Angina pectorala, simptome si tratament naturist

Angina pectorala, simptome si tratament naturist

Angina reprezinta o afectiune cardiovasculara care este cauzata de restrictionarea fluxului de sange catre muschiul inimii. De regula apare atunci cand arterele care aprovizioneaza cu sange cordul sunt intarite si ingustate.

Mai multe detalii


0,00 lei cu TVA

Disponibilitate: Acest produs nu mai este in stoc

16 other products in the same category:

Acesta este un articol nu un produs

Angina pectorala

 simptome, manifestare si tratament naturist

 Angina reprezinta o afectiune cardiovasculara care este cauzata de restrictionarea fluxului de sange catre muschiul inimii. De regula apare atunci cand arterele care aprovizioneaza cu sange cordul sunt intarite si ingustate.

Cum se manifesta angina

Simptomul principal al anginei il reprezinta o durere surda, o senzatie de Cum se manifesta angina pectoralastransoare sau greutate in piept care uneori se poate raspandi la bratul stang, gat, mandibula sau spate. Aceasta durere este in general declansata de o activiate fizica sau de o stare emotionala de stres si de obicei dureaza cateva minute.

Aparitia acestui tip de durere in piept este catalogata ca si un atac de angina.

Tipuri de angina

Principalele doua tipuri de angina care pot aparea sunt angina stabila si angina instabila.

Angina stabila

In cazul anginei stabile simptomele vor aparea si se vor dezvolta treptat de-a lungul timpului si vor urma un tipar stabil. De exemplu simptomele vor aparea numai la urcatul scarilor sau atunci cand exista o stare de stres puternic.

Simptomele anginei stabile de regula dureaza numai cateva minute si pot fi ameliorate cu ajutorul medicatiei.

Angina stabila nu este o afectiune letala prin ea insasi, dar este un avertisment serios in legatura cu existenta riscului de aparitie a unor afectiuni periculoase cum ar fi un atac de cord sau accidentul vascular cerebral.

Angina instabila

In ceea ce priveste angina instabila, simptomele se dezvolta rapid, pot persista chiar si in perioada de repaos si pot avea o durata de pana la 30 de minute.

Simptomele anginei instabile pot fi resimtite ulterior aparitiei simptomelor anginei stabile. Cu toate acestea angina instabila poate aparea si la persoanele care nu au antecedente de angina stabila.

Aparitia anginei instabile poate fi privita ca o urgenta medicala, deoarece este un semn ca functionarea normala a inimii o brusca si rapida deteriorare, marind riscul de aparitie al unui atac de cord sau al unui accident vascular.

Ameliorarea si tratarea anginei instabile poate fi realizata cu ajutorul medicatiei sau al unei interventii chirurgicale.

Tratamentul anginei

Exista trei mari teluri in ceea ce priveste tratamentul anginei:

  • ameliorarea simptomelor care apar in timpul unui atac de angina

  • reducerea umarului de atacuri de angina pe care le poate avea pacientul

  • prevenirea agravarii restrictionarii in ceea ce priveste aprovizionarea cu sange catre inima, din cauza pericolului de declansarea a unor atacuri cerebrale sau de cord

Daca simptomele nu raspund la alte forme de tratament, poata fi recomandata interventia chirurgicala. Exista doua tipuri de tehnici chirurgicale care sunt utilizate pentru tratarea anginei:

  • by-pass coronarian – in aceasta operatie este grefata o sectiune de vas de sange din alta parte a corpului, care este utilizata pentru a crea un traseu nou pentru fluxul de sange care altfel este ingustat sau blocat pe acea portiune de artera.

  • angioplastie coronariana – pentru acesta operatie este utilizat un tub minuscul numit stent, care, introdus intr-o artera ingustata, are rolul de a o largi, pentru a permite circulatia normala a sangelui.

