Ceaiuri pentru gargara (gargarisme)

Ceaiuri pentru gargara (gargarisme)

Garagarismele sunt tratamente lichide utilizate pentru proprietatile astringente, emoliente sau antiseptice, in afectiuni ale cailor bucale si ale gatului, care nu se pot inghiti.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

21 other products in the same category:

Acesta este un articol nu un produs.

 Ceaiuri pentru gargara (gargarisme)

 

Garagarismele sunt preparate lichide utilizate pentru proprietatile astringente, emoliente sau antiseptice, in afectiuni ale cailor bucale si ale gatului, care nu se pot inghiti. Principiile active emoliente sunt continute de plantele mucilaginoase, la organele vegetale ce contin uleiuri volatile regasim proprietati antiseptice, iar plantele ce contin taninuri, poseda actiuni astringente.

 

I. 15 grame de frunze de salvie se amesteca cu 10 grame de frunze de roinita si cu 15 g de frunze de nalba mare. Se prepara o infuzie din doua linguri amestec vegetal la 250 ml apa. Dupa infuzare se strecoara.

Administrare: se utilizeaza, caldut, sub forma de gargara. 

 

II. Se prepara un amestec din 10 grame frunze de nalba mare, cu 10 g flori de soc si cu 15 g frunze de nalba. Se pune o lingura de amestec intr-o cana de apa clocotita si se lasa la infuzat timp de ca 10 minute. Se strecoara

Administrare: se utilizeaza, caldut, sub forma de gargara.

 

III. Se amesteca 30 g flori de musetel cu 30 g de frunze de salvie si se prepara o infuzie dintr-o lingura de amestec la o cana de apa. Se strecoara si se utilizeaza caldut.

Administrare: se utilizeaza sub forma de garagara.

 

IV. Flori de soc 15 g, se amesteca cu 15 grame radacina de nalba mare si cu 5 g capsule de mac. Toata aceasta mixtura vegetala se adauga la 1 litru de apa clocotita, se lasa la infuzat timp de 15 minute.

Administrare: se strecoara si se utilizeaza caldut, sub forma de garagara.

Atentie! – se foloseste numai de catre adulti.

Produse Calivita recomandate pentru garagara:

- Aparat de filtrare, tratare si ionizare a apei Aquarion, apa vie, apa moarta

 

Recoltare, conservare, moduri de utilizare si preparare a plantelor medicinale.