C 500 - vitamina C cu absorbtie lenta, pentru un organism rezistent!

C 500 - vitamina C cu absorbtie lenta, pentru un organism rezistent!

Vitamina C (acidul ascorbic) face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa), care, in urma unor suprasolicitari fizice sau antrenamente se elimina in cateva ore din organism. Din acest motiv este important sa folosim  preparate cu absorbtie lenta care pot asigura o cantitate de vitamina C permanenta si usor utilizabila in organism.

Mai multe detalii


54,12 lei cu TVA

11 other products in the same category:

Vitamina C 500

 Prospect vitamina C 500 (100 tablete)


 mareste capacitatea de fixare si transport in celule, a oxigenului, in globulele rosii
are functie in fixarea fierului in organism
este un factor de cresterea a oaselor, cartilajelor si dintilor (impreuna cu Ca, P, acidul silicic si vitamina D)
are functie in formarea corticosteroizilor in capsula suprarenala actionanad in reumatism
creste eficienta calciului in organism cu 50%
creste rezistenta la frig, mareste ritmul de dezvoltare al anticorpilor si fagocitelor care protejaza organismul impotriva infectiilor
accelereaza vindecarea ranilor
are actiune antihistaminica si antialergica.
are rol de inhibare a cresterii tumorilor maligne
improspateaza si tonifiaza epiderma

 

 Vitamina C 500 de la Calivita, contine tablete cu cantitati mari de vitamina C, care asigura o absorbtie si o eliminare permanenta din organism, mentinand astfel constant nivelul acestei vitamine pe tot parcursul zilei.

Ce este vitamina C

Vitamina C (acidul ascorbic) a fost descoperita de catreSzent Gyorgy (castigator al premiului Nobel), si reprezinta un factor antioxidant important (cel mai important antioxidant hidrosolubil) care lupta impotriva radicalilor liberi ce distrug echilibrul celulelor si le imbatranesc si distrug prematur.

 Desi are o importanta majora in organism aceasta nu este sintetizata in corp

 In urma unor suprasolicitari fizice sau efectuarea unor eforturi indelungi si intense se absoarbe si se consuma mult oxigen. Apar si multe molecule de oxigen care au tendinta de oxidare formandu-se multi radicali liberi care sunt blocati de catre vitamina C aceasta eliminandu-se in cateva ore din organism. Din acest motiv este important sa folosim preparate cu absorbtie lenta care pot asigura o cantitate de vitamina C permanenta si usor utilizabila in organism.

 Savantul american de origine maghiara Szent-Gyorgy Albert a fost primul om care a descoperit si a reusit sa extraga vitamina C din ardei rosu, fiind si distins pentru aceasta descoperire cu premiul Nobel.
  Un alt savant laureat al premiului Nobel a realizat ca vitamina C se poate administra in profilaxia si in tratarea a numeroase boli , incepand de la banalul guturai pana la cancer.

Unde se gaseste vitamina C

 Vitamina C o intalnim in zarzavaturi (ardei, patrunjel, hrean), in citrice (lamai, portocale, grefuri), insa cea mai importanta sursa naturala o constituie macesele (400 - 1500 mg). Vitamina C de calitatate se extrage in primul rand din macese, in care se gaseste alaturi de asa-numitele flavonoide, care sporesc efectul acidului ascorbic.

 Vitamina C are eficacitate mai mare atunci cand are oxigen suficient (mers cu pasi mari, exercitii fizice moderate). Fumatul distruge vitamina C si impiedica absorbia oxigenului in sange. Fumatorii trebuie sa consume cantitati mai mari de vitamina C care sa poata contracara radicalii liberi aflati in cantitati mari.

Deficitul de vitamina C

 Este cunoscut faptul ca deficitul de vitamina C conduce la aparitia scorbutului. De asemenea, deficitul conduce la favorizarea aparitiei reumatismului, a reactiilor inflamatorii, scaderea capacitatii de aparare a organismului creste nivelul colesterolului in sange.

 Datorita cresterii nivelului de radiatii ultraviolete, in timpul primaverii, activitatea glandei tiroide este intensificata cu 15 - 20% crescand astfel si necesarul de vitamina C, fapt care, in lipsa unei cantitati suficiente, duce la aparitia asteniei de primavara. 

 Deficitul de vitamina C duce si la scaderea fortei musculare, secretie excesiva a glandelor sebacee (seboree), sangerarea gingiilor, stare de oboseala de iritare si somnolenta.

 Acidul ascorbic administrat in mod regulat stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organismului fata de bolile infectioase (in special raceli).

 Participa la activarea multor sisteme enzimatice si are un rol important in respiratia celulara. Ajuta la vindecarea rapida a ranilor, regenereaza tesuturile, participa la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor, a oaselor precum si la sinteza hormonilor corticosuprarenalieni.

 Are efect anti-stres, faciliteaza absorbtia fierului si, impreuna cu acidul folic si vitamina B12 stimuleaza maturarea globulelor rosii (hematiilor). Scade colesterolul sanguin si protejaza organismul impotriva substantelor cancerigene.

 Creste si mentine randamentul fizic. In timpul efortului fizic excesiv necesarul de vitamina C creste, si din aceasta cauza, inainte de competitii sportivilor li se recomanda un consum ridicat.

 Necesarul de vitamina C al organismului creste si in starile febrile.

 Femeile care utilizeaza anticonceptionale, steroizi, analgezice, aspirina sau cantitati exagerate de alcool, necesita un aport de vitamina C crescut.

Excesul de vitamina C

 Vitamina C nu este toxica. De obicei excesul de vitamina C este eliminat pe caile urinare in 24 de ore. Poate prezenta efecte daunatoare numai daca se face exces pe o perioada de timp indelungata. Abuzul de vitamina C provoaca senzatii de arsura in stomac si in cavitatea bucala, deoarece mareste aciditatea gastrica.

 In preparatele cu vitamina C din extracte naturale, acidul ascorbic se gaseste sub forma de poliascorbat care are un efect mai de lunga durata decat cel al acidului ascorbic simplu obtinut pe cale sintetica.

 

Recomandari

Mod de administrare:

Activitate fizica (stimulare)
Adult 18-50 ani (preventiv)
Alcoolism
Amigdalita
Anticonceptionale comb efecte neg
Antioxidant
Astm bronsic
Boala Crohn
Convalescenta
Cresterea rezistentei musculare
Decalaj fus orar
Dependenta de droguri (tratament)
Dureri de gat
Enduranta (rezistenta la efort)
Gripa, guturai, raceala, viroza
Hemoragii nazale
Imunitate scazuta
Infectii (prevenire)
Incaruntirea parului
Lupus eritematos
Persoana in varsta
Rinita alergica
Scorbut
Scrasnit din dinti
Sinuzita
Tromboflebita
Tuse
Ulcer varicos
Varice
Vase sange (fragilitate)
Varsat de vant
Zona Zoster

1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0

Legenda: 1-1-1 = o tableta dimineata, una la pranz, si una seara
Continut: vitamina C ............................... 500 mg