Cetina de negi descriere planta

Cetina de negi descriere planta

Este interzisa utilizarea preparatelor de cetina de negi sau plantei pure in orice mod, extern sau intern!

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

29 other products in the same category:

Acesta este un articol nu un produs.

Cetina de negi

Juniperus sabina

 

 Denumiri populare: bradisor, sabina.

 Unde se gaseste: rar intalnita la noi in tara ca planta spontana in zonele montane, prin grohotisuri. O putem gasi mai mult ca planta ornamentala in parcuri, gradini si prin unele cimitire.

 Cum arata: arbust conifer cu tulpina culcata pe pamant, ramificata, creste pana la 3 m inaltime, cu ramurile in colturi. Frunzele cu aspect de solzi, inguste si tari. Frunzele zdrobite prezinta un miros patrunzator neplacut. Fructele sunt pseudobace, carnoase, rotunde, cu circumferinta de 5 – 7 cm, prezinta 1 – 3 seminte, necoapte – de culoare verde iar coapte de culoarea albastrui – brumate.

 Atentie!

 Fructele coapte pot fi confundate toamna cu cele ale ienuparului cu diferenta ca fructele de ienupar prezinta o adancitura (cicatrice) in forma de stea cu trei colturi, adancitura care nu se regaseste pe fructele cetinii de negi.

 Organe folosite in scopuri terapeutice: Nu se utilizeaza. Planta este deosebit de toxica!

 Principii active: contine taninuri, zaharuri, rezine. Componenta principala este uleiulul esenţial (1,5-4%) obţinut, prin antrenarea cu vapori de apă, din rămurele, cu sau fără fructe. Uleiul volatil este slab galbui sau măsliniu, cu miros dezagreabil, amar, terpentinic, complet solubil în alcool absolut. Conţine un alcool terpenic d-sabinol, acetat de sabinil, alfa-terpinen, alfa-pinen, d-sabinen, geraniol, citroneol, cadinen, aldehida-n-deciclică, alcool metilic, mici cantităţi de limonen, carvaerol, tuionâ, mircen, alcool dihidrocuminil etc.

 Este interzisa utilizarea preparatelor sau plantei pure in orice mod, extern sau intern!

Recoltare, conservare, moduri de utilizare si preparare a plantelor medicinale.
Dictionar termeni medicali
Dictionar termeni botanici