Astm bronsic - tratamente naturiste

Astm bronsic - tratamente naturiste

Astmul este o afectiune raspandita care poate cauza tuse, harait si dificultate la respirat. Severitatea simptomelor e diferita de la o persoana la alta. Simptomele astmului pot fi tinute sub control in cea mai mare parte a timpului de catre majoritatea persoanelor.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

Astmul


 Astmul este o afectiune raspandita care poate cauza tuse, harait si dificultate la respirat. Severitatea simptomelor e diferita de la o persoana la alta. Simptomele astmului pot fi tinute sub control in cea mai mare parte a timpului de catre majoritatea persoanelor.

Ce este astmul

Astmul este cauzat e o inflamare a cailor respiratorii. Acestea sunt niste tuburi mici, numite bronhii, prin care aerul este introdus si scos din plamani. O persoana afectata de astm va avea bronhiile inflamate si mai sensibile decat ar fi normal.

Atunci cand persoana afectata de astm vine in contact cu un factor care irita plamanii, caile respiratorii se ingusteaza, muschii ce le inconjoara se contracta si se mareste secretia de mucus. Acest lucru duce la simptome ca dificultate la respirat, harait, tuse iritanta si sufocare.

 O izbucnire violenta a simptomelor de astm este cunoscut ca criza de astm. Crizele de astm pot conduce la nevoia de ingrijire medicala de urgenta, punand viata astmaticului in pericol.

Pentru unele persoane suferinde de astm cronic, inflamatia cailor respiratorii pe o durata lunga de timp poate duce la ingustarea permanenta a bronhiilor.

 La o persoana diagnosticata in copilarie cu astm, simptomele acestei afectiuni pot disparea in perioada de adolescenta. Cu toate acestea astmul poate reveni la persoana adulta.  Simptomele de astm manifestate in copilarie au o probabilitate mare sa persiste sau sa revina mai tarziu de-a lungul vietii. Afectiunea nu apare numai in perioada copilariei si adolescenta ci se poate dezvolta la orice varsta.

Ce cauzeaza astmul

 Cauza aparitiei astmului nu este pe deplin inteleasa, desi este cunoscut faptul ca este ereditar. Probabilitatea de dezvoltarea afectiunii este mai ridicata daca unul sau ambii parinti sufera de astm.

Factori declansatori

 Un factor declansator al astmului sunt variati si pot reprezenta orice factor care poate irita caile respiratorii si declansa simptomele astmului. Acestia sunt diferiti in functie de persoana, si un astmatic poate declansa simptomele din cauza mai multi factori.

Bronhiile se contracta in contact cu factori iritantii diversi, ca de exemplu:
- acarienii din praful din casa
- starea de anxietate

- aerul rece si uscat
- efortul fizic
- fumul de tigara (inclusiv cel din expunerea pasiva);
- polenul
- stresul
- infectii ale cailor respiratorii (guturai, gripa).

Tratamentul astmului

 Desi nu exista un tratament pentru afectiune in sine, gasim numeroase tratamente atat naturiste cat si alopate care ajuta in mod eficient la tinerea sub control a afectiunii. Scopurile principale ale tratamentului astmului sunt  ameliorarea simptomelor si prevenirea dezvoltarii unor noi simptome si prevenirea crizelor de astm.

 Tratamentul si preventia astmului include o combinatie intre medicamente, identificarea factorilor declansatori si un stil de viata care evite pe cat posibil acesti factori potentiali declasatori. Cel mai raspandit tratament pentru astm este inhalatorul, un dispozitiv ce are drept scop ameliorarea si controlul simptomelor de astm.

Tratamente naturiste pentru astm

Ceaiuri antiastmatice

I. Se amesteca frunze de podbal - 25 g cu coada soricelului - 25 g si flori de nalba - 25 g si cu flori de levantica tot 25 g. Se prepara o infuzie dintr-o lingura din acest amestec la 250 ml de apa.
Administrare: Se urmeaza o cura de 10 zile, administrandu-se cate o cana de ceai incalzit de mai multe ori pe zi. 

II. Se pun impreuna frunze de izma in cantitate de 20 g cu coada soricelului 60 g impreuna cu radacina de valerina 20 de grame. Din acest amestec se pune o lingurita la 250 ml de apa clocotita si se lasa in repaos 10 – 20 minute. Cand ajunge la o temperatura baubila se strecoara si se utilizeaza.
Administrare: se bea cate o cana de cea de trei ori pe zi.

Mai multe ceaiuri impotriva astmului...

Tratamente naturiste pentru astm cu produse Calivita

- Noni Liquid (946 ml) - sirop de regele fructelor sau Noni capsule (400 mg - 90 capsule) – extract de Noni

 Extractele de Noni sunt recomandate astmaticilor deoarece poseda proprietati antialergice,  fiind cunoscut faptul ca alergiile sunt cauze frecvente ale declansarii simptomelor nedorite ale acestei afectiuni. Se administreaza cu o jumatate de ora inainte de masa.

- Omega 3 Concentrate (100 capsule gelatinoase) - ulei de peste

Produs Calivita preparat din ulei de peste, contine numerosi acizi grasi nesaturati care au rol la imbunatatirea circulatiei sanguine, crescand nivelul de oxigenare al celulelor. Se administreaza dupa masa

- Rhodiolin, trandafirul muntilor - pentru un psihic puternic

Este un antidepresiv natural care combate anxietatea stare ce poate declansa o criza de astm. Se administreaza dupa masa

- Oxy Max (60 ml) - aportul necesar de oxigen pur

Este un supliment naturist pe baza de oxigen biologic stabilizat , care furnizeaza oxigen sub forma moleculara, mult mai usor de asimilat de catre organism. Se consuma diluat in apa.

- Oregano Oil - ulei volatil de oregano

Are efecte de combatere a ciupercilor si este un puternic agent antimicrobian. Contine acid roxmarinic care poseda proprietati antiinflamatoare similare cu ale ipubrofenului, naproxenului si ale aspirinei. Timolul si carvacrolul din compozitie au rol la  fluidificarea mucusului din caile respiratorii si la eliminarea spasmelor bronsice. Se administreaza dupa masa

- Immunaid (180 tablete) - imunitate maxima impotriva afectiunilor

Stimulator al sistemului imunitar, il intareste, reducand astfel rata de aparitie a afectiunilor virale ale sistemului respirator si efectele pe care acestea le au la persoanele astmatice. Se administreaza in perioadele de acalmie, nu in criza dispneica.