Iron Plus - supliment alimentar cu fier

Iron Plus - supliment alimentar cu fier

Fierul favorizeaza cresterea si dezvoltarea armonioasa, mareste capacitatea de aparare a sistemului imunitar, impiedica aparitia oboselii. De asemenea, previne instalarea anemiei, care e consecinta deficientei de fier, si reda tonusul natural al pielii.

Mai multe detalii


42,79 lei cu TVA

8 other products in the same category:

Iron Plus

supliment alimentar cu fier (100 tablete)

 

fierul este o componenta a hemoglobinei, a mioglobinei si a  diverse enzime hepatice

este esential pentru producerea de globule rosii

are un rol esential in transportul oxigenului catre organe si tesuturi

participa la functionarea sistemului imunitar

are functii in procesul de crestere si dezvoltare a organismului

are rol in activitatea normala a functiei reproducatoare

 este utilizat in tratamentul naturist pentru anemie


 Mineralele (macroelementele) si oligoelementele reprezinta elemente esentiale pentru mentinerea sanatatii si buna functionare a organismului nostru.


 Substantele minerale nu sunt sintetizate de catre corpul uman si din nefericire alimentele pe care le consumam nu le contin in cantitatea si calitatea necesara, asadar acestea trebuiesc completate in organism prin utilizarea de suplimente alimentare.

 Substantele minerale participa la toate procesele de schimb si sunt vitale pentru viata celulara. Insuficienta unor minerale duce la dezechilibrarea sistemelor din organism,  respectiv la aparitia afectiunilor.

Ce este fierul

 Fierul reprezinta un mineral esential pentru organism care se gaseste in toate celulele acestuia. Are un rol foarte important in sinteza hemului din globulele rosii (hematii) proteinei din muschi (mioglobina).

 Acest mineral intra in compozitia  enzimelor celulare de oxidoreducere, din grupa citocromilor, care asigura procesele de respiratie celulara. Organismul poate sintetiza, in cantitati mici, unele vitamine, insa sinteza oligoelementelor si, prin urmare, a fierului, este imposibila.

 Fierul poate fi asimilat exclusiv din alimentatie, din nefericire insa doar o cantitate mica (2-10%) din fierul pe care il contine hrana noastra este absorbit si intra in circulatia sanguina. 

 Deoarece fierul joaca un rol important in transportul oxigenului catre organe si tesuturi, buna oxigenare a sistemelor cum ar fi creier, inima, ficat, muschi si alte tesuturi, depinde in primul rand de fier. 

 Fierulfavorizeaza cresterea si dezvoltarea armonioasa, mareste capacitatea de aparare a sistemului imunitar, impiedica aparitia oboselii. De asemenea, previne instalarea anemiei, care e consecinta deficientei de fier, si reda tonusul natural al pielii. Pierderile lunare de fier ale femeilor sunt de doua ori mai mari decat cele ale barbatilor.

In ce alimente se gaseste fier

 Fierul este intalnit in cantitatile cele mai mari in carne (rosie, de pasare, vita), ficat, inima, rinichi, peste, varza, tomate, urzici, macris, sparanghel, fasole boabe etc.

Cine are nevoie de fier

 Femeile gravide necesita o cantitate de fier de doua ori mai mare decat in mod normal, putand ajunge pana la 20 - 30 mg in ultimul trimestru.

 Fierul si calciul sunt doua dintre mineralele care lipsesc cel mai adesea din alimentatia femeilor.

 Femeile au in medie nevoie de 1,5 mg de fier, insa gravidele si mamele care alapteaza au nevoie de cca 3-3,5 mg.

 Obtinerea acestei cantitati doar din alimentatie este aproape imposibila.

 Avand in vedere ca absorbtia prin digestie a fierului din alimentatie este limitata la 10%, ar trebui ingerata o cantitate imensa de hrana pentru a putea acoperi total necesarul organismului, dat fiind faptul ca o mie de calorii contin aproximativ 6 mg de fier.

 Pentru asigurarea cantitatii de care avem nevoie, ar trebui consumate in jur de cinci mii de calorii pe zi. 

