Lizina - aminoacid esential care se gaseste in cele mai insemnate cantitati in germenii de grau + vitamina C

Lizina - aminoacid esential care se gaseste in cele mai insemnate cantitati in germenii de grau + vitamina C

Lizina este un aminoacid esential si o componenta importanta a proteinelor. Termenul "esential" se refera la faptul ca organismul nu este capabil sa produca aceasta substanta singur, fiind nevoit sa o obtina din surse externe.

Mai multe detalii


72,82 lei cu TVA

11 other products in the same category:

L-Lysine plus Vitamin C

Prospect lizina (60 tablete)

 

are un rol important in formarea colagenului in organism

faciliteaza absorbtia calciului

ajuta in tratamentul celor care sufera de herpes simplex I

are efect stimulator pentru sistemul imunitar

are rol in formarea L-carnitinei


 Lizina face parte din grupul celor sapte aminoacizi esentiali pentru organism (alaturi de fenilalanina, treonina, triptofan, leucina etc). Faptul ca sunt denumiti esentiali nu inseamna ca restul aminoacizilor, cei denumiti neesentiali, nu sunt importanti pentru organism.

 Aminoacizii esentiali sunt acei aminoacizi care nu pot fi sintetizati de catre organism pe baza altor substante si trebuiesc extrasi fie din alimentatie, fie din suplimente nutritive. Aminoacizii prezinta functii indispensabile in reactiile metabolice de constructie si degradare a proteinelor. 

 Aproximativ 15% din organismul uman este compus din proteine, care sunt constant dezintegrate si rezintetizate.

 Procesul metabolic de dezintegrare si constructie al proteinelor este de obicei unul echilibrat. Aminoacizii constituie materia prima pentru sinteza proteinelor.

 Proteinele din organismul uman sunt formate din 20 de tipuri de aminoacizi, insa datorita cifrei enorme de variatii posibile si a altor circumstante, numarul tipurilor de proteine din natura este foarte ridicat.

 Pe langa un aport adecvat de aminoacizi, la fel de importanta este si mentinerea echilibrului acestora, care in mare parte depinde de compozitia alimentelor consumate.

 Atunci cand continutul de proteine al alimentelor nu este satisfacator (de exemplu, in cazul unei alimentatii dezechilibrate, insuficiente, in perioadele de post sau pe durata curelor de slabire), metabolismul aminoacizilor poate fi perturbat.

 Inainte se considera ca noua tipuri de aminoacizi apartin grupului aminoacizilor esentiali, dar acum stim ca organismul uman este capabil, in anumite situatii, sa produca sapte dintre acestia.

 Oricum, doi aminoacizi pot fi, intr-adevar, obtinuti doar din alimente (treonina si lizina).

Ce este lizina

  Lizina ajuta la cresterea organismului si repararea tesuturilor

 Lizina este un aminoacid esential descoperit in anul 1889 de catre cercetatorul Edmund Drechsel care a izolat acest aminoacid dintr-o proteina care se gaseste in lapte, numita cazeina.

 Datorita lantului lateral din formula sa chimica, lizina apartine asa-numitilor aminoacizi alcalini.

 Pe langa faptul ca intra in componenta proteinelorlizina faciliteaza si absorbtia calciului si este necesara pentru formarea colagenului, ajutand astfel la formarea si mentinerea structurii normale a tesuturilor cunjunctive si prin urmare a aspectului natural al pielii, muschilor si articulatiilor.

 Lizina poate contribui la formarea si mentinerea structurii sanatoase a oaselor.

 Pe langa importanta in procesele de sinteza lizina are un rol important si in intensificarea productiei de anticorpi.

 Acest aminoacid preceda formarea L-carnitinei, care are rol in transformarea acizilor grasi in energie si in scaderea colesterolului LDL precum si a trigliceridelor.

 Deficitul de lizina duce la oboseala, incapacitate de concentrare, iritabilitate, incetinirea cresterii la copii, caderea parului, anemie, greata, voma, cefalee.

 Insuficienta de lizina in ratia alimentara are drept consecinta dereglarea circulatiei sanguine, micsorarea numarului de eritrocite in sange si continutului de hemoglobina, provoaca oboseala accentuata muschilor, dereglari in calcificarea oaselor, diverse modificari patologice in ficat si plamani.

 L-Lizina este o componenta importanta a produselor de stimulare a secretiei de hormon de crestere (HGH).

Unde se gaseste lizina

 Cele mai insemnate cantitati de lizina se gasesc in germenii de grau si in suplimentele alimentare cum ar fi L-Lizine Plus de la Calivita.

 Alte surse de lizina sunt ouale, carnea, lactatele, mazarea, soia etc.

 Pe langa lizina, produsul L-Lysine Plus, contine si vitamina C, care are un rol important in sintetizarea colagenului, este un excelent antioxidant si sprijina sistemul imunitar.

 Au nevoie de un aport sporit de lizina persoanele vegetariene, persoanele care au imbratisat veganismul, atletii precum si persoanele care au suferit arsuri. Lizina este recomandata si in tratamentul celor care sufera de herpes simplex I.


Continut:

O capsula de L-lysine Plus contine:

- L-lizina .............................. 500 mg

- Vitamina C ........................ 60 mg


Mod de administrare: 1 capsula pe zi sau conform recomandarilor.

 

http://www.tratamentulnaturist.ro/minerale/50-mega-zinc-produs-naturist.html