Full Spectrum - Complex de vitamine, minerale chelate si bioflavonoide

Full Spectrum - Complex de vitamine, minerale chelate si bioflavonoide

V-ar placea sa nu va imbolnaviti de gripa? Secretul consta in functionarea optima a sistemului imunitar. Pentru aceasta, conditia de baza este alimentarea organismului cu o cantitate suficienta de vitamine, oligoelemente si minerale. In absenta acestora, apar urmatoarele simptome: epuizare, absenta poftei de mancare, stare de slabiciune, oboseala.

Mai multe detalii


43,45 lei cu TVA

11 other products in the same category:

Full Spectrum

Complex de vitamine pentru sanatate (90 tablete)

 

 V-ar placea sa nu va imbolnaviti de gripa?

 Secretul consta in functionarea optima a sistemului imunitar. Pentru aceasta, conditia de baza este alimentarea organismului cu o cantitate suficienta de vitamine, oligoelemente si minerale. In absenta acestora, apar urmatoarele simptome: epuizare, absenta poftei de mancare, stare de slabiciune, oboseala. In cazul in care sistemul de aparare al organismului este scazut, creste frecventa imbolnavirilor de gripa.

 Vitaminele sunt substante organice indispensabile vietii, pe care organismul nu le sintetizeaza deloc sau le sintetizeaza in cantitati insuficiente.

 Anumite vitamine se gasesc doar in cantitati reduse in alimentele consumate. 

 Deoarece alimentatia nu asigura intotdeauna vitaminele necesare intr-un raport echilibrat cantitativ si calitativ, consumul suplimentelor alimentare cu multivitamine este extrem de benefic pentru buna functionare a organismului.

 Un aport corespunzator de vitamine este absolut necesar fiecaruia dintre noi, nu numai sportivilor sau celor care desfasoara activitati fizice sau intelectuale intense. 

 Poluarea (a aerului, a apei, sonora etc.), devenita astazi o problema foarte serioasa, stresul cauzat de ritmul alert de viata, alcoolul, nicotina, cofeina, aditivii alimentari, anticonceptionalelesi multe alte substante chimice sporesc necesarul de vitamine, mai ales la  persoanele care locuiesc in marile centre urbane.

 Un exemplu semnificativ este faptul ca o singura tigara fumata distruge 100 mg de vitamina C din organism. Pe langa faptul ca, datorita acumularii efect lor nocive ale poluarii mediului  inconjurator, necesarul de vitamine si substante minerale al organismului a crescut, continutul in micronutrienti (vitamine si substante minerale) al legumelor' si fructelor a scazut. De aceea, in zilele noastre este absolut necesar consumul de suplimente alimentare.

 Vitaminele nu sunt substante miraculoase, dar sunt indispensabile pentru cresterea si dezvoltarea organismului, pentru vitalitate si pentru mentinerea unei stari generale bune.

 Unele vitamine regleaza procese biochimice, altele sunt componente ale unor sisteme enzimatice implicate in metabolismul celular si, in sfarsit, exista si vitamine care influenteaza in mod direct diverse functii ale organismului.

 Necesarul zilnic de vitamine creste o data cu cresterea intensitatii activitatii fizice (cand se mareste necesarul de proteine si glucide al organismului) si, astfel, consumul de suplimente alimentare devine absolut necesar. Deoarece vitaminele isi exercita efectele in mod sinergic, o cantitate mai mare dintr-o vitamina sau alta va atrage dupa sine si cresterea necesarului de alte vitamine. Din acest motiv, se recomanda utilizarea preparatelor polivitaminice.

 O importanta deosebita o are raportul dintre diversele vitamine. De exemplu, raportul ideal in cadrul complexului vitaminic B este de 1:1.

 Functionarea normala a organismului necesita, alaturi de vitamine, si prezenta unor substante minerale. Acestea din urma sunt fumizate exclusiv prin alimentatie. Un aport  ridicat de vitamine presupune si cresterea necesarului de minerale al organismului.

 Din acest motiv, se prefera utilizarea preparatelor complexe, care contin atat vitamine, cat si minerale dozate optim si sub forma chelatata. Organismul poate utiliza mineralele in cel mai eficient mod in forma chelatata.