Ratiile de fier recomandate de catre specialisti sunt:

 Sugari si copii: sub 7 luni - 0,27mg/zi
7-11 luni - 11mg/zi
1-3 ani - 7mg/zi
4-8 ani - 10mg/zi

 Barbati: 9-13 ani - 8mg/zi
14-18 ani - 11mg/zi
peste 19 ani - 8mg/zi

 Femei: 9-13 ani - 9 mg/zi
14-18ani - 15 mg/zi
19-50 de ani - 18 mg/zi
peste 51 de ani - 8 mg/zi.

 Consumul in cantitati mari de proteina animala poate duce la scaderea nivelului de asimilare a fierului, prin intoxicarea colonului si astfel, la aparitia anemiei feriprive.

 Un risc crescut de scadere a nivelului de asimilare a fierului il prezinta si persoanele care consuma in catitati mari cafea, ceai negru, aspirina sau medicamente cu cortizon. De asemenea fosfoproteinele din oua si faina integrala reduc asimilarea fierului.

 Absorbtia fierului este redusa in caz de reumatism, micoze si herpes, deci doza de fier trebuie marita.

 Aproximativ 10-15% dintre sugari, copii, adolescenti, gravide, sportivi si persoanele in varsta sufera de pe urma deficientei de fier.

Deficitul de fier

 Printre simptomele deficientei de fier la copii se numara scaderea capacitatii de concentrare, a atentiei si a nivelului de inteligenta in general. 

 Deficitul de fier poate duce la anemie, oboseala, paloare, inapetenta, iritabilitate, slabiciune, ameteala, dureri de cap.

Excesul de fier

 Excesul de fier asimilat din surse alimentare este foarte rar, datorita capacitatii organismului de sinteza a acestuia, in functie de cantitatea de care are nevoie.

 Intr-un articol publicat in 1988, in revista Orthomolecular Medicine, se afirma ca, in cazul unor infectii bacteriene, nu este indicat consumul de fier, deoarece acesta este un factor important care ajuta la dezvoltarea bacteriilor.

 Pe langa aceasta, in caz de inflamatii, cea mai importanta proteina transportoare, transferina, iese din vasele de sange si, prin urmare, fierul nu poate fi folosit, acesta (hemocromatoza).

Suplimente naturiste cu fier

 Fierul pate fi asimilat cel mai usor de organism in forma chelata. Chelatarea este procesul prin care diferite minerale si oligoelemente sunt transformate in substante usor digerabile. De aceea preparatele ce contin fier chelatat sunt absorbite de 3 pana la 10 ori mai eficient decat preparatele standard.

 Pe langa aceasta, fierul chelatat este utilizat mult mai usor de organism si nu produce dereglari ale digestiei.

 Suplimentele alimentare moderne cu fier mai contin si vitamina C si bioflavonoide, deoarece acestea ajuta la absorbtia fierului, accentuand efectele sale benefice asupra organismului.

Atentie!

 Gravidele si mamele care alapteaza trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe sa consume suplimente cu fier. Pe langa suplimentele cu fier, exista si diverse preparate multivitaminice, care contin o cantitate suficienta de fier.

 Barbatii care consuma alte preparate cu multivitamine si multiminerale trebuie sa consume fier doar in cazul in care sufera de deficit de fier (de ex. dupa hemoragii indelungate, cauzate de ulcerul stomacal). Fierul chelatat se poate consuma impreuna cu vitamina E si vitamina C, aceste vitamine pastrandu-si nestirbita valoarea biologica.

 Cantitatile ridicate de fier din tesuturi si organe accelereaza procesele de formare  a radicalilor liberi, prin urmare creste necesarul de antioxidanti.   

 

Recomandari:

Mod de administrare suplimente fier:

Anemie
Anemie feripriva

0-0-1
0-0-1

Legenda: 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.

Continut:

Vitamina C ..............   ...... ............... ....... 30 mg, 

Fier (fumarat) .................................... ..... 10mg,

Complex de bioflavonoide din citrice ... .....  10 mg.


noni tratamente naturale