Calinul in tratamentele naturiste

Calinul in tratamentele naturiste

Indicatii terapeutice: calinul prezinta proprietati astringente, antidismenoreice, hipotensive, sedative, cardiotonice, laxative.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

29 other products in the same category:

Acesta este un articol nu un produs.

Calin

Viburnum opulus

 

 Denumiri populare: calin

 Unde se gaseste: arbust cu raspandire larga in zonele de campie, deal, submontane ajungand pana in zonele alpine. Creste prin tufarisuri si prefera padurile umede.

 Cum arata: creste pana la 5 m, este stufos, cu tulpina ramificata si funze opuse cu lobii ascutiti, dintate de culoare verde. Florile de culoare alb – roze. Fructele colorate rosu se grupeaza in forma de ciorchine. La inceputul dezvoltarii fructelor, frunzele isi schimba culoarea in rosiatica.  Infloreste din mai pana la sfarsitul lunii iulie.

 Organe folosite in scopuri terapeutice: pentru tratamente se foloseste scoarta, care se recolteaza inainte de inflorire in lunile aprilie – mai, de pe ramurile si tulpinile tinere. Se usuca la soare. Dupa uscare prezinta un gust astringent, amar. Din 3 kg de coaja proaspata se obtine 1 kg de produs uscat.

 Principii active: tanin, rezine, flavonoide, pectine, proteine, acizi, tritermene, steroli, saponine, pectine.

 Indicatii terapeutice: calinul prezinta proprietati astringente, antidismenoreice, hipotensive, sedative, cardiotonice, laxative.

 Intrebuintari si retete naturiste:

- infuzie: se adauga 250 ml de apa  clocotita la 5 grame de scoarta uscata si maruntita, acopera vasul si se lasa timp de 30 minute dupa care se strecoara. Se consuma nu mai mult de 2 cani pe zi treptat, in dismenoree si accidente nervoase ale sarcinii.

Contraindicatii!

Fructele de calin nu pot fi consumate, fiind otravitoare. Nu se consuma de catre femeile insarcinate sau care alapteaza.  

 

Recoltare, conservare, moduri de utilizare si preparare a plantelor medicinale.

Dictionar termeni medicali

Dictionar termeni botanici