Menopausal Formula - recomandat in tratamentul simptomelor menopauzei

Menopausal Formula - recomandat in tratamentul simptomelor menopauzei

Mai devreme sau mai tarziu, fiecare femeie ajunge in acea etapa a vietii cand trebuie sa faca fata schimbarilor cauzate de varsta, adica climaxului (menopauzei). In general, intre 40 si 45 de ani, menstruatia inceteaza treptat. O data cu ciclurile lunare care se raresc, scade si productia de hormoni sexuali feminini, adica de estrogeni si progesteron...

Mai multe detalii


144,43 lei cu TVA

11 other products in the same category:

Menopausal Formula


Supliment alimentar special conceput pentru nevoile femeilor aflate la menopauza (135 capsule)


 Mai devreme sau mai tarziu, fiecare femeie ajunge in acea etapa a vietii cand trebuie sa faca fata schimbarilor cauzate de varsta, adica climaxului (menopauzei).

 In general, intre 40 si 45 de ani, menstruatia inceteaza treptat. 

 Odata cu ciclurile lunare care se raresc, scade si productia de hormoni sexuali feminini, adica de estrogeni si progesteron.

 Pentru multe femei, aceste schimbari sunt insotite de simptome neplacute, cum ar fi bufeurile (transpiratia abundenta) mai ales in timpul noptii si modificarile psihice (depresii, iritabilitate, insomnii, stari de oboseala).

 Multe femei se plang de lipsa secretiilor vaginale si acuza dureri in timpul actului sexual. Conform datelor medicale, pe perioada menopauzei, femeile devin mult mai sensibile la unele afectiuni cronice decat in etapele anterioare ale vietii.

 Aceasta este perioada in care se declanseaza cu precadere boli ca diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica si osteoporoza. In cazul in care femeia sufera deja de vreuna din aceste boli, simptomatologia se agraveaza.

 S-a demonstrat ca, de exemplu, estrogenii (hormonii sexuali feminini) asigura o oarecare protectie impotriva pierderii de calciu din organism si impotriva bolilor cardiovasculare. Cu cat scade cantitatea de estrogen, cu atat creste riscul acestor afectiuni.

 Administrarea de hormoni sexuali feminini, desi la moda in Occident inca din anii saizeci, este o capcana. Cercetarile recente au dovedit ca administrarea de estrogeni in timpul menopauzei poate creste riscul aparitiei cancerului de san si a cancerului de col uterin.

 Acesta este motivul pentru care astazi chiar si ginecologii care au fost adeptii terapiei cu estrogen atrag atentia asupra riscurilor si isi sfatuiesc pacientele sa recurga la controale regulate pentru a se putea depista din timp eventualele probleme.

 Din fericire, inlaturarea simptomelor neplacute ale meTratamente pentru simptomele neplacute ale menopauzeinopauzei poate fi realizata si prin alte metode. Acestea protejeaza si organismul femeilor impotriva diverselor boli.

 In conceptia moderna, o alimentatia corespunzatoare si consumarea de plante medicinale, insotite de exercitii fizice zilnice si relaxare, poate constitui o solutie. 

 Administrarea de calciu si vitamina D este foarte utila, mai ales pentru protectia oaselor, avand in vedere ca aceste doua elemente lipsesc deseori din alimentatia femeilor. Insa, pentru fixarea calciului in oase, este nevoie si de exercitii fizice sistematice.

 Alte elemente esentiale care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica sunt magneziul, borul, cromul si zincul.

 Antioxidantii care protejeaza celulele (vitamina A, C si E, beta-carotenul si seleniul) cresc capacitatea de aparare a organismului in fata unor boli si, in primul rand, a cancerului.

 De asemenea, pentru combaterea simptomelor neplacute ale climaxului pot fi benefice diferite plante medicinale. Astfel:

Coada calului intareste oasele si ajuta la eliminarea apei din organism. 

Angelica sinensis exercita o actiune protectoare impotriva infectiilor bacteriene si a micozelor si intareste musculatura uterului. 

Ginsengul siberian stimuleaza capacitatile fizice si psihice, diminueaza simptomele neplacute determinate de deficienta hormonilor sexuali feminini si contribuie la prevenirea cancerului. 

Radacina de lemn dulce ajuta la combaterea stari lor depresive si a instabilitatii, intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul. 

Cnicus benedictus este un detoxifiant, stimuleaza digestia, protejeaza ficatul.

Cimicifuga racemosa stimuleaza secretia de progesteron, ameliorand astfel neplacerile menopauzei.

 In final, merita sa amintim Vitexul, care este o planta utilizata de multa vreme in combaterea tulburarilor de menstruatie.

 Astazi, exista deja suplimente alimentare moderne care contin toate aceste substante biologic-active (vitamine, minerale si plante).

 Consumul acestora se recomanda preventiv, pentru ameliorarea simptomelor menopauzei. Utilizarea acestor extracte de plante este extrem eficienta si daca simptomele s-au declansat deja, cu conditia sa se consume in mod sistematic.

Prospect Menopauzal Formula de la Calivita

Recomandari:

Mod de administrare:

Menopauza
Vaginita distrofica (la menopauza)

1-1-1
1-1-1

Legenda: 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.