​Ceaiuri impotriva diareei

​Ceaiuri impotriva diareei

Diareea acuta este cauzata de un agent bacterian, viral sau parazitar, iar cea cronica este cel mai frecvent determinata de o afectiune inflamatorie a intestinului. Cauzele bolii sunt: stresul social si psihic, unele medicamente, alimentele alterate, apa de baut poluata, alergiile alimentare, salmoneloza, gastrita, colita, afectiunile renale si intestinale.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

21 other products in the same category:

 Acesta este un articol nu un produs.

 Ceaiuri impotriva diareei

 

 Putem spune ca diareea este o suferinta destul de frecventa, mai ales in sezonul cald, cauzele sale fiind: greselile de alimentatie, infectiile, unele boli de intestine, etc.

 Stare patologica manifestata prin eliminarea frecventa de materii fecale cu consistenta moale sau apoasa. Poate fi insotita de colici abdominale, greturi si varsaturi, febra si chiar scaune cu sange. Diareea acuta este cauzata de un agent bacterian, viral sau parazitar, iar cea cronica este cel mai frecvent determinata de o afectiune inflamatorie a intestinului. Cauzele bolii sunt: stresul social si psihic, unele medicamente, alimentele alterate, apa de baut poluata, alergiile alimentare, salmoneloza, gastrita, colita, afectiunile renale si intestinale. 

 De-a lungul timpului, intai in medicatia empirica mai apoi in medicina stiintifica, au fost utilizate numeroase plante si organe de plante, indeosebi datorita compozitiei de taninuri si altor principii active pentru efectele lor in traterea diareei. Cateva retete naturiste pentru tratarea diareei cu plante sunt:

 

I. Se prepara un amestec de planta de troscot 15 g cu frunze de patlagina 20 grame si parti aeriene coada racului 25 g. Dintr-o lingura de produs finit la ¼ litri apa se preapara o infuzie.

Administrare: Se beau 2 – 3 cani pe zi.

 

II. Se pun impreuna iarba de coada racului in cantitate de 20 g cu frunze de roinita 20 de grame coada soricelului 60 g impreuna cu radacina de valerina 20 de grame. Din acest amestec se pune o lingurita la 250 ml de apa clocotita si se lasa in repaos 10 – 20 minute. Cand ajunge la o temperatura baubila se strecoara si se utilizeaza.

Administrare: se bea cate o cana de cea de trei ori pe zi.

 

III. Se prepara un amestec din: 30 g parti aeriene cimbru, 25 g parti aeriene cimbrisor de camp, 15 g fructe de fenicul, 15 grame frunza de podbal, frunze de nalba 25 g si radacina de podbal 25 grame. Se utilizeaza sub forma de infuzie, 1 lingura de amestec la 250 ml apa.

Administrare: se beau 3 cani pe zi.

 

IV. Flori de soc 25 g, cu parti aeriene de trei frati patati25 g, impreuna cu frunze de patlagina 25 g si cu 25 g frunze de vasc, toate maruntite, se amesteca omogen. Din acest produs rezultat se prepara un macerat la rece, cu 1 lingurita amestec la 250 ml apa. Dupa perioada de opt ore, se strecoara.

Administrare: se consuma, incalzit, pana la 4 ceaiuri pe zi.

 

V. 50 de grame frunze de vasc, amestecate cu 50 g parti aeriene cimbru, maruntite. Se prepara un macerat dintr-o lingurita de produs la o cana de apa.

Administrare: se administreaza, strecurate si incalzite 2 – 3 cani pe zi.

 

VI. Se prepara o mixtura din radacina de ciubotica cucului 10 g, cu flori de ciubotica cucului 15 g, impreuna cu frunze de podbal 30 grame, si samanta de in 30 g. Se utilizeaza intern sub forma de infuzie, maruntite bine 1 lingurita jumatate la 250 ml apa (intregi, 1 lingura si jumatate).

Administrare: se administreaza, strecurate si incalzite 2 – 3 ceaiuri pe zi.


Produse Calivita recomandate pentru diaree:

- Acidophilus with Psyllium (100 capsule) - probiotice pentru flora intestinala

- Green Care (240 tablete), lucerna - putere de viata intr-o planta obisnuita

- Digestive Enzymes (100 tablete) - enzime digestive

- Digest Ease (100 tablete) - pentru o digestie usoara

- Beta Carotene - un surplus necesar de vitamina A

- Noni Liquid (946) - sirop de regele fructelor

- Noni Organic - suc de Noni 100% natural

 

- Recoltare, conservare, moduri de utilizare si preparare a plantelor medicinale.