Anxietatea, simptome si tratamente

Anxietatea, simptome si tratamente

Anxietatea este un sentiment permanent de neliniste, ingrijorare sau frica, care poate varia ca forma de la usoara pana la severa.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

16 other products in the same category:

Anxietatea

 

 Anxietatea este un sentiment permanent de neliniste, ingrijorare sau frica, care poate varia ca forma de la usoara pana la severa.
 Toata lumea experimenteaza sentimente de anxietate la un moment dat in viata lor. De exemplu, o persoana poate fi ingrijorata si nelinistita pentru un examen la scoala, un test medical sau un interviu de angajare.
 Senzatia de anxietate este uneori perfect normala. Cu toate acestea, persoanele cu tulburari de anxietate gasesc dificil de controlat grijile si nelinistile lor. Sentimentele lor de anxietate sunt constante si le afecteaza adesea viata de zi cu zi.

Anxietatea este principalul simptom al mai multe suferinte, printre care:
- atacul de panica
- fobia
- stres post-traumatic

Anxietatea generalizata

  Anxietatea generalizata este o afectiune derulata pe termen lung, care te face sa te simti temator si nelinistit, pentru o gama larga de situatii si probleme mai degraba decat pentru un eveniment specific.
 Persoanele afectate de anxietatea generalizata se simt nelinistite si ingrijorate aproape tot timpul si de multe ori se lupta sa-si aminteasca ultima data cand s-au simtit relaxate. Anxietatea generalizata  poate provoca atat simptome psihologice (mentale) cat si fizice. Acestea variaza de la o persoana la alta, dar pot include senzatii de iritabilitate si ingrijorare, scaderea capacitatii de concentrare si probleme in legatura cu somnul.

Semne si simptome ale anxietatii

Simptomele psihologice ale anxietatii
 Anxietatea generalizata poate provoca o schimbare in comportamentul dumneavoastra si in modul in care ganditi si simtiti despre anumite lucruri. Simptomele psihologice ale anxietatii generalizate includ:

- stari de neliniste
- un sentiment de spaima
- senzatie constanta de "la limita"
- dificultate de concentrare
- iritabilitate
- nerabdare

- neliniste
- probleme cu atentia, usor de distras

 Simptomele anxietatii pot conduce la renuntarea la contactele sociale (familie, prieteni), pentru a evita declansarea sentimentelor de neliniste si spaima. De asemenea datorita acestor simptome puteti considera mersul la munca un supliciu, dificil si stresant. Toate aceste lucruri pot mari sentimentul lipsei de respect fata de sine.

Simptomele fizice ale anxietatii
- ameteli
- somnolenta si oboseala
- furnicaturi si intepaturi
- batai neregulate ale inimii (palpitatii)
- dureri musculare si tensiune
- uscaciunea gurii
- transpiratie excesiva
- dificultati la respiratie
- dureri de stomac
- greata
- diaree
- dureri de cap
- senzatie excesiva de sete
- frecventa la urinat
- insomnie


 Anxietatea generalizata este o suferinta destul de intalnita, rata de afectare in randul femeilor fiind un pic mai inalta decat in randul barbatilor iar nivelul de varsta cel mai afectat este al adultilor inte 20 si 30 de ani.

Tratamentul anxietatii

  Anxietatea generalizata afecteaza in mod semnificativ viata ta de zi cu zi, ceea ce face dificil efortul de a indeplini sarcinile zilnice. Cu toate acestea, sunt disponibile diferite tratamente pentru a usura simptomele psihologice si fizice. Acestea includ terapie psihologica si medicatie.

  Exista, de asemenea, cateva lucruri utile care le puteti face pentru a usura simptomele anxietatatii generalizate:

- practicarea de exercitii fizice regulate, in special exercitii de aerobic, poate ajuta la combaterea stresului eliberarea tensiunii nervoase. De asemenea incurajaza creierul sa elibereze serotonina, care poate imbunatatii starea de spirit. Puteti incepe cu un minim de 150 de minute de exercitii moderate pe saptamana. De exemplu faceti o plimbare in pas vioi timp de 30 de minute.

- invatati sa va relaxati. Puteti utiliza exercitii de respiratie si de relaxare precum si exercitii de yoga sau pilates.

- modificarea dietei poate ajuta la ameliorarea simptomelor anxietatii. Prea multa cofeina va poate face mai nelinistit decat de obicei. Cofeina perturba somnul si accelereaza bataile inimii. Starea de oboseala face mai dificila controlarea simptomelor de anxietate.
- fumatul si consumul de alcool s-au dovedit a inrautatii simptomele anxietatii. Consumati alcool cu moderatie si incercati sa renuntati la fumat.
- unele persoane au descoperit ca lectura unor carti bazate pe principiile terapiei cognitiv comportamentale ii ajuta in depasirea acestei situatii. Acestea va pot ajuta sa intelegeti problemele psihologice mai bine si sa invati modalitati de a le depasi prin schimbarea comportamentului dumneavoastra.

Tratamente naturiste pentru anxietate, cu produse Calivita

- Rhodiolin (120 capsule) mareste secretia de serotonina “hormonal fericirii”, are rol de relaxare a sistemului nervos periferic si central.
Administrare: 1-1-2 dupa masa. Timp de 2-3 luni continuu
- Noni Liquid (946 ml)  mareste capacitate de aparare a sistemului imunitar si rezistenta in fata afectiunilor, mareste tonusul fizic si psihic prin eliberarea de serotonina, actionand direct asupra scoartei creierului.

Administrare: 1-1-1 linguri inainte de masa. Timp de 2 luni continuu
- Omega 3 Concentrate (100 capsule gelatinoase)   are efecte benefice asupra circulatiei sanguine, mareste nivelul de oxigenare al organismului si in special al creierului, are functie de protectie pulmonara.

Administrare: 1-1-1 in timpul mesei. Timp de 2 luni continuu