Rhodiola rosea tratamentul natural al efectelor negative ale stresului

Rhodiola rosea tratamentul natural al efectelor negative ale stresului

Una dintre cele mai apreciate plante medicinale disponibile in zilele noastre, Rodiola rosea, are actiune terapeutica, impotriva  rezultatelor nocive ale stresului, in tratamentul depresiei, afectiunilor sexuale, ale sistemului nervos, cardiovascular

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

29 other products in the same category:

 Acesta este un articol nu un produs

Rhodiola rosea


 Una dintre cele mai apreciate plante medicinale disponibile in zilele noastre, Rhodiola rosea, isi are originile atat in zona Siberiei cat si si zonele muntoase din nord-vestul Chinei, muntii Tian Shan. Planta adaptogena, studiata indelung, Rhodiola rosea ne protejaza sanatatea si buna functionare a organismului. Proprietatile sale de combatere a stresului si a starii de oboseala, fac ca aceasta sa fie una dintre cele mai populare plante medicinale din Siberia.  Aportul de energie, rezistenta si vitalitate recomanda aceasta planta ca un ajutor de neegalat al sportivilor. Se infatisaza ca o planta mica, verde, cu inflorescenta aurie, ale carei proprietati active se gasesc in radacina. Extracte de radacina de Rhodiola au fost folosite timp de zeci de ani de catre Rodiola rosea plantasportivii din Europa de Est pentru imbunatatirea performantelor. Radacinile de Rhodiola rosea au o utilizare indelungata pentru cresterea potentei sexuale, si pentru eliminarea disfunctiilor sexuale atat la femei cat si al barbati.

 Radacina de Rhodiola rosea contine un serie de compusi unici, care nu au mai fost intalniti la alte plante. Acestia includ colofoniu, rosarin si rosavin. Fiecare din acesti compusi au fost cercetati, si fiecare dintre ei se dovedesc a avea un rol important in proprietatile neegalabile antistres ale acestei plante. Rhodiola rosea contine de asemenea substanta activa salidrosida, si antioxidanti cu rol de protectie care inhiba oxidarea celulelor, deteriorarea celulara.

 Articole asupra plantei

Unul din cele mai mari progrese in intelegerea si cunoasterea mai larga a plantei Rhodiola rosea a avut loc odata cu publicarea de catre Jurnalul Consiliului Botanic American, HerbalGram, a unui articol in anul 2002: Overview on Rhodiola rosea. Acest remarcabil articol alcatuit in urma cercetarii a mArticol cercetare rhodiola roseaai bine de o suta de studii, ale savantilor rusi, asupra Rhodiolei rosea si a efectelor benefice ale acesteia asupra sanatatii ne dezvaluie un puternic si versatil vindecator natural. Coautori ai articolului au fost savantul rus care a cercetat aceasta planta, psihiatrul newyorchez Richard Brown si Patricia Gerbarg. Articolul evidentiaza efectele benefice ale acestei plante utilizata in tratamentele afectiunilor sistemelor nervos, endocrin, cardiovascular si reproducator precum si potentialul anticancerigen. Articolul descria de asemenea cazuri de imbunatatire a sanatatii mentale si emotionale, in urma utilizarii de Rhodiola rosea, la pacienti care nu au aratat rezultate pozitive folosind alte metode de tratament, acestea incluzant medicamente si psihoterapie.

 Rhodiola rosea este una dintre putinele plante adaptogene, care prezinta rezistenta marita la o gama larga de influente negative, fie ele fizice, biologice sau chimice. Ca agent adaptogen, aceasta planta, ajuta la reducerea nivelului si la eliminarea starilor de stres.

