Amigdalita tratament naturist

Amigdalita tratament naturist

Amigdalita este o inflamatie a amigdalelor, de obicei din cauza unei infectii virale sau, mai rar, o infectie bacteriana. Acesta este un tip comun de infectie la copii, desi poate afecta uneori adulti.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

16 other products in the same category:

Amigdalita

 Amigdalita este o inflamatie a amigdalelor, de obicei din cauza unei infectii virale sau, mai rar, o infectie bacteriana. Acesta este un tip comun de infectie la copii, desi poate afecta uneori adulti.

Simptomele de amigdalita includ:

- durere in gat, care se pot simti mai rau atunci cand inghitire
- temperatura ridicata (febra) peste 38 ° C (100.4 ° F)
- tuse
- durere de cap

Simptomele vor trece, de obicei in termen de 3-4 zile.

Amigdalita nu este de obicei o afectiune grava, astfel incat medicul de familie trebuie consultat daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra:
- prezinta simptome care dureaza mai mult de patru zile, care nu dau semne de ameliorare
- prezinta simptome mai severe, cum ar fi fii imposibilitatea de a manca sau bea din cauza durerii, sau dificultati de respiratie.

Ce sunt amigdalele

Amigdalele sunt doua glande mici, aflate in partea din spate a gatului in spatele limbii. Se crede ca actioneaza ca o bariera impotriva infectiilor la copii al caror sistem imunitar (apararea organismului impotriva infectiei) este inca in curs de dezvoltare.

Teoria este ca, devenind infectate amigdalele izoleaza orice infectie si astfel prevein raspandirea acesteia mai departe in organism.

Se crede ca amigdalele isi pierd aceasta capacitate atunci cand tot sistemului imunitar se dezvolta complet. Acest lucru poate explica de ce amigdalita este atat de intalnita la copii, dar destul de rara la adulti.

Care sunt cauzele amigdalitei

Cele mai multe cazuri de amigdalita sunt cauzate de o infectie virala, cum ar fi virusi care pot provoca raceala sau gripa (virusul gripei).

Unele cazuri pot fi, de asemenea, cauzate de o infectie bacteriana, de obicei o tulpina de bacterii numite Streptococul grup A (beta hemolitic) care sunt responsabile de aproape 90% din suferintele pe care acesti germeni le produc oamenilor.

Aceste tipuri de infectii se pot raspandi cu usurinta, astfel ca este important sa se incerce a se evita trecerea infectiei la alte persoane prin:
- copii trebuie tinuti departe de scoala sau gradinita, pana cand medicul de familie spune ca este sigur ca ei sa se intoarca (acest lucru este, de obicei, atunci cand simptomele au trecut)
- incurajand copii sa tuseasca si stranute intr-un servetel pe care sa-l arunce la cos

- incurajarea copilor sa se spele pe maini inainte de a manca, dupa ce folosesc toaleta si, daca este posibil, dupa tuse si stranut.

Cine este afectat

Amigdalita este foarte frecventa la copii cu varsta de 5-15 ani. Aproape toti copiii vor avea cel putin un episod de amigdalita pe masura ce cresc.

Desi mai putin frecvent si adultii pot dezvolta de asemenea, amigdalita. Amigdalita la adolescenti si adultii tineri este de obicei rezultatul unui tip de infectie cunoscut sub numele de febra glandulara.

Complicatiile amigdalitei

Complicatiile de amigdalita sunt rare si, de obicei apar doar in cazul in care afectiunea este cauzata de o infectie bacteriana.
Ele sunt de obicei rezultatul raspandirea infectiei intr-o alta parte a corpului, cum ar fi urechii medii (otita medie).

Tratamentul amigdalitei

Nu exista un tratament specific pentru amigdalita, dar sunt mai multe lucruri care pot ajuta la ameliorarea simptomelor, cum ar fi:

- administrarea de medicatie care ajuta la ameliorarea durerii
- repaus la pat
- incurajand copilul sa bea multe lichide

Daca testele arata ca amigdalita este cauzata de o infectie bacteriana, poate fi prescrisa de asemenea medicatie cu antibiotice pentru o perioda scurta de administrare desi acest lucru de multe ori nu este necesara.

In cele mai multe cazuri amigdalita se amelioreaza intre-o saptamana. Un numar mic de copii si adulti sufera de amigdalita pentru o perioada mai lunga de timp sau amigdalita sontinua sa revina. Acest lucru este cunoscut sub numele de amigdalita cronica si poate necesita tratament chirurgical.

Cu toate acestea, interventia chirurgicala pentru a elimina amigdalele (amigdalectomie) este acum, de obicei, recomandata doar in cazul in care dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti mai multe episoade severe de amigdalita pe o perioada lunga de timp, sau daca episoadele repetate perturba activitatile dumneavoastra normale.

 Tratamentul naturist al amigdalitei cu produse Calivita

- Paraprotex - protectie impotriva parazitilior

Administrare: 1-0-1 la copiii mai mari de 5 ani si 1-1-1 la adulti, administrate dupa masa.

SAU Garlic Caps (100 capsule gelatinoase) - usturoi si patrunjel

Administrare: 1-0-1 la copiii mai mari de 5 ani si 1-1-1 la adulti, administrate dupa masa.

- White Willow (100 capsule) - aspirina naturala din scoarta de salcie alba Administrare: 1-1-1 la copii dupa 5 ani si 1-2-1 la adulti, la 30 de minute dupa masa, cu multe lichide;

SAU Joint Protex (90 tablete) - suport al articulatiilor, acid hialuronic

Administrare:1-1-1 dupa masa, are rol antiiinflamator la toate nivelele).

- Liquid C Plus ( 240 ml) – vitamina C sub forma de suc, cu extract de cirese de Barbados si bioflavonoide

Administrare: luata 1-0-1 lingurite, dupa masa, la copii, respectiv 1-1-1 lingurite, dupa masa, la adulti,

SAU Vitamina C 300 cu extract de macese (100 capsule)

Administrare:1-1-1 dupa masa, recomandat copiilor, ridica imunitatea generala mai ales iarna)

SAU Vitamina C - 1000 mg (100 tablete) – vitamina C cu efect de durata

Administrare: 1-1-0 dupa masa, recomandat adultilor

- Oregano Oil - ulei volatil de oregano

Administrare: 3-3-3 picaturi in pahar cu apa/ceai pentru copii, respectiv 5-5-5 picaturi in pahar cu apa/ceai pentru adulti plus cateva picaturi in apa cu lamaie pentru gargara.

Se va consuma atat intern (inghitit) cat si extern (gargara) avand un rol de osebit in sterilizarea prin actiune directa a focarelor infectioase.