Tratament naturist artrita reumatoida

Tratament naturist artrita reumatoida

Artrita este o afectiune raspandita care cauzeaza dureri si inflamari in interiorul incheiturii. Aceasta boala  poate afecta persoane de toate varstele, inclusiv copii.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

16 other products in the same category:

Acesta este un articol nu un produs

Artrita


 Artrita este o afectiune raspandita care cauzeaza dureri si inflamari in interiorul incheiturii. Aceasta boala  poate afecta persoane de toate varstele, inclusiv copii.

 Exista mai multe tipuri de artrita care pot cauza o gama larga de simoptome. Doua din cela mai intalnite  tipuri de artrita sunt artrita reumatoida si osteoartrita.

Ce este osteoartrita

 Osteoartrita este cea mai intalnita forma de artrita in Europa. La persoanele afectate de osteoartrita, cartilajul, tesutul conectiv din jurul incheieturilor oaselor se degradeaza in continuu ducand la frecarea dureroasa de os pe os la nivelul incheieturilor. Cele mai afectate incheieturi sunt cele ale mainilor, coloanei, genunchilor si soldurilor. Osteoartrita apare cel mai adesea la persoanele cu varsta de peste 59  de ani. Chiar si asa poate aparea la persoane de orice varsta in urma unei raniri sau a altor boli care afecteaza incheieturile.

Ce este artrita reumatoida

 Artrita reumatoida este mai putin intalnita dar este o afectiune mai grava decat osteoartrita. Aceasta pare atunci cand sistemul imunitar al organismului ataca si distruge incheieturile afectate, conducand la aparitia durerilor si a umflaturilor. Acest lucru poate duce la limitarea libertatii de miscare a incheieturii si uzarea oaselor si cartilajelor incheieturii.

Artrita reumatoida se dezvolta mai ales la persoanele cu varste cuprinse intre 40 - 50 ani. Femeile sunt de trei ori mai predispuse la dezvoltarea acestei afectiuni decat barbatii.

Simptomele artritei

 Exista mai multe simptome ale artritei, iar simptomele pot diferi de la o persoana la alta si in functie de tipul de artrita de care sufeara aceasta. Asadar cele mai intalnite simptome ale artritei sunt:

- articulatii sensibile, intepenite si dureri articulare
- inflamare inauntrul si in jurul incheieturilor
- libertate de miscare restransa a incheieturii
- piele inrosita si inflamata in jurul incheieturilor afectate
- slabiciune si pierdere de masa musculara

Artrita la copii

Desi adesea artrita este asociata cu persoanele in varsta, uneori poate afecta si copii. Majoritatea tipurilor de artrita juvenila se includ in categoria artrita reumatoida juvenila ARJ. ARJ produce inflamari si dureri intr-una sau mai multe incheieturi pentru cel putin 6 saptamani. Desi nu se cunoaste cauza exacta a ARJ simptomele se amelioreaza cel mai adesea pe masura ce copilul creste permitandu-i sa traiasca o viata normala.

Principalele tipuri de artrita idiopatica juvenila

Artrita pauciarticulara (denumita si oligoartrita)

 Oligoartrita ARJ este cea mai intalnita forma de artrita ARJ. Afecteaza 4 sau mai multe incheieturi ale corpului, dar in special pe cele ale genunchilor, gleznelor si  ale mainii.  Oligoartrita are un procent de recuperare ridicat iar efectele pe termen lung sunt rare. Cu toate acestea exista un risc ca, copii afecati de ARJ pauciarticulara sa dezvolte probleme oculare, de aceea este indicat ca acestia sa mearga in mod regulat la control la oftalmolog.

ARJ poliarticulara (poliartrita)

 ARJ poliarticulara sau poliartrita afecteaza cinci sau mai  multe incheieturi. Poate aaparea la orice varsta in copilarie.

Simptomele artritei  poliarticulare sunt aceleasi ca ale artritei reumatoide care afecteaza persoanele adulte. Afectiunea este adesea insotita de iritatii si temperatura mare (febra) de 38 ˚C sau mai mult.

ARJ sistemica

 ARJ sistemica debuteaza cu simptome cum ar fi febra, iritatii, letargie (lipsa de enrgie) si glande marite. Pe masura ce avanseaza incheieturile se inflameaza si se umfla.
Ca si artrita poliarticulara, ARJ sistemica poate afecta copii de orice varsta.

Tratarea artritei

 Nu exista leac pentru artrita dar se gasesc cateva remedii care lucreaza pentru incetinirea progresarii afectiunii. Medicatia poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei. In cazurile grave poate fi recomandata chiar operatia chirurgicala.

Pentru osteoartrita, analgezice, medicamente non steroidale anti inflamatoare sunt adesea prescrise. In cazurile severe se recomanda operatia chirurgicala cum ar fi:
- artroplastia (inlocuirea incheieturii)
- artrodesia (lipirea incheieturilor)
- osteotomia (oasele sunt taiate si realiniate)

In tratamentul artritei reumatoide scopul este incetinirea dezvoltarii afectiunii si minimizarea distrugerii incheieturilor. Tratamentele recomandate pot include: 

- analagezice
- fizioterapie
- exercitii in mod regulat 

Tratamente naturiste Calivita recomandate pentru artrita reumatoida:

Joint Protex (90 tablete) - suport al articulatiilor, acid hialuronic

 Preparat Calivita, are in componeneta multe din substantele care le gasim in cartilajul incheieturilor sau in matricea intercelulara care au ca efect ameliorarea si mentinerea sanatatii tesutului conjunctiv, remedierea articulatiei. Prin substantele pe care le contine acesta are rol antiinflamator si analgezic, diminuand durerile si gradul de inflamare, fara efecte secundare.
Continut: glucozamina, condroitin sulfat, acid hialuronic, metil-sulfonilmetan, cetil-miristoleat, Boswellia, turmeric, Filipendula ulmaria, zinc, mangan.
Administrare: 1-1-1
Shark Aid (90 tablete) - cartilaj de rechin

produsul Calivita, contine substante denumite mucopolizaharide care au rol in regenerarea celulelor cartilajelor, diminuarea durerilor, reduc inflamatiile, redau mobilitatea incheieturilor. Mucopolizaharidele sunt lubrifianti naturali ai articulatiilor: acizi aminati, colagen, glucozaminsulfat, condroitinsulfat.

Administrare: 1-1-2
Super Soya Lecithin (250 capsule gelatinoase) – Contine lecitina (sau Triple Potency Lecithin)

Contin lecitina care este indicata in tratamentul naturist al artritei avand functia de ameliorare a durerilor articulare, de lubrifiere a incheieturilor.
Administrare: 1-1-1
Vein Care - tratament naturist impotriva varicelor

Reduce inflamarea incheieturilor, are efect de calmare si anaestezice, scade depozitele intraarticulare.
Administrare: se aplica pe incheieturile afectate de doua ori in timpul zilei si odata inainte de culcare.