Ceaiuri pentru reumatism

Ceaiuri pentru reumatism

Reumatismul reprezinta o afectiune de inflamare a articulatiilor, manifestata prin dureri puternice (artralgii), marirea lumului articulatiilor afectate si limitarea miscarilor articulare.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

21 other products in the same category:

Acesta este un articol nu un produs.

 Ceaiuri pentru reumatism

 

Reumatismul reprezinta o afectiune de inflamare a articulatiilor, manifestata prin dureri puternice (artralgii), marirea lumului articulatiilor afectate si limitarea miscarilor articulare.  De-a lungul timpului foarte multe materiale vegetale au fost utilizate pentru tratamentul afectiunilor reumatice. Cercetarile de laborator au infatisat ca unele dintre ele au efecte benefice in tratamentul acestor afectiuni. Iata cateva retete, din fitoterapie, antireumatice.

 

I. Fructe de maces si ienupar cate 10 grame din fiecare amestecate cu radacina de amarala 10 g si cu frunze de mesteacan, se prepara intr-un decoct in concentratii de 1 lingurita amestec produs rezultat la ¼ l de apa. Se fierbe timp de 15 minute si se strecoara apoi.

Administrare: se utilizeaza consumand o cana de ceai caldut la pranz.

II. O cantitate de 25 g coaja de salcie, mixata cu 30 de grame frunze de mesteacan si 14 g coaja de crusin se pregateste intr-un decoct astfel: se adauga la 500 ml apa 1 lingurita de produs finit maruntit si se fierbe timp de 20 – 30 minute.

Administrare: se administreaza strecurat, caldut, 1 – 2 cani la pranz.

 

III. Din 10 grame de coaja de salcie se pregateste un decoct, la 200 ml apa. Amestecul se fierbe 20 – 30 minute si apoi se strecoara.

Administrare: se consuma gradat, nu tot o data pe durata a 24 de ore.

 

IV. Infuzie: frunze de frasin in cantitate de 10 g se pun intr-o cana de apa clocotita si se lasa la dospit timp de 10 minute.

Administrare: se bea fractionat pe durata unei zile.

 

V. Frunze de mesteacan, 15 g cu frunze de urzica tot 15 g in amestec cu 15 grame flori de soc si 15 g flori de tei se pregatesc intr-o infuzie in cantitati de 2 lingurite la ½ litru de apa.

Administrare: se consuma 2 - 3 pahare pe zi.

 

VI. Se prepara o infuzie din 10 g frunze de pin la 100 ml de apa. Dupa perioada de infuzat se strecoara.

Administrare: se iau 2 – 3 linguri/zi.

 

VII. Infuzie: 5 grame fructe de ienupar se adauga la 250 ml apa clocotita. Se lasa in repaos timp de 10 minute si se strecoara.

Administrare: se administreaza treptat pe durata intregii zile.

 

VI. Pentru uz extern se poate prepara o baie din 150 g muguri de pin. Se fierbe intreaga canitate de muguri de pin intr-un litru de apa timp de 10 – 20 de minute. Se toarna fiertura obtinuta in vasul de baie si se adauga apa avand grija ca tempetatura apei sa nu depaseasca 33 – 35 º C. Se ramane in apa de baie timp de 30 minute.


VI. Tot pentru uz extern se utilizeaza reteta de mai sus inlocuind mugurii de pin cu fructe de ienupar. Se fierb 150 grame de fructe de ienupar intr-un litru de apa. Se procedeaza la fel ca in cazul descris mai sus.

 Produse Calivita recomandate:

- Vital Man (60 tablete) - tonic pentru barbati

- Omega 3 Concentrate (100 capsule gelatinoase) - ulei de peste

- Joint Protex (90 tablete) - suport al articulatiilor, acid hialuronic

- Joint Protex Forte - protectia sporita pentru articulatii

- White Willow (100 capsule) - aspirina naturala din scoarta de salcie alba

- Immunaid (180 tablete) - imunitate maxima impotriva afectiunilor

- Vital Woman (60 tablete) - tonic pentru femei

- Iron Plus (100 tablete) – surplusul de fier de care ai nevoie

- Detox Patch - plasturi pentru detoxifiere organism

- Ocean 21 – extracte de plante oceanice si terestre

- Vein Care - tratament naturist impotriva varicelor

 

Recoltare, conservare, moduri de utilizare si preparare a plantelor medicinale.