 Sub actiunea stresului, multi factori se modifica in organism, inclusiv adrenalina, opioidele si catecolamina. Daca nivelurile acestor compusi raman la cote inalte in sistem acestia pot dauna functiilor glandulare si nervoase, inclusiv glandelor sexuale. Una dintre substantele studiate cu atentie a fost corticotropina. Nivelul de corticotropina creste in organism sub actiunea stresului, si in timp poate conduce la disfunctii sexuale. Corticotropina favorizeaza de asemenea marirea nivelului de stres, perpetuand o afectiune deja existenta. De obicei acest fapt este insotit de o stare de oboseala generala caracterizata in special de o extenuare mentala. In urma studiilor a fost observat faptul ca Rhodiola rosea poate reduce nivelurile de compusi chimici daunatori organismului rezultati in urma starii de stres, aducandu-le la un stadiu normal si ameliorarea starii de oboseala generala si mentala. Aceasta planta scade nivelul de corticotropina in mod special, permitand corpului si mintii sa se vindece si sa revina la o functionare normala. In cazurile de libido scazut si performanta sexuala diminuata datorate nivelului mare de stres, Rhodiola rosea poate ajuta la recapatarea unei vieti sexuale normale.

 

 Fiecare botanist are o planta preferata. Planta mea preferata este Rhodiola rosea. De ce? Pentru ca imbunatateaste nivelul de energie, rezistenta si vitalitate, imbunatateste capacitatile mentale, creste capacitatea de concentrare, iti ofera un somn linistit desi este un energizant, imbunatateste potenta sexuala si sporeste potentialul de aparare al sistemului imunitar.” – Chris Kilham, Fox News

 Cercetari asupra Rhodiolei rosea

 Unui grup de 40 de femei suferind de amenoree (absenta menstruatiei), li s-a administrat zilnic timp de 2 saptatamani extract de Rhodiola rosea, observandu-se revenirea menstruatiei normale. Ulterior 11 dintre aceste femei au ramas insarcinate. In urma administrarii timp de trei luni a extractului de Rhodiola rosea unui lot de 35 de barbati, s-a observat o imbunatatire a functiilor sexuale la 26 dintre acestia. In plus s-a observat la barbati o normalizare a lichidului prostatic.

 La nivelul creierului extractul de Rhodiola imbunatateste diversi parametrii ale functiilor cerebrale incluzand atentia, memoria, concentrarea si invatarea in general.

 Pentru a putea contracara efectele nocive ale unui stil de viata alert, in continua miscare, Rhodiola rosea este solutia ideala. Rezultatele studiilor efectuate cu extracte de radacina de Rhodiola arata ca aceasta planta combate oboseala, efectele negative ale stresului, si poseda atat antioxidanti cat si proprietati anticancerigene. Rhodiola protejaza trupul si mintea impotriva privarii de oxigen, mareste capacitatea de aparare a sistemului imunitar si imbunatateste sistemul reproducator atat la barbati cat si la femei. Radacina planteiConform cercetarilor publicate, aceasta actiune benefica asupra organismului a Rhodiolei rosea se datoreaza unor principii active continute de aceasta radacina, numite rosavine.

 Rhodiola rosea este un adaptogen de prima clasa. Prin definitie aceasta inseamna ca Rhodiola  ofera beneficii foarte largi organismului si mintii, si in special ajuta utilizatorul sa se adapteze mai bine la orice forma de stres, fizic sau mental.

 

 In diverse cercetari asupra organismului uman, Rhodiola rosea a demonstrat capacitatea de a imbunatatii rezistenta, vitalitatea, capacitatea de efort fizic, timpul de recuperare dupa efort, coordonarea motorie si valorile cardiovasculare. Acest lucru face ca extractele de Rhodiola rosea sa fie un ajutor nepretuit si pentru sportivii de performanta.

  Unde gasim la noi acesta planta

 In tara noastra Rhodiola rosea nu se gaseste in forma ei naturala, aproape singurul mod in care poate fi utilizata fiind sub forma de extract (utilizat in majoritatea studiilor efectuate) in suplimente naturiste.

 Rhodiola rosea are puterea de a schimba viziunea utilizatorului de suplimente naturale pe baza de plante asupra sanatatii lui. Utilizarea unui extract de Rhodiola rosea de calitate ca Rhodiolin poate aduce mai multa incredere in folosirea tratamentelor naturiste bazate pe plante.