 In organismul multor persoane, chelatarea unor minerale se realizeaza ineficient si, din aceasta cauza, suplimentele minerale ajunse in organism nu se pot utiliza integral.

De exemplu, fierul anorganic ajuns in organism se absoarbe doar in proportie de 2-10%, iar din aceasta cantitate jumatate se elimina. 

 Mineralele chelatate cu aminoacizi se absorb de 3-10 ori mai bine decat mineralele nechelatate.

Conceperea si comercializarea de produse cu absorbtie lenta a revolutionat industria vitaminelor hidrosolubile. in asemenea produse, substantele active sunt inglobate in substante suport, a caror absorbtie dureaza 8-12 ore, asigurandu-se astfel un nivel sanguin constant de vitamine.

 Substantele suport fara absorbtie lenta duc la o absorbtie rapida, iar cantitatea care nu poate fi utilizata  imediat de organism se elimina odata cu urina, in decurs de 2-3 ore. Un alt avantaj al acestor preparate complexe il constituie faptul ca ele contin si substante lipotrope, cum sunt colina si inozitolul, care impiedica depozitarea grasimilor in ficat.

 De asemenea, aceste substante lipotrope stimuleaza sinteza hepatica de lecitina mentinand colesterolul in forma solubila.

 In concluzie, substantele lipotrope impiedica cresterea concentratiei de colesterol in sange.

 Exista si multivitamine care au in compozitia lor enzime digestive sau acid glutamic. Acidul glutamic reduce senzatia de oboseala, imbunatateste capacitatea de concentrare, diminueaza extenuarea psihica. De asemenea, actioneaza benefic in starile depresive si ajuta la combaterea alcoolismului, accelereaza vindecarea ulcerelor.

Atentie!

Deoarece majoritatea acestor  produse contin si vitaminele complexului B in doze destul de mari, nu este necesara asocierea altor vitamine B, cu exceptia situatiilor de stres puternic sau in cazul recomandari lor exprese. 

 Datorita continutului ridicat de vitamine din complexul B, consumul acestor
preparate poate fi insotit de colorarea urinei, asociata cu miros specific. 

 Este inutila consumarea concomitenta a diferitelor produse multivitaminice.

 Acidul glutaminic este un potential alergen. De aceea, la cele mai mici semne de alergie trebuie sistata administrarea preparatului. 

Prospect Full Spectrum de la Calivita - complex de vitamine si minerale

Continutul unei tablete:

Unitati:

Vitamina A (beta-caroten) 
Vitamina E (D alfa tocoferol acetat) 
Vitamina C (extract din mãcese) 
Vitamina B1 (tiamin hidroclorid) 
Vitamina B2 (riboflavinã) 
Vitamina B6 (piridoxin hidroclorid) 
Vitamina B12 (concentrat de cobalaminã) 
Niacianamidã
Bitartarat de colinã
Inozitol 
PABA (acid para-aminobenzoic) 
Biotinã
Acid pantotenic 
Acid folic 
Rutinã
Bioflavonoid complex din lãmaie 
Hesperidinã complexã
Betainã HCl 
Iod 
Calciu (chelatat cu aminoacizi) 
Fier (chelatat cu aminoacizi) 
Magneziu (chelatat cu aminoacizi) 
Cupru (chelatat cu aminoacizi) 
Zinc (gluconat) 
Crom (GTF) 
Seleniu (chelatat cu aminoacizi 
Mangan (chelatat cu aminoacizi) 
Potasiu (gluconat) 
Molibden

1.500 UI 
7 U.I. 
60 mg 
1 mg 
1,1 mg 
1,2 mg 
1 mcg 
10 mg 
20 mg 
20 mg 
5 mg 
40 mcg 
5 mg 
200mcg 
4 mg 
4 mg 
2 mg 
10 mg 
80 mcg 
50 mg 
4 mg 
25 mg 
1,5 mg 
10 mg 
25 mcg 
20 mcg 
3 mg 
10 mg 
10 mcg

Legenda: 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.