Alergiile si tratamentele naturiste

Alergiile si tratamentele naturiste

O alergie este un raspuns imun exagerat sau sau o reactie exagerata a organismului  la o substanta care in general nu este daunatoare acestuia.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

16 other products in the same category:

Alergia O alergie este un raspuns imun exagerat sau sau o reactie exagerata a organismului  la o substanta care in general nu este daunatoare acestuia.

Cauzele care produc alergia

 Alergia este cauzata de un sistem imunitar hipersensibil, ceea ce duce la un raspuns imun gresit in organism. Sistemul imunitar protejeaza organismul in mod normal impotriva, substantelor nocive, cum ar fi bacteriile si virusii. In contrast, o reactie alergica se produce atunci cand sistemul imunitar reactioneaza exagerat la substante (alergeni), care sunt, in general, inofensive si, la majoritatea oamenilor nu provoca un raspuns imun.

 La o persoana cu alergie, prima expunere la alergen declanseaza sistemul imunitar sa recunoasca substanta. Orice alta expunere dupa aceasta va avea ca rezultat de obicei, aparitia simptomelor alergiei.

 Atunci cand un alergen patrunde in organismul unei persoane cu un sistem imunitar secatuit, histamina si alte substante chimice sunt eliberate de catre anumite celule. Acest lucru provoaca mancarimi, inflamarea zonei, secretie de mucus, spasme musculare, urticarii, eruptii cutanate, precum si alte simptome.

 Simptomele variaza in severitate de la o persoana la alta. Cei mai multi oameni au simptome care cauzeaza disconfort, fara a le pune viata in pericol. La unele persoane insa, aceste simptome pot avea reactii periculoase, acestea putand intra in soc anafilactic.


 Simptomele apar adesea la acea parte a corpului afectata de catre alergeni. De exemplu, alergenii care sunt inhalati pot provoca adesea congestie nazala, mancarimi ale nasului si gatului, secretie de mucus, tuse, respiratie suieratoare. Un alergen alimentar poate provoca greata, varsaturi, dureri abdominale, crampe, diaree, sau alte reactii severe care pot pune viata in pericol. Alergiile la plante de cele mai multe ori cauzeaza eruptii cutanate. Alergii provocate de medicamente implica de regula tot corpul.

 Unele tulburari pot fi asociate cu alergiile. Acestea includ eczemele si astmul bronsic, printre altele.

 Alergenii cei mai raspanditi sunt aceia care iau  contact cu pielea, ajung in organism prin respiratie, sau iau contact cu suprafata ochiului (cum ar fi polenul, mucegai, par, praf). Alergiile alimentare si alergiile din cauza medicamentelor sunt de asemeanea foarte intalnite. Reactiile alergice pot fi determinate de asemenea de muscaturi de insecte, bijuterii, cosmetice, si aproape orice substanta care intra in contact cu organismul.

 Unele persoane au reactii de tip alergic la temperaturi calde sau reci, la lumina razelor solare, sau alti stimuli fizici.
Alergiile sunt relativ frecvente. Atat factorii ereditari cat si factorii de mediu se dovedesc  a juca un rol in declansarea reactiilor alergice.

Simptomele alergiei

Simptomele alergiilor variaza in functie de factorul declansator al reactiei cat si de partea corpului afectata de catre agentul alergen.

Simptomele alergie pot include:
- curgerea nasului
- lacrimarea ochilor, arsuri sau mancarimi la nivelul ochiului
- ochi rosii, conjunctivita
- ochii umflati
- mancarimi la nivelul nasului, gurii, gatului, pielii sau oricarei alte zone
- respiratie haraita
- tuse
- dificultati de respiratie
- urticarie (pustule ale pielii)
- eruptii cutanate
- crampe stomacale
- varsaturi
- diaree
- dureri de cap
 
 Istoricul simptomelor resimtite de catre o persoana este foarte important pentru a putea descoperi cauza reala a alergiei, inclusiv daca simptomele variaza in functie de momentul zilei, anotimp, expunerea la animale de companie si alti potentiali factori alergeni, precum si modificarile din alimentatie. Reactiile severe intr-o alergie, de obicei se declansaza foarte repede cum este cazul unei intepaturi de insecta sau consumul de nuci.

Tratamente naturiste pentru alergie

- Noni Liquid (946 ml) mareste imunitatea si rezistenta organismului la alergeni.

Administrare: 1-1-1 linguri la adult, 1-0-1 linguri la copiii intre 10-17 ani, 1-1-1 lingurite la copiii pana in 10 ani, inainte de masa. Timp de de 2-3 luni

- Immunaid (180 tablete)  normalizeaza secretia de imunoglobuline raspunzatoare de aparitia fenomenelor alergenice.

Administrare: 1-1-1 linguri la adult, 1-0-1 linguri la copiii intre 10-17 ani, 1-1-1 lingurite la copiii pana in 10 ani, inainte de masa. Timp de de 2-3 luni

- Strong Bones (100 capsule) -  calciul din compozitie actioneaza ca un antialergenic nespecific la nivel celular.

Administrare: 1-1-2 la adult, 1-1-1 la copiii intre 10-17 ani, 1-0-1 la copiii pana la 10 ani, inainte de masa. Timp de 2 luni

- Vitamina C - 1000 mg (100 tablete)   are efect impotriva alergiilor dezvoltate din cauza alterarii mecanismelor imune

Administrare: 1-1-0 la adulti, 0-1-0 la copii intre 10-17 ani, administrata dupa masa. Timp de 3 luni.

- Lion Kids C Vitamin  datorita continutului bioflavonoide, glicoizi si vitamine prezinta efect antialergic si de stimulare a sistemului.

Administrare: 1-1-0 dupa masa; 3 luni continuu

- Paraprotex - protectie impotriva parazitilior este recomandat in reactiile alergice declansate de parazitozele intestinale.

Administrare: 1-0-1 dupa masa

Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.