Limbrici (ascaridioza), cum se manifesta, metode de tratament

Limbrici (ascaridioza), cum se manifesta, metode de tratament

Ascarizii (Ascaris lumbricoides) cunoscuti sub denumirea populara de limbrici sunt viermi care pot infesta tractul digestiv uman, in special intestinul subtire.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

16 other products in the same category:

Acesta este un articol nu un produs

Ascaridioza (limbrici)

Infestarea cu limbrici, simptome si tratamente

 

  Ascarizii (Ascaris lumbricoides) cunoscuti sub denumirea populara de limbrici sunt viermi care pot infesta tractul digestiv uman, in special intestinul subtire.

Infestarea cu nematodele denumite limbrici este cunoscuta sub denumirea de
ascaridioza.

Cum apare infectia cu limbrici


 
Ascaridioza se intalneste frecvent la copii. Viermele Ascaris Lumbricoides este lung de cca 20 cm, cu forma de cilindru, de culoare alb-gabuie, iar femela este mai lunga decat masculul. Limbricii sunt paraziti care utilizeaza corpul uman pentru a trai, a se hrani si a se reproduce. Oulae acestora sunt eliminate odata cu fecalele si se rapandesc in sol.

O igiena deficitara, legumele, fructele nespalate, murdare de pamant contaminat cu oua de ascarid constituie sursa de infectare cu acesti paraziti.
Odata ingerate, ouale elibereaza larvele minuscule care pot circula prin organism ca sa ajunga din nou in tubul digestiv.

Nematodele se pot gasi in numar variabil, adesea fiind adunati in mici gheme de limbrici.

Infestara cu limbrici 
La majoritatea oamenilor, o infectie cu limbrici nu produce nici un simptom vizibil.

Acestia merg la un consult medical in cele mai multe cazuri deoarece au observat in scaun un vierme intestinal.
Limbricii sunt singurii viermi intestinali care pot fi observati cu ochiul liber in fecale, avand dimensiunile aproximative a unei rame (vierme de pamant).

 Simptome care pot aparea, dar sunt mai putin frecvente, pot include temperatura ridicata si tuse uscata (care survine la 4 – 16 zile de la ingerarea oualor). In cazul in care numarul de oua ingerate este ridicat sau daca viermii trec din intestinul subtire in alte parti ale corpului, pot aparea complicatii grave, cum ar fi obstructie intestinala, perforatii sau peritonita.

Cine este afectat de infectia cu limbrici

  Infestarea cu limbrici este una dintre cele mai frecvente afectiuni de sănătate din lume - aproximativ un sfert din populatia lumii are in prezent o infectie cu ascarid.

 
Contaminarea cu ascarid poate fi diagnosticata prin examinarea sub microscop a unei probe de scaun sau a unei probe de sputa daca acestia sunt in perioada de tranzit in zona bronhopulmonara. Diagnosticarea poate fi ingreunata daca specimenele sunt imature sau sunt masculi si nu sunt prezente ouale, fiind necesare examene ulterioare (minim 3 in 10 zile).

Prevenirea infectarii cu limbrici

 Spalatul pe maini in mod regulat precum si spalarea riguroasa a fructelor si zarzavaturilor poate ajuta la prevenirea raspandirii infectiei cu viermi intestinali.

Tratament naturist pentru limbrici (ascaridioza)

 Eliminarea acestor viermi intestinali se poate realiza prin administrarea de preparate naturiste concepute pentru tratarea parazitilor.
 Produsele naturiste vor fi utilizate in cure de cate 2 – 3 luni, cu cate o luna pauza pana la eliminarea totala a viermilor.
 Pe perioada de administrare a preparatelor naturiste nu este necesara utilizarea purgaivelor.

Produse naturiste CaliVita eficieente in ascaridioza (infestarea cu limbrici)

- Paraprotex - protectie impotriva parazitilior - Are efect antiparazitar puternic, avand indicatii ca tratament naturist in parazitoze: oxiuroza (oxiuri), ascaridioza (ascarizi), lambliaza sau giardioza (Giardia).
Mod de administrare: 1-1-1 tablete pe zi, timp de 2 – 3 luni
- Garlic Caps (100 capsule gelatinoase) - usturoi si patrunjel -Usturoiul are efect antibiotic si antiseptic puternic (antibacterian, antiviral, antiparazitar si antifungic), stimuleaza imunitatea in infectii cu bacterii, virusi, fungi si paraziti.
Mod de administrare: 4 – 6 tablete pe zi, timp de 2 – 3 luni
- Pure Yucca (detoxifiere) - Yucca face posibila detoxifierea tractului digestiv si a intregului organism prin indepartarea substantelor toxice eliberate de paraziti, dar si a parazitilor omorati.
Mod de administrare: 1-1-1 tablete pe zi, timp de 2 – 3 luni
- Oxy Max (60 ml) (oxigen molecular) - Oxigenul molecular imbunatateste imunitatea si rezistenta organismului fata de bacterii (mai ales cele anaerobe), virusi, ciuperci si paraziti. Oxigenul molecular creeaza conditii neprielnice de viata pentru parazitii adulti (conditii de aerobioza) si ajuta la refacerea rapida a tesuturilor lezate.
Mod de administrare: 1-1-0 pe zi (dimineata si la pranz) dilutii crescatoare zilnice, incepand cu 5 pana la 15 picaturi, in cate 100 ml apa plata.
- Green Care (240 tablete) - Lucerna contine vitamina U (ulcus) sau vitamina anti-ulcer, elementul activ al metioninei si care ajuta la regenerarea mucoasei lezate a tractului digestiv, opreste sangerarile.
Mod de administrare: 1-1-1 tablete pe zi, timp de 2 – 3 luni

Para Protex sau Garlic Caps se pot administra combinate, cu Pure Yucca si/sau Oxy Max. Administrarea produsului Green Care este recomandata in timpul sau dupa tratamentul antiparazitar, pentru refacerea mucoasei tractului digestiv.

Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.