Cauzele aparitiei anginei

Majoritatea cazurilor de angina sunt declansatea de ateroscleroza. Ateroscleroza este o afectiune in care arterele se intaresc si se ingusteaza datorita depunerilor excesului de grasimi din sange, cunoscute sub denumirea de placi. Arterele intarite si ingustate limiteaza transportul de sange catre inima fapt care declansaza simptomele anginei.

Factorii de risc pentru aparitia aterosclerozei sunt:

  • varsta avansata

  • fumatul

  • obezitatea

  • o dieta bogata in grasimi

Bolile care afecteaza circulatia normala a sangelui, cum ar fi ateroscleroza, sub cunoscute sub denumirea de afectiuni cardiovasculare.

Cine este afectat de angina pectorala

Angina este o afectiune des intalnita la persoanele varstnice.

In Europa, se estimeaza ca unu din 12 barbati si una din 30 de femei cu varsta cuprinsa intre 55 si 64 de ani sufera de angina. Aceste estimari se ridica la unu din 7 barbati si una din 12 femei la persoanele cu varsta de peste 65 de ani.

Se considera ca angina apare mai des la barbati decat la femei deoarece numarul de barbati fumatori este mai mare, fumatul reprezentand un factor de risc important pentru aparitia acesteia.

Complicatii care pot aparea la angina

O preocupare majora pentru persoanele suferinde de angina o reprezinta posibilitatea inrautatirii aterosclerozei. Acest fapt poate duce la blocarea fluxului sanguin care merge catre inima si care poate rezulta in declansarea unui atac de cord. De asemenea un blocaj sanguin la nivelul creierului poate conduce la aparitia unui accident vascular cerebral.

Este important de subliniat faptul ca poate fi micsorata riscul de aparitie a complicatiilor anginei prin efectuarea unor schimbari in stilul de viata. Spre exemplu, persoanele obeze sau cele care fumeaza pot reduce semnificativ acest risc prin obtinerea unei greutati sanatoase respectiv prin renuntarea la fumat.

Un stil de viata sanatos inseamna multa miscare, o dieta sanatoasa, un aport optim de nutrienti, care pot fi adusi din alimentatie sau prin suplimente alimentare, produse naturale de inalta calitate de la Calivita.

Tratament naturist pentru angina pectorala cu produse Calivita

Restrictionarea fluxului de sange catre inima face ca aceasta sa nu fie irigata si oxigenata in mod corespunzator. Pentru ameloirarea si tratarea angieni pectorale pot fi utilizate produsele naturiste Calivita astfel

- Super Co Q10 Plus (90 capsule) stimuleaza oxigenarea celulara, marind astfel rezistenata muschiului inimii.
Mod de administrare: 1-0-0 inainte de masa, cura continua, 2 flacoane
- Protect 4 Life (90 tablete) – prin elementele din compozitia sa intensifica fluxul sanguin prin vasele de sange ale miocardului.
Mod de administrare: 1-1-0 dupa masa, in continuu 2 flacoane
- Rhodiolin, trandafirul muntilor induce o relaxare a fibrelor musculare miocardice prin destinderea sistemului nervos neuro-vegetativ si are rol in usurarea activitatii contractile a inimii prin linistire si predispozitia la somn odihnitor.
Mod de administrare: 1-0-1 dupa masa, cura continua timp de 2 – 3 luni
- Omega 3 Natural Oil Fish (100 capsule gelatinoase) - este un bun adjuvant in dizolvarea si eliminarea fragmentelor de colesterol depuse pe vasele de sange, ajuta semnificativ in recuperarea de dupa incidente cardio-vasculare micro si macro, destinde si usureaza sarcina muschiului cardiac.
Mod de administrare: - 0-1-1 in timpul meselor, in continuu 2 flacoane
- MagneZi B6 previne suprasolicitarea inimii prin optimizarea functionalitatii sistemului neuro-vegetativ care inerveaza muschiul cardiac; relaxeaza totodata muschiul cardiac si vasele de sange.
Mod de administrare: 1-0-1 dupa masa, in continuu 2 flacoane

Legenda : 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara.

Observatie:
Schema de tratament de mai sus se poate lua in paralel cu medicatia clasica.