s-a dovedit ca explicatia fenomenului nu consta in predispozitia genetica a francezilor, ci in faptul ca acestia consuma regulat vin rosu de calitateVinul rosu este bogat in polifenoli, care au o serie de efecte benefice asupra organismului. Polifenolii sunt o familie de compusi din care fac parte flavonoidele, ligninele, cumarinele etc. Astazi se cunosc mai mult de 4.000 de polifenoli, ale caror efecte fiziologice depind de structura moleculei.

Polifenolul ce se regaseste in vinul rosu se numeste resveratrol. Resveratrolul se gaseste in cantitati mari in strugurii rosii (in special in coaja acestora) si in lastarii de vita de vie, se mai gaseste si in alte plante precum: Polygonum cuspidatum, alune si merisor dar in cantitati mai reduse. Plantele produc resveratrol pentru a se proteja impotriva infectiilor, iar cantitatea din resveratrol continuta de acestea variaza in functie de speciile de vita de vie, de clima, precum si de metodele de cultivare a vitei de vie (de exemplu, in cazul strugurilor stropiti regulat, cand protectia plantei este sprijinita extern, cantitatile de resveratrol sunt mai mici).  Resveratrolul se gaseste in natura sub patru forme chimice; dintre acestea, trans-resveratrolul este cea mai activa din punct de vedere biologic.

In cadrul unui studiu, resveratrolul a fost comparat cu vitamina E si cu un antioxidant sintetic. Chiar daca toate cele trei substante s-au dovedit eficiente la eliminarea radicalilor liberi, resveratrolul a oferit cea mai ridicata protectie impotriva anumitor tipuri de radicali liberi.

Stiati ca, pentru a obtine o cantitate semnificativa de resveratrol, trebuie sa consumati cel putin 30-50 (!) de litri de vin rosu pe zi? Dar consumand produsul Resveratrol Plus, nu trebuie sa consumati alcool.


Ce efecte are resveratrolul?

 este cel mai puternic antioxidant descoperit pana astazi, fiind de 50 de ori mai puternic decat vitamina C si vitamina E la un loc.
actioneaza pozitiv asupra celulitei dar si asupra intregii sanatati, avand mai multe efecete foarte importante la nivelul organismului:
are un important efect anti-imbatranire;

creste nivelul energiei in corp;
creste viteza metabolismului;

 sprijina functionarea sanatoasa a sistemului cardio-vascular;
 are efecte citostatice si poate fi utilizat cu succes in prevenirea oricarui tip de cancer, mai ales in cancerul mamar;
 intareste peretii vaselor prevenind  fragilitatea vasculara;
 poate fi utilizat cu succes si in perioadele de recuperare si convalescenta;
 produce o usoara vasodilatatie, imbunatatind fluxul sanguin in organism;
 sporeste fertilitatea;
 impiedica oxidarea LDL-ului (colesterolul ,,rau'')
 scade nivelul sanguin al colesterolului total si al trigliceridelor;
 poate inhiba evolutia sau dezvoltarea melanomului malign;
 previne si combate osteoporoza;
 stimuleaza lipoliza, adica mobilizarea grasimilor din depozite si arderea acestora;
 inhiba lipogeneza, adica formarea depozitelor grase;
 topeste celulita si intareste reteaua de colagen subcutanata, avand efecte tonice asupra pielii;
 imbunatateste functia cerebrala;

 

 Acesta a fost principiul de baza dupa care compania CaliVita International a creat Resveratrol Plus, un nou membru al familiei de antioxidanti CaliVita. Principala substanta activa din Resveratrol Plus este, dupa cum i-o spune si numele, resveratrolul, care a fost suplimentat cu extract din samburi de struguri si coenzima Q10. Cele mai cunoscute componente ale extractului din samburi de struguri sunt flavonoidele numite proan-tocianidine oligomerice (OPC), cu efect antioxidant, al caror rol principal este protejarea sistemului vascular. Coenzima Q10 este responsabila cu furnizarea de energie la nivel celular si ia parte la transformarea nutrientilor in energie. Combinatia de coenzima Q10 si resveratrol are, pe langa efectul de incetinire a proceselor de imbatranire, si un efect energizant, ajutandu-ne astfel sa depasim cu mai multa usurinta solicitarile vietii de zi cu zi.

 Resveratrol este unul dintre cei mai apreciati si mai populari antioxidanti de pe piata suplimentelor alimentare. Conform unui studiu recent, efectuat de American Consumer Lab, o companie care conduce cercetari si teste independente pe diferite produse, resveratrolul s-a clasat printre cele mai populare cinci ingrediente active ale suplimentelor alimentare si, in acelasi timp, a suscitat cel mai mare interes din partea cumparatorilor. In timp ce in anul precedent “doar” 11,7% dintre consumatori folosisera un produs cu resveratrol, in anul de studiu procentul crescuse la 19,4%, ceea ce inseamna o crestere de 65,8% (!)


Unde se gaseste resveratrol?

Acest antioxidant, confera culoarea mov-neagra a alimentelor, astfel resveratrol gasim in struguri (mai ales in samburi si coaja), in vinurile naturale, in coacaze, fructe de padure, mure, dude negre, afine, zmeura etc.

Un flacon de Resveratrol Plus contine 60 de capsule, se administreaza cate o capsula de Resveratrol Plus zilnic sau conform recomandarilor.


O capsula de Resveratrol Plus  contine:

- Extract de resveratrol (50% trans-resveratrol) ... 100,0 mg
- Extract din samburi de struguri ... 50,0 mg
- Coenzima Q10 ... 20,0 mg