Tratamente naturiste pentru acufena (zgomote in urechi)

Tratamente naturiste pentru acufena (zgomote in urechi)

Acufena este denumirea medicala pentru perceperea de zgomote intr-o ureche, ambele urechi sau in cap. Zgomotul in acufena, este perceput ca venind mai degraba din interiorul corpului decat ca venind dintr-o sursa externa.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

16 other products in the same category:

 Acufena

(acufeneea, zgomote in urechi)

 Acufena este denumirea medicala pentru perceperea de zgomote intr-o ureche, ambele urechi sau in cap. Zgomotul in acufena, este perceput ca venind mai degraba din interiorul corpului decat ca venind dintr-o sursa externa.

Manifestare si simptome acufena

 Persoanele afectate de Acufena pot experimenta diferite sunete. Majoritatea persoanelor afectate, descriu aceste zgomote ca fiind tiuituri, dar aceste pot include si alte forme de sunete cum ar fi bazaituri, murmure, fluieraturi, muzica. Uneori zgomotul poate fi  asociat cu ritmul batailor pulsului persoanei respective. Acest fapt este cunoscut sub denumirea de Acufena pulsatila.

 Acufena este perceputa mai intens mai ales in perioadele de acalmie, de liniste, cum ar fi ca atunci cand incercam sa dormim. Aceasta se datoreaza faptului ca nu exista zgomote de fundal care sa distraga atentia persoanei afectate de sunetele acufenice.

 Zgomotele pot fi percepute mai tare si mai des atunci cand se instaleaza oboseala. Sunetele acufenei sunt percepute numai de catre persoanele care o acuza si doar foarte rar de catre alte personae. Acufena temporara poate fi cauzata  de o raceala, de o lovitura la nivelul capului sau de expunere prelungita la zgomot puternic, cum ar fi muzica dintr-un club.

Cauzele acufenei

 Distrugerea urechii interne. Cea mai des intalnita forma de acufena este aceea cauzata de vatamari in interiorul urechii, la nivelul urechii interne. Sunetul este captat de urechea exterioara, trece prin urechea mijlocie apoi ajunge in urechea interna care contine cohleea si nervul auditiv, cohleea este un tub spiralat in forma de melc care contine un numar mare de celule paroase sensibile. Nervul auditiv transmite sunete creierului. Daca o parte a cohleei este vatamata acesta nu va mai trimite informatiile pe care le primeste, la diferitele parti ale creierului responsabile de prelucrarea datelor auditive. Aceste zone ale creierului vor cauta atunci in mod activ semnale de la partile cohleei care inca functioneaza. Aceste semnale sunt supra-interpretate in creier si aceasta duce la perceperea zgomotelor acufenei. La persoanele in varsta acufena este cel mai adesea cauzata de pierderea naturala a auzului care face ca nervii auditivi sa fie mult mai putin sensibili. La persoanele tinere acufena poate surveni ca rezultat al distrugerii simtului auditiv, cauzat de expunerea excesiva la zgomote puternice, pentru o perioada lunga de timp.

Alte cauze care pot determina aparitia acufenei

 Uneori, cauzele care produc aparitia acufenei nu pot fi identificate nici chiar de catre medicul specialist. Cu toate acestea la fel ca si pierderea auzului si uzarea aparatului auditiv in mod natural, pot exista multe alte cauze ale acufenei. Acestea pot include:

- o acumulare de ceara

- o infectie a urechii mijlocii (otitits media)

- otoscleroza, o afectiune care este ereditara, in care se observa o crestere anormala osoasa la nivelul urechii mijlocii, care duce la hipoacuzie si  in cele din urma la pierderea auzului

.- boala lui Meniere care afecteaza o portiune a urechii interioare cunoscut sub denumirea de labirint si care duce la tulburari de echilibru.

- boala lui Paget o afectiune unde ciclul normal de reparare si regenerare a osului urechii este intrerupt.

- anemia – un numar redus de celule sanguine rosii poate uneori sa duca la subtierea sangelui, sa circule atat de rapid incat sa produca un sunet

- un timpan perforat

Cauze mai putin intalnite ale acufenei

 Acufena se poate declansa in urma unei lovituri la cap, in urma expunerii bruste la un sunet puternic cum ar fi un foc de arma sau o explozie, un neurom acustic, o excrescenta foarte rara necanceroasa care afecteaza nervul auditiv in urechea interna, reactii adverse la medicamente cum ar fi antibioticele, diuretice, chinina sau aspirina. Acest fapt este posibil sa apara atunci cand sunt depasite cu mult dozajele recomandate.

 Alte cauze mai pot fi: abuzul de droguri, de alcool, hipertensiunea arteriala, ateroscleroza, hiperactivitatea glandei tiroide (hipertiroidism). Stresul nu poate fi o cauza directa a acufenei dar uneori poate inrautati simptomele acesteia. Spre exemplu unele personae au marturist ca simptomele s-au inrautatit in timpul unor perioade cu nivel mare de stress cum ar fi doliul.

Raspandirea a acufenei

 Aceasta suferinta este destul de intalnita si poate afecta persoane de toate varstele inclusiv copii. Aceasta este insa mult mai raspandita la persoanele in etate. Majoritatea persoanelor afectate invata sa traiasca cu acesta afectiune, insa aceasta suferinta poate afecta in mod negativ viata de zi cu zi. De exemplu poate afecta capacitatea de concentrare, poate duce la probleme cu somnul si chiar la depresie.

Tratamentul acufenei

 Tratarea acufenei depinde de cauza care a dus la declansarea acesteia. De exemplu daca acufena s-a dezvoltat in urma acumularii unui dop de ceara, se pot recomanda picaturi pentru dizolvarea acestuia sau spalarea urechii de catre un specialist cu un jet de apa care sa elimine dopul. Cu toate aceste pentru multe cazuri de acufena nu exista leac, iar tratamentul are drept scop ameliorarea simptomelor acesteia.

 Produse calivita recomandate in tratamentul naturist pentru acufene

Rhodiolin, trandafirul muntilor - pentru un psihic puternic

Datorita efectelor antistres este recomandat in ameliorarea simptomelor acufenei.

Administrare: 1-0-1

Mega Protect 4 Life - ginkgo biloba si antioxidanti

Contine ginkgo biloba care efecte benefice in afectiunile cardiovasculare si normalizeaza tensiunea arteriala.

Administrare: 2-1-0

Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.